icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
28. mar 2013

@abriela u nás na zelený štvrok vždy niečo zelené bolo, na veľký piatok jedávame ryby, v sobotu hocičo a vn nedeĺu a pondelok také slávnostnejšie, ešte neviem, čo urobím, n o a + pečka, vaječná tlačenka, údené, hrudka a koláčiky, nič extra 😉
@olo2003 aj u nás je to tradičné jedlo, my to voláme kukla alebo pečka 😉

zklimekova
28. mar 2013

@abriela počas sviatkov papáme šunku, chren, klobásku, vajíčka....,ale robím aj zemiakový šalát a rezne...post hlavne na veľký piatok a ani v sobotu nejeme masko, ale robím krúpovú polievku z vývaru šunky 🙂...cez post som sa snažila aspoň v piatky nevariť masko, sem tam aj stredu..ale nie vždy to vyšlo 😉 ..ten rok som sa dala prehovoriť ešte na tortu pre bývalú koleg....teda pre jej mamku na 80tku..v sobotu doobeda ju chú....tak bude frmol ...snáď sa všetko zvládne ....

peggy589
28. mar 2013

kočky poradte....čo budete zajtra varit??Ja sa neviem rozhodnut🙂

smejkovia
28. mar 2013

@peggy589 no zajtra je veľký pôst takže bezmäsitý deň, ráno makovka s džémikom, obed zeleninová polievočka a rybka s opekanými zemiačkami, večer ešte neviem 🙂

natal12
28. mar 2013

Baby jaké koláčiky budete piecť na VN ??

zklimekova
28. mar 2013

dnes sme dojeme kurací perkelt a tarhoňu, kelovú polievku a zajtra na raňajky rybacia nátierka..na obed hlavne pre deti brokolicová krémová polievka, kakaový závin 🙂

zklimekova
28. mar 2013

@natal12 ja som piekla medovníčky, bielkový suchár, košíčky..ešte nie sú naplnené..a včera som piekla parížske rožky...mala som cca 60ks..a nechala som ich len tak na plechu na stole...a išla s dcérkou na klavírny seminár...a keď sme prišli tak ma skoro švihlo 🙂..ostala polovica možno aj menej ...tak majú smolu viac nebude a dnes má naša najmladšia meninky..tak namiesto plneného koláča bude mať v nedeľu jogurtovú tortičku 😉

natal12
28. mar 2013

@zklimekova a budeš piecť aj nejaké krémové zákusky ?? a kosíčky čím budeš plniť ... a nepodelíš sa z receptíkom o parižske rožteky ?? 😅 a malinkej prajem všetko najlepšie 🙂

peggy589
28. mar 2013

@smejkovia ved viem,aj ja uvažujem nad rybou,ale nie vysmažanou,lebo chudnem tak neviem na aky spposob okrem toho ju urobit...🙂

zklimekova
28. mar 2013

@natal12 ďakujem 🙂..krémové ten rok nepečiem, ..som sa rozhodla, že sa nebudeme prejedať, ...na bielkové cesto na parížske ide 4 bielka , 300g kryštál. cukru, 300g mletých orechov , Bielka vyšľahať s cukrom nad parou , kým sneh poriadne nestuhne....potom odstaviť a zamiešať do toho orechy, a naplniť vrecko a striekať rožteky, v rúre pri 250 stupňoch piecť 5 min a potom rúru vypnúť , pri pootvorených dvierkach rožteky v rúre hodinu sušiť..plnku neviem naspamať, napíšem ale až večer, lebo idem sa dať na cesto torty a doupratovať .. 😉

bambina78
28. mar 2013

dnes po taliansky♥zvrtky a la arrabiata s parmezanom a ladovy salatik s jarnou cibulkou a balzamikovym octom.. Taketo jedla su moja najvacsia srdcovka😉

smejkovia
28. mar 2013

@peggy589 nie ja nerobím vysmažanú, mam filety, pekne si ich nakorením, na masle rýchlo osmažím a dam zapiecť, nato ešte nakrajam cesnak a pokvapkam citronom, su vynikajúce

smejkovia
28. mar 2013

@natal12 ahoj, ja len bananové rezy, mm ich ma rad, no a možno ešte spravím bebekeksový koláčik, ten u nás ide jedna radosť,

peggy589
28. mar 2013

@smejkovia čim ich koreniš?

