icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
20. apr 2013

ahojte kočky, krásny slnečný dník za nami, my sme dnes varili hŕstkovú polievku, zemiakový prívarok, domácu sekanú a domáci chlebík k tomu, piekla som kysnutý skladaný koláčik s tvarohom, makom, jablkami a orechami, a ešte niečo slané na zahryznutie, volá sa to pucce /čítaj puče/ 😀 a je to strášne dobré, tu je receptík, dávala som cibuľku, moje domáce sušené žlté cherry rajčinky, čo som si naložila do olivového oleja a byliniek a + olivy a je to naozaj veľmi dobré, aj keď na pohľad nič moc 😒 http://varecha.pravda.sk/recepty/pucce-fotorece...

lululka555
20. apr 2013

@danielaj ako zavidim tie slnecne dni, nam uz druhy den prsi 😒 ,dokonca bolo dnes na aute nasnezene a pred dvomi dnami 30 st...sranda ze ??? iba by som spala,ani kava nepomaha 😅
ako chutia tie puce, nieco ako pizza?

hyta
20. apr 2013

U nás krémová brokolicová polievka, hovädzia roštenka s ryžou a zeleninový šalát.

danielaj
20. apr 2013

@lululka555 veď aj tu malo pršať cez víkend, ale veru im to chvalabohu nevyšlo 😉 tak som poumývala okná, posadili sme v záhrade, ustatá som ako kôň, ale dobre, inak aj ja som v poslednej dobe nejaká unavená, asi jarná únava, aj v robote , no na porazenie, keby som nemusela v robote celý deń rozpráva´t, aj by som zaspala, ja kávu nepijem, a pucce presne niečo ako pizza, veľmi dobré, aj ke´d na pohľad to nie je bohviečo, nabudúce skúsim dať syr, hríby , že aké to bude 🙂

lululka555
20. apr 2013

@danielaj tak si mozete uzivat slniecka, dufam, ze sa aj na nas pride usmiat 🙂 vyskusam niekedy tie puce,inak mne tam tie olivy a rajcinky susene velmi pasuju,mnam ...to ja mozem take 🙂

eva7780
20. apr 2013

@titkovamiriam dakujem,si zlata,si si dala tolko namahy 😵

titkovamiriam
20. apr 2013

@eva7780 tak to ozaj nieje zač 😉 a nech sa ti grilovacka vydarí

hyta
20. apr 2013

@raszuz Ahoj, je to veľmi kvalitné mäsko, máme ho radi na divoko. Naporcujem ho, dobre osolím, trochu okorením.V hrnci opečiem cibulu, ktorou nešetrím, trochu cesnaku, slaninku, dám na to potom mäsko, pridám bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie a pár guliek jalovca/ale nemusí byť/, 1 PL horčice, mierne podlejem a dusím Keď je mäsko hotové vyberiem, rozmixujem tyčovým mixérom, zahustím smotanou. Dá sa robiť i s koreňovou zeleninou ako sviečková.

abriela
20. apr 2013

@nikushkasa jednoduchy, pekny a este aj zdravy salatik
@titkovamiriam znovu provokujes klobaskami 😠
@danielaj Dani hrudka je len taka mini do dlane. Mnam pridem na navstevu

Mne chyba asi po velkej noci a krstinach pecenie. Kedze sa zajtra chystam k nasim tak som im spravila ZENSKY ROZMAR a ROLADU, ktoru naplnim parizskou slahackou a bananami. Maly pomocnik uz krical, mama dost - takze naplnim ju az ked zaspi.

raszuz
20. apr 2013

@hyta ďakujem za receptík, vyskúšam 🙂

eva7780
20. apr 2013

@titkovamiriam este sa chcem opytat maso potieras vopred olejom,?ak teda nestihnem dat nahodou do pacu

raszuz
20. apr 2013

@hobit žemlovka z bábovky, to znie celkom zaujímavo 🙂

natal12
20. apr 2013

@abriela Gabi nedala by si mi receptík na ten ženský rozmar ? a pozrime sa aká pekne pruhovaná roláda to ako si robila ?

abriela
20. apr 2013

@natal12 tu je recept. Len ja som dala pod sneh aj jablka s ribezlami. http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-zensky-r...
Piskotovu roladu som vyskusla prvykrat takto a som spokojna. Rozdelila som cesto na polovicu a na plech davala na sikmo- svetly a tmavy pas.

