Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes sme mali zeleninkovú polievočku, obrátené rezne s ryžou robenou v rúre a parenú miešanú zeleninku a po obede sme upiekli slané trojuholníčky
Vcera kuracie vyprazane rezne, miesany salat.
Dnes losos s tymianom v pare pripraveny, miesany salat.
@miskap2111 Súhlasím, syn ho má najradšej 🙂
@chantalle
@danielaj
Ja takýto koláčik (Maryša rezy) poznám od mojej starenky pod názvom London rezy http://varecha.pravda.sk/recepty/london-rezy/52... , robievam tú krustu aj kokosovú a máme ho veľmi radi 😒
A podobné tomuto robievam rebarborové rezy - podobné cesto, navrchu rebarbora a sneh http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2010/01/rebarbor... - niečo takéto, mňam, narobili ste mi chute 😉 🙂
U nás dnes sviečková na smotane, knedľa, rezne a polievočka zo včera. A sladké - nutela roláda a bielkový chlebíček - ostali mi bielka z kysnutého, tak som zúžitkovala.
@danielaj No, aj ja mám pár takýchto starých osvedčených receptov, rada ich pečiem. A tento mám rada, lebo tam nie je krém, také mám radšej. Aj krémové robím, no len raz za čas.
A na Veľkú noc som skúšala tie žerbo rezy, čo ste tu spomínali, tie boli perfektné, určite budem robievať častejšie a robila som Kinder koláč.
@natal12 Ahoj, mam ho odtialto z MK:
"Mascarpone torta:
korpus :
4 zltky ( z bielkov vyslahat sneh )
20 dkg kryst.cukor
4 PL vody a 4 PL olej
17 dkg polohruba muka a pol prasku do peciva
2 PL kakaa
vsetko som vyslahala a piekla na papieri na pecenie v tort.forme,asi na 200 st.
Ked korpus vychladol,prerezala som na dve casti.
Plnka: plnka z bielej čokolády, šlahačky a mascarpone
v šlahačke 2x250ml rozpustít bielu čokoládu 2x 100g nechát zovriet nechat vychladnút a cez noc v chladničke odstát na druhý den vyšlahat a zmiešat s mascarpone 2x250g a dobre premiešat."
Toto je povodny recept, mne ten korpus vsak dobre nevysiel, tak som ho nevedela prerezat, tak som dala na korpus ovocie a potom plnku a len som posypala grankom. A ja nepouzivam mascarpone, ale miesto toho som dala tvaroh. Torta bola vyborna. A nepiekla som ju ani na papieri, ale cesto som dala do tortovej formy bez papiera.
Dievcata kto mi tu radil ZELATINOVY FONDAN na tortu? Ako dlho vydrzi? Ak urobim zajtra vydrzi do nedele?
pekný nedelný večer žienky, u nás dnes :
polievka kuracia so slížikmi
morčací steak + zemiaková kaša + pečená cvikla s cesnakom = mňamka 😉
jablková štrúdla s kysnutého cesta (piekla svokra 😉 )
@daniette paradne kolačiky 🙂
@zklimekova mozem poprosit recept na tie muffinky? Dakovala
@titkovamiriam Ďakujem
@daniette zostali ešte nejaké? prídem si zobnúť---mňammmmmmm
@betka22betka Zopár kokosovej rolády a kávových zŕn, tak príď 🙂
@lululka555 vyzerá to výborne !!!!! našla by som tu aj recept? ak nie, pekne by som Ťa poprosila....ďakujem
@luciok Štiavnický chodníček
4 vajcia, 200 g prášk. cukru, 200 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 150 g posekaných orechov (ja som dala pomleté orechy), 8 lyžíc vriacej vody
Krém: 500 ml mlieka, 1,5 balíčka prášku Zlatý Klas, 1 balíček vanilínového cukru, 250 g Hera (Palmarín a pod.), 150 g práškového cukru
Žĺtky vymiešame s prášk.cukrom a striedavo k nim pridávame múku s práškom do pečiva, vodu a orechy. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech vyložíme mastným papierom (ja plech potriem bravč.masťou a posypem strúhankou), vylejeme naň cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry (na 180 stupňov približne 30 minút)
Mlieko dáme variť s vanilínovým cukrom, do vriaceho vlejeme krémový prášok rozmiešaný v troche studeného mlieka a uvaríme hustý puding a dáme vychladnúť (moja rada - puding prikryjem sáčkom tak, aby medzi sáčkom a pudingom nebol vzduch). Heru alebo Palmarín vymiešame s cukrom a pomaly doň vmiešame vychladnutý puding. Podľa chuti pridáme rum, ale ja rum nedávam. Nakoniec krém dobre vyšľaháme. Na vychladnuté, rumom pokvapkané cesto rozotrieme krém a polejeme ho čokoládovou polevou (ja som čokoládu nastrúhala). 🙂

@daniette Jéj! Štiavnický chodniček! Ten je výborný!