zuzana76
28. mar 2013

u nas dnes

polievka z kyslej kapusty a pre deti mrkvovo-hraskova polievka s haluskami

druhe - plnka co sa dava do kurata pecena na plechu do chrumkava/ ale bez kurata, zostali mi rozky, tak som ich chcela vyuzit a toto velmi lubime/ , varene zemiaky a uhorkovy salat

dezert robil manzel - citronovy sorbet , este sa chladi

petrisorka
28. mar 2013

kedze mame prve sviatky take, ze necestujeme na SK, lebo nemozeme, tak budeme dvaja, s malou v brusku traja 🙂 takze velkonocne menu: hovadzi vyvar, kuracie rezne, zemiakovy salat, cokoladove muffiny a babovka 🙂 na ranajky v nedelu: varene vajicka, pecivo, sunka, paprika, paradajka, salatova uhorka a viedenske parky (kedze domacu klobasku sme zabudli u nasich), hrudku neviem robit - u nas sa nikdy nerobila a manzel to prezije, ze tento rok nebude mat 🙂 ja zas prezijem, ze nebudem mat klasiku co sa jedava u nas - biely zurek (polievka) 🙂

natal12
28. mar 2013

@zklimekova dobre v pohode 🙂 a dakujem .

mata90
28. mar 2013

My sme dnes mali francúzske zemiaky a varené zemiakové knedličky s marhuľkou a posypané strúhankou opraženou na masle a cukru, mňam aj deťom chutilo 🙂

abriela
28. mar 2013

@zklimekova akurat som sla zadat do googlu - velkonocna polievka, lebo je skoda vylievat tu vodu zo sunky 🙂. Takze tvoj typ je krupova. Hmm, si odvazna, ze si vzala torticku 🙂.

jachin
28. mar 2013

Poradíte? Chcem robiť gaštanové guľky s čoko polevou.Ako ich namočím celé, aby mi nezostali otlačky z rúk alebo nejakého špáradla?

jachin
28. mar 2013

@natal12 gaštanové guľky, čokoládovo smotanové guľky, metrový koláč a orechovú tortu.

betka22betka
28. mar 2013

@natal12 ja som akurát dopiekla žerbo rezy. sú fantastické, najlepšie sú na 2.-3. deň. Píšem aj recept, keby ste mali záujem .
Cesto :
50 dkg polohrubej múky
7-10 dkg práškového cukru
25 dkg masla
2 žĺtka
2 dkg droždie do trocha mlieka+ málo cukru= spraviť kvások
------------------------------------------------------------------------------------
Plnka :
lekvár zo 7 dcl pohára/ marhuľový alebo iný...aký máte, ja mám najradšej marhuľový/
25 dkg mleté orechy
12-15 dkg práškového cukru/ dám menej, tak do 10 dkg, nemám rada veľmi sladké.../
1 čokoláda na varenie + 5 dkg masla = poleva
---------------------------------------------------------------------------
Suroviny na cesto spracujeme, necháme oddychovať 2 hodiny v chladničke, potom rozdelíme na 3 časti.
Vymastíme plech a poprášime múkou.
1. diel rozvaľkáme, rozotrieme polovicu lekváru, posypeme polovicou mletých orechov a prášk.cukru
Na to položíme 2. rozvaľkaný diel, dáme plnku ako na 1.diel.
3.diel rozvaľkáme a popicháme vidličkou.
Necháme oddychovať cca 30 minút.
Pečieme pomaly v 150 stup. rúre, cca 1 hodinu.
Po upečení vyklopíme na tácku, aby spodok bol hore a odstránime múku z povrchu koláča /metličkou/. Po vychladnutí dáme polevu.

smejkovia
28. mar 2013

@peggy589 väčšinou korením na ryby,

aadulik2110
28. mar 2013

dnes moja premiéra - snažím sa spraviť veterníky 🙂 uvidíme, či mi vyjde ten hókus pókus

michaelamilan
28. mar 2013

@petrisorka normálne si zober odmerku a daj tam toľko vajec, aby si mala po 240ml 😀 ja inak ani nerobím, zvyk zo školy híííí 😀

michaelamilan
28. mar 2013

@abriela 🙂 som rada že som inšpirovala 🙂

rastulka
28. mar 2013

U nas dnes zeleninova polievka s ovs.vločkami a zapečene cestoviny s brokolicou 🙂
@betka22betka Aj ja som piekla žerbo rezy 😉

betka22betka
28. mar 2013

@rastulka moje najobľúbenejšie koláče......

eva7780
28. mar 2013

@jachin ja ich naberam na vidlicku a v nej aj namocim do polevy,necham trochu stiect a dam na paier stuhnut
u nás dnes spenat,zemiaky ,volske oko a robila som na zajtra zeleninove rizoto kedze chcem piect,tak nebude cas varit

henca74
28. mar 2013

dnesna spenatova rolada 😉