Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michaelamilan ďakujem krásne aj ja za pochvalu, 😉
u nás dnes dojedáme z nedele, ja už letím o chvíľu do práce, tak vám prajem krásny slnečný dník - aspoň by mal byť 😉
Ryza, grilovane kura s rozmarynom a medom, pampusky z plnky, hribikova polievka nakyslo.
Francuzské zemiaky, kyslá uhorka, brokolicová polievka so smotanou a nivou 🙂
Dobré ránko, gazdinky, čakám na dobré tipy na zajtra 🙂 Dala by som si rezance s makom, ale malá by mi to nezjedla, lebo sa bojí "mravčekov" 😀
dnes dojedame segedinsky s knedlou 🙂
my sme mali včera úžasnú sviečkovú na smotane od maminky...bola fantastická...až škoda že dneska sa už doje 😀
u nás sa dnes bude dojedať sviečková na smotane 🙂 mňáám a fašírky 🙂
ahojte,,zo včera kuracia polievka /kridelka/ pečené kura,pečene zemiaky s kminom a cibulkov,,,hlavkový šalat,,,,a zmrzlinky,,,,,
na plech ,tortove oblatky potrete čokoladou na varenie na to puding z 1l mlieka a 3 baličky smotanoveho pudingu, cukor,,do horuceho som zamiešala 1/2 palmarinu,,,a miešala a miešala ked to bolo vlažne dala som na oblatky,,,na vrch potrete oblatky z vnutornej strany čokoladou,,,,zmäklo a pokrajali sme,,,,to nám robila babka ked sme nemohli papat zmrzlinu a chceli sme... 😵
ahojte , ja som uvarila na víkend karfiolovú polievku s kukuričnou krupičkou a zemiakmi a druhé boli maslové halušky s uduseným mletým mäskom na jarnej cibuľke a šampiónoch v jogurtovej omáčke a na večeru sme papali u svokry zaprávanú kyslú kapustu s kôprom a k tomu , knedľa , zemiaky , bravčové pečené , údené pečené, jelítka a klobásky pečené a v nedeľu som urobila dlhochystajúce sa lasagne a podarilo sa oboje a ešte som robila tiramisu so šľahanými žĺtkami a bolo to úplne špicové a ešte som sa odhodlala urobiť domácu pečeňovú paštétu a tiež vyšla vynikajúco , robila som z bravčovej a baranej pečienky a pečeného bôčika a duseného leča , lepšie by to bolo ale asi z kuracej pečene, z tejto je to výrazná chuť , chutí ako divinová - pridala som ešte aj provensálske korenie
Dnes dojedáme zo včera a od zajtra:
Utorok:
°Paradajková polievka s ryžou a strúhaným syrom
°Špenátové halušky s kuracím masom a smotanovou omáčkou
Streda:
°Cibuľačka
°Pizza-čo dom dal:šunkovo salámovo klobásovo šampiónovo cibuľovo kukuricovo slaninkovo syrovo mozzarelová 😝
Štvrtok:
°Šošovicovo-zemiaková
° Pstruh na masle, zemiaková kaša, šalát
Piatok:
°Polievka z fazuľkových luskov nakyslo
°Strapačky s kyslou kapustou-pre manžela so sladkou
Sobota:
°Zemiaková so zápražkou a mrveničkou
°Čevabčiči, zemiaková kaša
Nedeľa:
°Hovädzí vývar
°Teľacie líčka, zemiakovo-mrkvové pyré, grilovaná zelenina
°koláčik:fantastická mandarínkovo jogurtovo smotanová torta 😝 😝 😝
@sona_v no pekne 🙂 dobru chuť 🙂
@daniela1978 Vďaka.Ja si musím vždy takto dopredu napísať, aby mi to aj muž odobril a aspoň nemusím ráno stresovať čo zas variť, poprípade zháňať na poslednú chvíľu chýbajúcu surovinu 😉
Ahojte žienky , ako pečiete zemiaky v šupke ?? aby boli chutné ? 🙂
