icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nadhera
10. apr 2013

vcera vo fotoblogu som nasla fotku a receptik /dakujem dotycnej mamine 😀/

http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=1&id=...

cesto perfektne...paradne sa s nim robilo, nie som na sladke,ale tri kusy som zjedla a moja banda sa tiez nevedela ojest 😉
najblizsie urobim cokoladove 😀

zklimekova
10. apr 2013

dnešné dukátové buchtičky 🙂, že aké mňam..už sme dávno nemali tak som si ich ešte teplé zalievala pudingom 😅

vejoma
10. apr 2013

U nas dnes bola plnena paprika na grecky sposob, celkom dobra dobrotka a ani mäso nechybalo ;)

vieruna
10. apr 2013

@szdan jaska
cesto bud klasika kysnute, na ake si zvyknuta, alebo ja robim: 1 kg hladkej múky, 3 PL cukru, 1 prášok do pečiva, 1/2 hery, 1 kocka kvasníc, 1 PL medu, 1/2 l mlieka, 1 ČL soli
Plnka: hrudkovy tucny tvaroh rozmixujem tycovym mixerom so zltkom a vanilkovym cukrom a zmiesam s hustym vanilkovym pudingom (kludne na 1/2l mlieka 2 pudingy). Zmiesat s tvarohom, rozotriet na cesto, posypat hrozienkami a zavinut 🙂

michaelamilan
10. apr 2013

dnešná tuková bomba špíz 😀 ešte teraz sa olizujem za ušami :-ú A spravila som ich aj na zajtra, ták ak bude drobec zajtra hodný, konečne rozbalím šijací stroj a budem skúšať základné stehy apd .....pekný dník

petrisorka
10. apr 2013

@trisestri kolko buchiet sa ti podarilo? dost vela muky tam ide... aby sa mi zmestili na pekac 🙂

petrisorka
10. apr 2013

@natal12 slahacom a bielok zamiesavam rucne 🙂

eva7780
10. apr 2013

dnes sa dojedlo maso zo vcera a urobila som palacinky 🙂 @natal12 ja robim slahacom 😉

olo2003
10. apr 2013

ahojte, dlho som tu nebola, no vás dočítať 😉 cez víkend sme mali zeleninovú polievku s haluškami,marinované morčacie prisa, ryža + kompót a šalát z čerstvého špenátu, jarnej cibuľky, ľadového šalátu. Včera som varila fazuľovú kyslú polievku a k nej cesnakové uzly, pečené zemiaky s klobásou. Pripájam ešte foto torty, čo som robila synovi na narodeniny. Pri jeho požiadavkách som bola rada, že som ju vôbec stihla ako tak urobiť (technický nákres-výška, šírka, názov, predmety na torte), som sa pobavila. Inak 1x som robila želatínovú poťahovku, super sa s ňou pracovalo, čo som skúšala doteraz z doma vyrobených (varná a MM), tak táto bola naj.

pami2
10. apr 2013

prosim neviete mi poradit kde kupujete celozrnne cestoviny? penne atd. ja vacsinou nakupujem v Tescu ale su tam dost drahe, aj trojnasobok obycajnych cestovin...mate nejaky overeny e-shop alebo kamenny obchod?

cicimon
10. apr 2013

@pami2 v kauflande maju tiez vselico

miruska73
10. apr 2013

@zklimekova jasne idem hladat...

miruska73
10. apr 2013

@zklimekova Mrkvove satocky:1 palmarin,350g struhanej mrkvy na jemno,1PDP,500g pol muky,zmiesat a nechat stat v chladnicke,potom vyvylkat nakajat na stvorce na kazdy dat kopcek slivkoveho lekvaru vytvarovat satocku a dat piect,po upeceni obalovat v praskovovanilkovom cukre...

luciok
10. apr 2013

Dnes sme jedli plnenú papriku od svokry a obedovali sme o 15tej, pretože sme boli pri stolárovi dohodnúť detaily našej novej kuchyne do nášho domčeka. Juj či sa len teším na varenie vo vlastnom...

katkas1
10. apr 2013

@olo2003 mozes dat recept na tu potahovku?

katkas1
10. apr 2013

@zklimekova ale si mi narobila chute tymi buchtami asi v sobotu aj ja urobim 😉

veve39
10. apr 2013

@hobit ako si prosim robila tu hrachovu kašu ? receptov je mnozstvo, no uvitam overeny 🙂

natal12
10. apr 2013

@michaelamilan moja ako si robila špízy ?? 🙂

kikatko
10. apr 2013

nemáte niekto recept na wafle? už ich nestačím kupovat- tak som sa rozhodla že konečne vytiahnem waflovač a vyskúšam ho.d

natal12
10. apr 2013

baby nemáte niektorá vyskúšany a dobrý recept na biskupský chlebíček ?? 🙂

natal12
10. apr 2013

@kikatko nech sa páči , robila som ich a sú vynikajúce 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44941

levandullka
10. apr 2013

@natal12 Ja mám Miška. A je fakt božský. Hneď, ako príde mamina domov, poviem jej, nech mi ho prepíše a prepošlem ti ho do IP 🙂. Môže byť?

martinkatinka
10. apr 2013

Zase sem idem po radu... doma mám 4 litre čerstvého mlieka s trvanlivosťou do 19.4, ale zdá sa mi, že pomaly kysne... tak by som radšej z toho urobila tvaroh, ale neviem ako, neporadíte mi? Vyhľadávam ešte na nete, ale zatiaľ som nič použiteľné nenašla ☹

kikatko
10. apr 2013

@natal12 dakujem zajtra vyskušam

tortelinka
10. apr 2013

@martinkatinka tvaroh je jednoduchy, staci to mlieko pomaly zohrievat, ale pomaly a potom dat do cedidla, stecie a hotovo

martinkatinka
10. apr 2013

@tortelinka jej ďakujem a netreba tam ani ocot ani nič iné? Lebo som sa dočítala, že niekto dáva... aj doma nemám, rpeto hľadám niečo iné... ale ak netreba, tak super a rovno to idem robiť.

joannas
10. apr 2013

@martinkatinka nie ocot sa nedava

nelinka0401
10. apr 2013
natal12
10. apr 2013

@levandullka Maťi ak budeš taká dobrá, tak mozeš 🙂 vďaka.

levandullka
10. apr 2013

@natal12 Samozrejme 🙂. Len este stale nie je doma...