icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciok
14. apr 2013

@danielaj Torta je krásna a malej všetko najlepšie ku krásnym trom rôčkom 😉

lussy23
14. apr 2013

Náš dnešný obed, teda skôr večera to bola. 🙂
kuracie plátky v mandlovej kruste so zeleninovou omáčkou k tomu jogurt a brusničky a k tomu šalát z fazuľových strúkov a tofu.

luciok
14. apr 2013

@kikaneu Milujem pečené buchty plnené tvarohom 😉

luciok
14. apr 2013

Dnes rýchlovka - krkovička pečená v remoske so zemiakmi a uhorkovo paradajkový šalát. Ako dezert sme mali likérové špice z obchodu 🙂

womankc
15. apr 2013

@levandullka môžeš dať receptík, prosím ťa?

womankc
15. apr 2013

@titkovamiriam prosím o recept na slanú bábovku ďakujem

womankc
15. apr 2013

@titkovamiriam už nemusíš našla som, že si to už pridala

womankc
15. apr 2013

ahojte dievčatá, krásne slnečné ráno tu máme dnes . ja som v sobotu uvarila baraní vývar so zeleninou a rezancami a ako druhé cestoviny s udusenou jarnou cibuľkou, cuketkou a nakrájanou údenou krkovičkou a v nedeľu som robila pečené morčacie stehno a k tomu žihľavovo šampiónové rizoto a ako príloha bol šalát - biela redkvička, cherry paradajky, dubový šalá , ľadový šalát , baby špenát , balzamiko, soľ , trošku medu a na vrch žerucha a upiekla som bábovkové mufinky, a tvarohové pité , cesto som urobila z tej špaldovej múky a tvaroh som mala svoj čo som zvarila + ricottu z obchodu a do toho som ešte zašľahala sneh z troch bielkov s cukrom a nakrájané veľké jabloko a dve hrušky - je vynikajúci

womankc
15. apr 2013

ešte sa chcem spýtať , či by mi niekto nebol ochotný poslať cibule medvedieho cesnaku stačilo by mi tak 6 kúskov. chcem si ho začať pestovať, len u nás som ho zatiaľ nikde nenašla ďakujem

eva7780
15. apr 2013

dnes dojedame raznici na plechu 🙂

daniette
15. apr 2013

@womankc aj ja hľadám medvedí cesnak, dočítala som sa, že cibule sa zbierajú až na jeseň. Ak niečo zistím, dám vedieť 🙂

petulka_29
15. apr 2013

paradajková talianska čo k nej ??? prosím radu som stratená 🙂)))

11nika11
15. apr 2013

Dnesne menu u nas:zeleninoova polievka a vyprazana ryba s rozmarinovymi zemiakmi.poobede bude este nejaky kolacik 🙂

natal12
15. apr 2013

takže baby u nás dnes dojedanie zo včera .. no pekne som dopadla u ušného 😒 mám ušné kvapky ATB a piatok kontrola .. takže tento týžden má byt krásne počasie a ja mám sediet doma ?? ☹

womankc
15. apr 2013

@daniette áno ´podľa správnosti sa má cibuľa skutočne vybrať až na jeseň, keď je zatiahnutá. Ale ak by nám to nejaká dobrá duša vykopala teraz, kým ešte nejde do kvetu ,tak by sa v pohode prijal. Len mu pri zasadení treba mierne zastrihnúť korene a aj horné olistenie treba skrátiť, len to musí byť v týchto prvých dňoch , kým sú listy ešte menšie.

libka1
15. apr 2013

slepaci vyvar, dojeme rozstrelenych spanielov, spravim puding...