@lenuss84 Jasne, na cesto potrebujeme 1 kg hladkej muky, 5 lyzic oleja, 10 dkg hery, 7 - 8 dcl mlieka, kocku drozdia + 1 PL cukru, trosku soli - cesto vymiesit, ale nenechat kysnut, rozdelit na bochnicky a rozvalkat, natriet plnku, nakrajat na trojuholnicky a zavinut, potriet zltkom a upiect. Rozky budu pekne kysnut. Na plnku si vymiesame 100 nivy, 100 g hery, 2 struciky cesnaku, proste podla chuti. Z kila muky nam vyjde straaaasne vela roztekov, takze tato plnka je tak na polovicu. Zvysok som robila oskvarkove, alebo so sunkou, syrom a kecupom. Pri nivovych si plnku dam len na sirsi okraj trojuholnicka a zaviniem, aby plnka nevytekala, pri oskvarkovej ju natieram na rozvalkane cesto rovnomerne a potom krajam na trojuholniky. A na polievku som si na masle oestovala cibulku a cesnak asi tri struciky, pridala pokrajane sampinony - cerstve, asi 300 - 400 g, ochutila vegetou, posolila, podusila, podliala bujonom a nechala chvilu povarit. Potom som k nej pridala pokrajane zemiaky a ked boli uvarene domakka, priliala som smotanu a trochu mlieka, nechala prevriet a rozmixovala. Uz som nezahustovala, ale to zalezi na kazdom aku konzistenciu polievky ma rad, dochutila a fertig🙂
My dojedáme pečené kuracie stehná, krídla a krkovičku so zemiakovým pyré zo včera. Zajtra dačo navaríme, no netuším ešte čo to bude. A dnes si ideme užívať slniečko, keďže už zajtra má znova pršať
dnes bude pečený bôčik,ešte neviem s čím,asi nejaké zemiaky a dojeme paradajkovú polievku od mamy...
@natal12 ahoj ja peciem väcsinou mensie zemiaky , poriadne vyumyvam a dam na pekac,nic ine a s maslom,solou a acidkom su super 🙂 si mi chute narobila 😉
ahojte u nas dnes dojedacky zo vcera pecena fasirka a zemiakovo-cibulovy salat
a mam chut na kyslu polievku,tak asi z fazulovych luskov urobim a k tomu sa hodi aj fasirka 🙂 mnam
@lululka555 a neposypáš ich nejaký mi koreninami a olej nedávaš?? .. vieš ako sa nané tešííííííím 🙂 🙂 🙂 😀
@natal12 nie ked peciem cele v supke tak nicim neposypam,podla mna su najlepsie len take upecene a solou si ich dochutis uz sama. 🙂
Dnes nič .nič a ešte raz nič,huráááááá 😉
Ahojte 🙂 My dnes dojedacky zo vcera a na zajtra si kindermenezment rozkazal granadir 😨 Pre mna celkom sok, lebo okrem mojej mamy nepoznam nikoho, kto to ma rad 😀
@natal12 Ahoj, no zrovna v supke neviem, ale piekla som fantasticke zemiaky v sobotu. Zemiaky osupes, nakrajas na mesiaciky a varis v slanej vode, ale nechas ich vriet len 3 minuty a penu zbieras. Potom ich zlejes, nechas 5 min prikryte odstat a znovu zlejes. Das na plech vymazany maslom. Osolis, das rascu. Potom das piect do rury asi na 230 stupnoch, pointa je, ze prvych 20-25 min.ruru neotvaras. Potom vyberies, potrasies na plechu a este pecies, aby boli makke. Su fakt vyborne.
@womankc hod recept na tu paštetu vyskušam s kuracou pečienkou

@daniette krásne koláčiky, štiavnický chodníček robievam aj ja, jeden zo starých úžasných receptov, ktoré mám po babičke 😉