Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@martinkatinka nie, nic ine netreba
@veve39 no, overeny, robila som ju prvykrat 😀 hrach som nenamacala, len preplachla a dala varit do makka, osolila a ochutila majorankou...vedla som si urobila zaprazku na masle a olivovom oleji so spaldovou mukou, s cibulkou nadrobno a pretlacenym cesnakom...ked bol hrach makky, rozmixovala som ho, priliala zaprazku a este raz mixla aby to bolo ozaj hladke...ja som jedla s cibulkou na masle, ocko s cibulkou a klobaskou opecenou a krpec s kockami opeceneho chlebika domaceho spaldoveho...vsetkym nam chutilo 🙂
zapecena brokolica so syrom a zemiakmi
@katja78 ani ja zatial nemam skusenost so spaldovou mukou, mam v plane 🙂 ...ked mam domacu slaninku tiez ju pridam - k oleju, pre chut 🙂
zatial by som sa asi tiez strukoviny bala ked je babo malinke, po case skusat, co mu bude vadit...nasa malinka ked mala prve tyzdne koliky tak som mohla jest aj rozok + vodu a brusko ju aj tak bolelo 😒 ...po cca 3mesiacoch som uz mohla jest cokolvek a bolo to OK
@katkas1 jasné, páči sa http://tortyodmamy.sme.sk/zelatinova-potahovka-0 , dala som cca 3 lyžice medu a cca 500 g cukru a potom postupne pridávať.
@natal12 klasika som si napichala cibulku, mäsko, farebné papriky, kabanos a slaninku a osmažila som ich......zajtra ich ale budem piecť v rúre, dnes som črevá premastila až až 😝
dobré ránko vám želam, my dnes dojedáme, unás varí aspoň na 3 dni 🙂 .. a čo poviete babenky čo mám urobiť rafaelo rezy alebo študentskú pečať ?? 🙂
Ahojte 🙂 dnes dusene hovädzie mäso so zeleninou ,len este neviem ,ci urobim knedlu,alebo ryzu 🙂 podla chuti a casu sa rozhodnem 😉
Chinesse chicken noodle polievocku!!!!! 🙂))))
Oprazit kuracie filetky s grill zmesou. V kuracom bujone vyvarit nudle a potom za tym aj zeleninku ako napr. brokolicu a pak choi. Do taniera pripravit: sojovu omacku, nakrajane cibiky z jarnej cibulky, trochu cesnaku, medu, zazvor a koriander. Nudle, zeleninu a masko do toho a zaliat vyvarom!!! Kto chce, treba dochutit chili!!!
Dobru chut!!!!!
Inspiracia od Jamie Oliver
PS: Moj maly to papa o sto tri, teda bez toho chilli 🙂))
dnes hovädzia polievka od včera a bravčové pečené, štuchané zemiaky 🙂
Práve sa pracuje na paradajkovej polievočke s ovsenými vločkami a ako druhé deti milujú ryžový nákyp tak sa chystá....
polievka zo spikovej kosti, kolozvarska kapusta
poraďte niečo chtné z br.karé 🙂
ja som dnes varila segedin a malemu som urobila masko na stave z nastruhanou mrkvou a ryzu k tomu
bre ranecko kucharocky.. dnes mame karfiolovu polievocku s halustickami, karfiolove placky, zemiacky a uhorkovy salat 😉
@lululka555 počuj moja este sa ta spýtam to cesto na tu pečat sa nezrazi?? 🙂 lebo na vareche je tiez recept a tam v komentároch jedna písala že ked pridala ceru ze sa jej zrazilo dost no 😒
Tak dnes nemam napady, idem luskat co ste varili a varite.
na dnes polievka zo včera a budu buchty na pare s velkonočnou čokoladou 🙂 orechami a makom komu jaka chut 🙂 včera som robila jablkovu bábovku je dobra rychla
@martinkatinka k tvarohu - mlieku musi skysnut. My sme ho najpv davali do hlineneho hrnca a potom vo vode pomaly ohrievali. Bolo to zdlhave. Jednoduchsia varianta: mliko nechat skysnut v nadobe vhodnej do mikrovnky a zohriat ho tam asi 5-7 minut, aby bolo vlazne. Nechat postat a potom zliat.
ahojte, ja dnes vyskusam lasagne 😕 a pridavam foto brumikov,co som robila pre deti 😉
@natal12 ahoj mne sa zatial nezrazilo a davam vsetko spolu do jednej misy a slaham nad parou. Treba dlhsie slahat ,aby to bolo huste 😉 Je to jednoduche ,nemas sa coho bat a neni co pokazit na tom 🙂
@lululka555 oki tak idem do obchodu a pustim sa do toho 😉 a inak ako to chutí ?? a tej masy je jej dost ??
@natal12 ja tu mam len formu na bisk.chlebik a mala som to tak do polovice ( je to aj vidiet jna fotke, mam ju taku podlhovastu,tu pecat ) ked som robila cez vianoce, tak mama ma formu na srnc.chrbat a ta bola plna 🙂
a stuhnut treba nechat najlepsie celu noc,nech sa to dobre kraja
@natal12 chuti to velmi dobre,nevieme sa toho dojest :-P

@levandullka nevadí, veď počkáme 🙂