luciok
20. apr 2013

@titkovamiriam Takže vy ste už vo veľkom zahájili grilovaciu sezónu... Normálne ti závidím 😵

natal12
20. apr 2013

@abriela dakujem moja 🙂

miruska73
20. apr 2013

@abriela pozerala som recept toho zenskeho rozmaru a neviem .... 😕 😕 tak babo rad chuti nechuti 😕

miruska73
20. apr 2013

ahoj koceny tak dnesne zahradkovanie fantasticke kopec roboty porobenej ,aj nas opalilo samozrejme podla tricka 😀 😀 😀 marhulovy kolacik zmizol rychlostou blesku takze chutil a zajtra mozu len snivat o kolaci 😀 rano rychlo ugrilujem kurca ,urobim ryzu a utekame zase zahradkovat...mm tam preraba kuchynu tak musim varit doma a prenasat ,,tak dufam ze to uz dlho nepotrva...

abriela
20. apr 2013

@miruska73 ja ho poznam od malicka. Nasi maju taku storocnu kucharsku knihu tam je na strane 280 alebo 288 🙂. Je to kysnute cesto, ale chuti tak zvlastne. Kolacik odporucam - je dobry. Aj ked sme ho u nasich robili len s kyselkastym dzemom a bez mandli, ci orieskov na snehu.

katy2
20. apr 2013

Ahojte 🙂
dnes som robila svoju prvu sunku 🙂 nedala som tam rychlosol ale aj napriek tomu sa celkom podarila 🙂

miruska73
20. apr 2013

@abriela diky tak ja ho dakedy vyskusam mozno aj bud .tzyden ,ale najskor idem robit mrkvove muffinky..
😀 😀nech ma moje vacsie dieta do skoly...

miruska73
20. apr 2013

@katy2 waaaaaaaaaaaaaaw a mas aj ten, stroj " v ktorom sa to robi?tak nam hod ajreceptik , 😵

katy2
20. apr 2013

@miruska73 ano, robila som to v sunkovare.... ale da sa aj bez - v sacku na tlacenku....
robila som to podla toho receptu: http://www.uloz.to/xheAhTX/sunka-domaci-xls
musis si to stiahnut cez uloz.to.... nasla som to v jednej diskusii, kde dal ten chlapik na svoj recept odkaz. Je to tam super vysvetlene aj nafotene.... ALE: nepouzila som rychlosol a varila som to na plyne v hrnci.....

natal12
20. apr 2013

Baby vyskúšajte http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-cestovi...

segra dnes robila a su fantastické 🙂 🙂

lienka2
20. apr 2013

@joannas iba si nakrajam zeleninu - vacsinou ladovy salat, redkvicka, cervena paprika, paradajka, por - lubovolna kombinacia a posolim a zalejem trochou vody, premiesam 🙂

sweetlemon
20. apr 2013

@michaelamilan dam vediet hned, ako zozeniem velku cukinku 🙂 teraz maju vacsinou v potravinach tie len malinke. ja zboznujem karbanatky z cukiny, robim ich s tvarohom a ovsenymi vlockami 🙂 nepochybujem, ze aj polievka bude bombova 🙂 nemam zdravotne problemy, ale kojim a zatial nejem veci, ktore by mohli sposobovat naduvanie ci alergiu. takze tocime par jedal dookola 😝

sweetlemon
20. apr 2013

@natal12 vyzera to krasne, hned by som si dala 🙂 akurat ze ja chilli teraz nemozem, aj ked ho milujem 😝

natal12
20. apr 2013

@sweetlemon chilli tam dat nemusíš, ja zasa olivy a rukolu-zelinu nelúbim 😀 ale tak vyberala som to z taniera 😀

sweetlemon
20. apr 2013

@natal12 fuha, no co ti ja viem? v podstate maju podobnu strukturu. za vyskusanie to urcite stoji a keby si skusila, tak daj info 🙂 inak vcera bola mama varovat malu, lebo sme boli na koncerte a z tasky vybalila konzervu marhul 🙂 tusim vie, co mame radi 🙂 takze zas bude kolacit 🙂 aj ked drahy dnes rano v obchode kupil mak a tvaroh, ze chce buchty. tak sme dokupili kvasnice a zajtra budu 🙂