icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ifkael
27. mar 2013

Zajtra bolonske spagety, spenatova polievka- privarok mi nezjedia... V piatok asi palacinky...

V sobotu robim metrovy kolac, obed este neviem.. A ani na velku noc neviem este co ...

apendix
27. mar 2013

@raszuz dakujem velmi pekne za recept 🙂

natal12
27. mar 2013

@ifkael je to taký zvyk podla mna 😉

kikatko
27. mar 2013

dnes boli steaky( 6 druhov korenia- aj chilli) a zemiaková kaša s hraškom- polovičla mrmlala že je to štiplave a mala sa za tým išla ubiť. z kaše všetci povyberali hrášok pekne okolo tanniera. u nás sa žiadne sviatky nedržia- zo zvyšku masa bude na štave s uhorkami a ryža

ifkael
27. mar 2013

@natal12 v piatok sa neje...a v sobotu az vecer tusim...

zuzananinka
27. mar 2013

@klapinka ahoj dala by si mi prosím recept na ten Quiche

chantalle
27. mar 2013

Ahojky, nasa dnesna vecera - kuracia pecienka, tarhona, salat a medovnicky🙂

chantalle
27. mar 2013

A este jedny🙂

hobit
27. mar 2013

dnes pecene kura s cuketou a mrkvou, k tomu ryza, mnamka tvarohova babovka...zajtra este dorobim paradajkovu polievku a smotanove pohare kedze babovka padla 🙂

aadulik2110
27. mar 2013

dnes sme mali veľmi rýchly obedík (manžel po nočnej a utekali sme do poradne) takže narýchlo sáčková hubová polievka a ryža s kuracím mäskom a miešanou zeleninkou. Zajtra bude klasika - špenátik

henca74
28. mar 2013

@chantalle waaaaaaaaaw ;o)))) uuuuuzasne medovnicky, hotove umelecke diela ;o))) si veeeelmi sikovna ;o)

vieruna
28. mar 2013

@olo2003 @abriela dakujem velmi pekne. Ja chcem ten krem do veternikov. V recepte som mala, ze zmiesat maslo s karamelovym salkom a vecne som to mala roztecene. Ale ako tak kukam, tak zase bol problem v tom, ze som to dala naraz spolu miesat a to asi treba po troske pridavat 🙂

lululka555
28. mar 2013

@natal12 dnes sa moze jest mäso,post je az zajtra 😉

lululka555
28. mar 2013

@chantalle nadherne medovnicky 🙂

lululka555
28. mar 2013

Ahojky 😉 dnes spenatove halusky a k nim kuracie prsia s omackou - vymyslenou 😉

romea
28. mar 2013

hraxhova polievka a fasirky z kyslej kapusty a zemiakove pyre 🙂

rosannar
28. mar 2013

dneska nič 😀 ...ideme k svokrovcom na sviatky, takže varia oni..ale objednané máme čínu, hranolky a ryzu 😉

tretulka
28. mar 2013

u nas dnes klasicky spenat so zemiakmi a volske oko, ale neviem aku polievku, mozno nakoniec ziadnu 😅

januschka10
28. mar 2013

Dnes dojedame fazulovu polievku a robim ragu bolognese. Nehovorte mi,ze sa drzi post a podobne nezmysli. Dakujem.

natal12
28. mar 2013

@lululka555 Unás je to tak odjakživa že na zelený štvrtok sa papal špenát 😉 😉 😉

petrisorka
28. mar 2013

dnes palacinky 🙂

vivusika
28. mar 2013

u nás klasika - špenátový prívarok, varené zemiaky, vajíčka na mäkko 😀 a asi sa už pomaly pustíme s Tamčou aj do pečenia vanilkových rožtekov /už to odkladám tretí deň.../ 🙂

martinkatinka
28. mar 2013

Tak my neklasicky len kuracie soté s hráškom a k tomu jasmínová ryža.
Zajtra začíname s pečením torty - bagra, tak držte palce. A idem hľadať inšpirácie na netradičné slané misy na oslavu...

martinkatinka
28. mar 2013

@chantalle parádne, hneď by sme k vám prišli na šibačku 😉

daniz
28. mar 2013

@novamamima Presne tak, pach s kuchyne či chceš, alebo nechceš prejde, ja som to tiež tak chcela, ale nakoniec som si to rozmyslela, tak len vetrať, alebo rob placky v rúre.

A inak dnes kelový prívarok-zelený štvrtok a na večeru vyprážaný karfiol. A idem dorobiť rolády a poliať par. rožteky čok.polevou.

daniz
28. mar 2013

@abriela nezastrel ma, ako sa robí tá mascarpone plnka? Nedávala som tomu až takú pozornosť, kým dcéra bude mať 7.4. 10 rokov a chcem ju vyskúšať ona je taký ovocníček - po mne. ďakujem

abriela
28. mar 2013

@daniz ja som ju este nerobila 🙂, takze asi radil niekto iny. Ale od tortarok mam ulozenu tuto plnku:

Mascarpone plnka:
2 slahacky dam do hrnca, do toho 2 biele cokolady, ked sa to rozpusti, odstavim, necham vychladnut. Na noc dam do chladnicky, rano vyslaham. Do toho na najnizsom stupni mixerom zaslaham 2 x 250g mascarpone. Davam vzdy aj stuzovac do slahacky, niekedy aj 2ks.

Kedze je to od tortarok, plnky je vela!!!
Tu najdes aj ine chutne plnky: https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/marcipanove-torty-recepty-na-korpusy-kremy-potahove-hmoty-2/

snu
28. mar 2013

dobre predpoludnie 🙂 tajja dens od rana ficiim.. mame dnes kuracie prska na spenatovych listoch s cesnakom a k tomu pyre .. a snehove kolieska plnene plnkou-ako snehova torta,len som narobila vela ,,pusiniek,, 🙂 a este somsa dala na kavove zrno,ale nechcelo sa mi stym prplat,tak som to zgulala do rolady,nakrajla a obliala cokoladou 🙂 a par takych vajicok som urobila 🙂))) esteze ma deti skoro budia 🙂 potom mam doobeda hotovo 🙂)) a poobede mozem luxovat 🙂

betka22betka
28. mar 2013

ahojte, dnes som robila granatír, lebo som dostala na to chuť a deti ho tiež milujú.....

betka22betka
28. mar 2013

@lululka555 je to tak, dnes môžete mäso jesť....