Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@abriela ja nekojím, a podľa dr. je všetko OK......tak dúfam sa nič nestane.....a tiež necvičím kvoli váhe, len potrebujem dať telo trocha do pucu a do formy....25kg hore spravilo inú šarapatu 😀
@levandullka veľmi sa mi páči tvoj jedálniček!!!! Si robíš nejaký špeciálny jedálniček???
@sweetlemon potom napíš ako chutila 🙂 Ja som sa jej nevedela dojesť 🙂 A čo máš nejaké zdravotné problémy keď máš také obmedzenia????
Inak ja dnes nevarím, mm chce ísť na výlet čo chvílu, tak nám navaria v reštike 🙂 Pekný dník
Dnes bez polievocky, ale ladovy salat a 3 druhy toffu na hubkach s ryzou 🙂. Dufam ze poobede si dame zmrzku 😀 aaa hor sa blahozelat na svadbu 🙂
Fazulova zo zemiacikmi /cervena fazulka/, Kuracie stehna zapecene na cesnaku s bylinkami, ryza, kompotik. Biely makovy kolac s broskynami
@michaelamilan To ma veľmi teší 🙂. Nič špeciálne, proste iba varím s čo najmenším množstvom tukov a cukrov a snažím sa variť čo najzdravšie (aj keď to nepreháňam, my asi nikdy nebudeme žiť na tofu...). Varím tak v rámci slovenských možností. Aby boli jedlá čo najjednoduchšie, najprirodzenejšie a zároveň sa snažím sem-tam aj o niečo nové 🙂. My sme na zdravú stravu zvyknutí moc neboli, práve naopak, aj keď moji rodičia sa ma vždy k tomu snažili viesť. Museli sme na to prísť sami, že takto to ďalej nepôjde a naše telá potrebujú radikálnu zmenu 🙂. Aj preto máme teraz v spálni dva stroje na cvičenie, v peňaženkách permanentky do fitka a na squash, v chodbe neustále hodené tašky s teniskami a teplákmi a v chladničke neustále čo najväčšie množstvo zeleniny 🙂
dnes bude perkelt s haluškami, a akurát robím domáce slíže a každy si dá ako bude chciet s čim bude chciet 🙂
polievka cícerová so zeleninou a druhé pecená treska s medovo sezamovou omackou, zemiacky a salát. ja ryby normalne nejem ale toto bola fajnota 🙂
@natal12 presne tam som kukla.podarilo sa.vynikajuce
@eva7780 ahoj,už asi neskoro no u nas sa griluje tak ze si spravime drevenne stiepky a ked poriadne dohoria na na ne nasypeme uhlie brikety to je jedno a ked zacnu salat poriadne teplo polozim tu grilovaciu mriezku a bud davam jedlo priamo na nu alebo do tych taciek na grilovanie. 🙂
vcera som sem nemala cas prist posledna nocna a este aj rodicko u michala, tak som varila len kapustnicu a na ranajky maslovy cjlieb so syrom.
Dnes opekame spekacky a klobasky,zajtra napacovane masko. 🙂 ranajkovali sa cerealie co zbierame zvieratka ale su dobre aj na chut
dnes "nedelný" obedík,na zajtra mám pokoj s varením 😀 kuracia polievka so zeleninou a slížami,zapekané fašírky so syrom,zemiaková kaša,uhorkový šalát k tomu 😉
Dnes mrkvovo -zazvorova polievka a granadir 🙂, mnam 🙂
dnes hraskova polievka s krupicovymi haluskami, bryndzove halusky
zajtra dojeme polievku a na druhe bude hovadzie masko na stave, tarhona a salatik zeleninovy
včera sa u nás nevarilo, boli sme v KE....len škoda, že pri lekárke .... dnes pirohy od babky :D...a smotanová polievka so zelenou fazuľkou 🙂
Dnes bravcove rezne (z domaceho prasiatka) 😀 - najprv osmahnute zprudka na panici, potom poukladat do zapekacej misy, oblozit nakrajanymi sampinonmi a zaliat zmesou (smotana+bambino+koreniny) a dat upiect. Podavane s varenymi novymi zemiakmi 😝
@natal12 Paci receptik🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/chantalle/al...
Tak dnes bolo pečené morčacie stehno- piekla som prvý krát v tom sáčku na pečenie, bez tuku, a bolo super....k tomu červená kapusta, domáca knedla..
Nedela klasika- bravčové rezne, zemiaková kaša, kompot.....už sme to dlho nemali....a polievka brokolicový krém.... 😎
Polievka: zeleninová
Hlavné jedlo:opekané morčacie prsia pokrájané na kocky, namarinované so sojovou omáčkou a korením, ryža na cibulke
Ahojte, dnes sme jedli ,,vonku,, kedze sme od rana behali po nakupoch 🙂 teraz idem upiect jahodovu bublaninu a vecer zemiaky pecene v supke s maslom a acidkom 🙂 prsi nam od rana
Dneska som mala chuť na niečo ľahšie tak som spravila tuniakový šalátik.. 😉 🙂
http://tipnajedlo.sk/recepty/tuniakovy-salat
@sweetlemon moja co povies miesto marhul mozu ist aj slivky na ten kolacik? 🙂
@titkovamiriam ani nie,az zajtra sa chystame podvecer 😉
@natal12 Ahoj 🙂 ja myslim ze mozes,akurat bude mat kolacik inu chut
@alami robila som tieto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38941
jednoduché, rýchle a veľmi chutné
@eva7780 tak tu som len pre teba nafotila ako nato,je to ten najjednoduchsi gril dole je mriezka nato davam drevo 🙂 .potom ked uz nehori davam brygety a tu vrchnu mriezku,ak je uz dostatocna teplota davam co grilujeme.dnes to boli udeniny tak stacilo par kuskov na opecenie,ked robim masko tak zasypem celu pahrebu.Dalsie fotecky su chutovecky krasneho slnecneho popoludnia

@mamkabeika nasekaná mrkva, zeler, som orestovala s cibulkou na masle potom dala nasekanu kapustu, bobkovy list, vodu, celé cierne korenie, sol, a teraz sa varí🙂 ja nezahustujem takze este pred koncom varenia pridám pohánkové vločky🙂 a uvidím možno aj trosku pretlaku podla chuti a chilli