womankc
15. apr 2013

ja si dnes idem prepasírovať paradajky na šťavu , som robila poriadok v mraziaku a mala som tam veľa paradajok, tak som ich rozvarila 😉 no a dnes urobím deckám zemiakové placky na večeru s cuketou a syrom
všetci sú zas chorí okrem mňa našťastie , takže má kto variť čaje dúfam, že toto slniečko už konečne vyženie všetky choroby
v sobotu a včera som aj postrihla stromy, ruže, ríbezle, maliny a čo bolo treba, záhrada už vôňou zeme láka 🙂 predsiala som si semienka všelijaké

womankc
15. apr 2013

Ešte by som potrebovala recept osvedčený na tú chlebovú polievku, ktorá ste to tu robila ?????? ďakujem vopred , dnes ju chcem uvariť

daniette
15. apr 2013
vieruna
15. apr 2013

Ahojte. Ja som v sobotu robila na ziadost orechove sulance a hovadzi vyvar. Myslela som, ze z toho hovadzieho potom spravim rizoto a figu. Kobylky mi ho zjedli 🙂 V nedelu som upiekla krkovicku s kapustou a knedlami. Deti chceli zemiakove a mm parene. Tak som zo zvysku cesta spravila este par parenych buchiet. A mm bol na sluzobke krizom krazom po slovensku. Priniesol mi zo salasa cerstvu bryndzu, tak som spravila natierku s medvedim cesnakom. Inak som si vsimla, ze ho tu viacere pouzivate. Mame to na zahrade a vobec neviem ake to ma vyuzitie. @lea231 ako si robila to pesto?

natal12
15. apr 2013

@lululka555 ahoj, prosím ta inak ten taliansky dresing to je cesnakový či ?

natal12
15. apr 2013

baby mamina mi včera kúpila taký parádny mixér asi takýto podobný : http://www.cheaper.sk/shop/product/30788/kuchyn...

a je k tomu aj mlynček a odštavovač , takže si budeme robiť ovocné štavy sa tešííím 🙂 len musim naučiť s tým robiť a najblizšie pečenie bude s tým mixérom 😉

daniela1978
15. apr 2013

dnes bude dojedanie reznu zo včera a nových zemiačkov 🙂

kikatko
15. apr 2013

mala slečna a prababča dojedia slepačiu polievku a urobila som ryžu a mäsko-kedže iné oni dve nejedia a ja dostanem čínu( donáška až z BA)

luciok
15. apr 2013

Ahojte babule, dnes dojedáme z nedele pečené mäsko, no zostalo už len pár kúskov, lebo môj milovaný mm celú nedeľu chodil a strkal nos do remosky 😀 No a ideme si von užívať teplé slniečko kým ho zas nenahradí dážď

petrisorka
15. apr 2013

Aj my dnes dojedame zo vcera, ale idem si nalozit masko na zajtra 🙂

betka22betka
15. apr 2013

@11nika11 palacinky, lievance, ryžový nákyp....

sona_v
15. apr 2013

Dnes dojedame zo včera a
Utorok:
°Dukátové buchtičky,
°Hrášková polievka
Streda, Štvrtok
°Guláš
Piatok:
°Cestoviny s tuniakom
°Karfiólová so zemiakmi
Sobota:
°Vyprážaný hermelín a camembert v sezamovom cestíčku, varené zemiaky, jogurtová tatárka
°polievka od piatku, navarím viac
Nedeľa:
°Kurací vývar
°Hovädzie mäso s kôprovou omáčkou a knedlíkom z parného hrnca
°koláčik: Jablková štrúdľa s brusnicami a kúskami orechov
🙂

betka22betka
15. apr 2013

dnes dojedáme slepačiu polievku + k tomu fašírka pečená v plechu : spodný rad surové zemiaky na plátky 2 rady + na to na plátky pokrájaná cibuľka + na to mleté mäso so 4 rožkami a 4 vajíčkami/ rožky namočiť do vody, nechať nasiaknúť a vytlačiť vodu, zamiešať do mäska /, ja do mäsa dám len soľ a trochu mletého č.korenia, + na to cibuľka + zemiaky 2 rady. Zakryjem alobalom, dám na 180°stup. cca 1,20 hod. V Ý B O R N É!!!!, hlavne na 2. deň, keď si to opražím v teflónovej panvici do chrumkava...Niekedy dám aj klobásku, ale nie je to nutné...