Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@betka22betka dakujem,par prispevkov nizsie pod fotkou je recept,alebo aj u mna v albume pozri 🙂
@ibajeho jééééj tak som viac ako len rada!!!! tak že mm odkazujem že dobrúúúúú chuť 🙂
@ibajeho nech sa páči 🙂
Mrkvové muffiny :
400g mrkvy
250g kryštál.cukor
400g polohrubá múka
3 vajcia
1ČL mletej škorice
šťava z jedného citróna
200ml oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1ČL sódy
POSTUP:
Očistenú a na jemno nastrúhanú mrkvu dáme do misky a pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a vajíčka a dôkladne premiešame.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, škoricou a sódou. Postupne primiešame k mrkve. Nakoniec vmiešame olej.
Košíčky plním tak do polovice. Pečie sa to na 180 stupňoch.
@lululka555 Mnam,dala by som si 😝 😝 😝
@bobinkask Krasna tortička 🙂
@zklimekova Mnam,aj u nas su oblubene tvoje mrkvove muffiny 🙂
@daniette Hodiš recept na kavove zrna?Vdaka 🙂
Hej, potom som si to precitala a zistila som, ze si myslela krem 🙂 Ja som mala dobry krem. Neroztekal sa.
@zklimekova mam rada taketo recepty kde mi napisu vsetko co potrebujem 🙂 dakujem krasne
@levandullka a recept?🙂
slepaci vyvar, zapecene kuracie masko so sunkou, syrom, sampionmi, ryza, zeleninovy salat
@hobit Korpus klasika ako na bublaninu, len s hnedým cukrom a s oveľa menším množstvom. Plus som mixla špaldovú a bielu múku. Na korpus som natrela marhuľový džem a na to som dala rozvarené a postrúhané jablká (bez cukru). No a nakoniec som poliala čokoládou 🙂
@danielaj ďakujééééééém, od teba si pochvalu naozaj cením, lebo ty si šikulkááááááá! tvoje diela sú premňa inšpiráciou a vždy obdivujem tvoje šikovné rúčky!!!! Inak bola to včera makačka pri malom tú tortu spraviť.....keď som lahla do postele, tek som bola v momente mrtvá 😀
Na tomto sme si dnes pochutnali (citrónovo-čučoriedkový cheescake kocky) - piekla dcéra. http://www.bakeorbreak.com/2012/04/lemon-bluebe...
@michaelamilan prosím, ten polnočný rez je aký? nedáš recept
@levandullka dik, aj ja som robila jablkovy, ale inak trochu 🙂
@daniela15 ........foto je na strane 2246......polnočný je preto, lebo som ho robila o polnoci 😀 .....je to rez čo chladnička dala 😀
jasnačka Tu je:
čokoládový plát:
- 240ml vajcia
- 120g kryš. cukor
- 170g hl. múka
- 10g kakao
POSTUP: vajcia s cukrom vyšlaháme nad parou. Keď dosiahnu cca 45stupňov, odstavíme z vodného kúpela a asi ečte 5minút šlaháme. Potom postupne zľahka pridnáme muku zmiešanú s kakaom. Dobre premiešame a rozotrieme na plech s papierom. Pečieme 5-7 min. pri 180stupňoch.
Upečený plát rozkrojíme na 2polovice.
Spodnú časť natrieme Nutelou, naskladáme banány.
Plnka: 2x 400g kyslá smotana
250ml smotana na šlahanie.
Do oboch smotán dáme cukor(každý podľa chuti) a do jednej zamiešame kakao.
Kakaovú smotanu vylejeme na prvú vrstvu banánov, prikryjeme druhým plátom, na ktorý opäť naskladáme banány. Na banány ide opať kyslá smotana a na vrch vyšlahaná smotana na šlahanie.....posypeme grankom a je hotovoooooo. Nezabudneme dať stuhnúť na vpiť banány do cesta do chladničky
Rýchly, jednoduchý a mňamkový rez

@gelinka75 dakujem, ano taka jak volakedy klasika 🙂