Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
žienky, konečne som si sadla 😀 ......úripájam fotky môjho dnešného pracovného krakatitu 😀 , malého "veľkého" pomocníka a na koniec torty......neporarila sa na 100%, ale pri tom zhone, si myslím že je OK 😝 .....ráno ešte prilepím na bok mašlu a mám hotovooooooooo.........
a súhlas s @19bambulka88 skalický trdelník je najjjjjjjj 🙂 vždy keď idem k mame, tak si ho kupujem 🙂
@bodka13 neviem, či si ju už nerobila, ale ja robievam takto a moja polovička sa jej nevie dojesť 😀
Vo vode si uvarím brokolicu, uvarenú rozmixujem ponorným mixérom, troška ovegetím, pridám smotanu a to je všetko 😝 Rýchla, jednoduchá a strááááááášne dobručká!!!!!
ahojte baby.u nas dnes hovadzsky vyvar s cirom,madarsky gulas s domacou knedlou a urobim 3zaviny.
@bodka13 ja tiez robim uplne jednoducho, uvarim brokolicu vo vode, dam aj cesnak, mlete cierne korenie, sol, ked sa uvari, rozmixujem ponornym, ale nie uplne, aby tam ostali male kusky, prilejem asi 1-2dcl mlieka, nakrajam udene tofu na male kocky a to pridam do polievky, prevarim, moze byt aj bez tofu aj tak je to dobre
ak sa mi podari tak bryndzovu polievku, vyprazanu cuketu so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom
u nas dnes kuracia so slizikmi a zeleninou, pecene masko, dusena cervena kapusta, viedenska knedla, tvarohovy liaty kolac 🙂
dievcence dnes budu zapecene zemiaky s cibulkou a kuracimi prsiami......
slepačí vývar s kostí + veľa zeleninky , zemiaková kaša + rybky v trojobale + parená zeleninka . Pre mňa a malého rybka len na masle a poprášená múkou , okorenená a popaprikovaná , príloha tiež len zeleninka . No a k večeru urobím bábovku
tak mi dneska mame 🙂 zeleninová polievočka , kuracie prsia s broskynou a smotanovo šampionovou omaaačkou a k tomu ryža s hranolkami ...booooože tak sa na to tešíííím :D milujem to :D
@michaelamilan misi takto isto robim aj ja a je vyyyyybornaaaaa
@michaelamilan peknucka misi :O)) dala by som si hehe
@lenuss84 nie, to bola jeho prvá tortaa
Ahojte
ako robite koprovu omacku s bravcovym masom? teda ak niekto takto robite
Ahojky 😉 dnes u nas fasirka plnena vajickom pecena v celku na pekaci a zemiakovo cibulkovy salat.
polievku nevarim - zo vcera mame kapustnicu 🙂
a zo sladkeho : vcera vecer som robila studentsku pecat, dnes urobim oblizprst
Kuracia polievka a segedin s knedlou... ale ostane na pondelok, dnes sa ide slavit 50tka do restikyyyyyy 🙂
kuraci vyvar, domaca knedla, kapusta a kacica
steaky zo svieckovice, pecene zemiaky, aioli, ladovy salat s paradajkami
Caute caute, my dnes dopapame svieckovu s domacou knedlickou, na veceru spravim rozlietane spanielaky. Bude to moja premiera; este som ich nerobila.
@michaelamilan inak robila som ten tvoj polnocny rez, chlop ma vychvalil do nebies ze lepsi nez od jeho matky. Co je velka poklona pretoze on sladke vobec nejedava len taky bananovy kolac od jeho matky mu chuttil. No a ked ochutnal tento tak vcera vecer som ho musela uz 2x piect 😀 takze ti dakujem ;)
Este som sa chcela spytat, ako robite FLIACKY S KAPUSTOU??? Ci na sladko ci slano oba recepty by som chcela, lebo som si na to spomenula ze v skolskej jedalni este na zakladke robili neskutocne dobre a odvtedy som ich nejedla lebo nikto take dobre nerobil. Budem rada ked mi pomozete.
Ja spravím rybky v rúre to majú deturence najradšej a zemiakovú kašu a polievku ešte netuším.
my -§ morčacie stehna pecene na cibulke + zemiakova kasa + fazulovy salat 😎
Ahojte,dnes ako vždy v nedelu,slepačia polievka so slížikmi a kopou zeleniny,hovädzie na šťave s ryžou s hrachom.
@michalag robim omacku klasicky zo zasmazkou mliekom a smotanou.......a masko si urobim dusene na troske stavy ktore dam potom na omacku
my dnes mrkvova polievka so zazvorom a zapekane zemiaky s bryndzou a jarnou cibulkou, ale deti obeduju u starych rodicov, lebo toto by enbolo jedlo pre nich, ta polievka je dost pikantna
@zuzana76 s mrkvovou polievkou si ma inspirovala 😉 mam asi kilo mrkvy,ktoru treba spotrebovat a nic ma nenapada...okrem polievky.
@michaelamilan tortička je veľmi pekná, si sikulka a máš môj obdiv, pri drobčekovi, že stíhaš, mňa čaká tortička na budúci týždeń pre malú k 3 narodeninkám, Hello Kitty, tak som zvedavá, ako dopadnem neakoniec 😀
u nás dnes klasika nedeĺná slepačia polivka so zeleninkou a slížikmi, zapekané bravčové karé so šunkou, šampiónmi, kukuricou a syrom v smotanovej omáčke, ryža, slovenská ryža, kurací perkelt, cestovinka, hlávkový šalát alebo kompót, sladké máme zo včera bábovku a biskupský chlebík, peknú nedeĺu prajem 🙂
@stellamaris je fakt vynikajuca, ale skor asi pre dospelych, ak nedas ten zazvor, tak potom urcite aj pre deti
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33012
a zemiaky s bryndzou
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52459
ja dnes len takuto rychlovku, lebo sa chysta varit obed manzel, ale to uz viem,ze nebude obed, ale vecera, lebo on nestihne navarit nikdy skor ako o 17.00, zato to potom vyzera a aj chuti ako v super restauracii

ozaj neklamem :O)))nevravim to preto ze pochadzam od skalice ale preto ze je to ozaj pravda :O))) prvy trdelnik bol vyrobeny v skalici a preto je aj najlepsiiii