Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 zmrzku som robila úplne jednoducho, kyslá smotana, trocha šľahačkovej smotany,, cukor podľa chuti, roztopená čokoláda, zmiešala som a dala do nanukových formičiek, ďalšiu som robila tvaroh, cukor, biely jogurt, jahodoý džem, zmiešaš a šup do formičky, dnes to bolo len tak narýchlo, ale deťom chutila 😉
@luciok rybie kolaciky: uvaris zemiaky, roztlacis vidlickou a nechas vychladnut, uvaris vo vode rybu (ja som dala pangacia- najmensie riziko kosti),popucis aj rybu, pridas hrasok (povarila som aj s mrkvou mrazeny, ale mozes aj z konzervy, alebo zelenu fazulku), trocha korenia na ryby, spravis masu a modelujes fasirecky 🙂 trocha obalis - pisu, ze poprasis hladkou mukou a osmahnes na oleji do zlatista 🙂
@titkovamiriam tu zmrzku si robila ako? na piskotu natlacit zmrzlinu a namocit do cokolady? 😝
@daniette vyzerá úžasne 🙂
@zklimekova Ďakujem veľmi pekne, aj chuťovo bola veľmi dobrá 🙂
@daniette a čo si dávala dovnútra?..ja sa chystám spraviť v máji otcovi k narodeninám 🙂
@gelinka75 na pekac som dala vedla seba piskoty a na ne som dala polorozmrznutu zmrzku a na nu cokoladu a sup do mrazaku
@zklimekova Na spodok tmavý toastový chlieb, nátierka oblíž prst, biely toastový chlieb, pomazánka s medvedím cesnakom, plátky syra, potom vymiešala Pic frisch - mäkký termizovaný výrobok z čerstvého syra (z Lidla) s mletou paprikou, tmavý chlieb, vajíčková pomazánka s tvarohom, plátky šunky, opäť Pic frisch z Lidla, biely chlieb, potrela tatárskou omáčkou, na vrch plátky šunky a syra. A ozdobila podľa mojej fantázie. Tie ružičky sú z lístkového cesta a šunky alebo salámy. 🙂
mňam 🙂
@eva7780 tak ako grilovacka,u nas 25st.tak sme sedeli do neskoreho vecera vonku 🙂 okrem zeleninky,som robila ladovy salat s vajickom a syrovym drezingom a grilovalo sa napacovane masko a zopar spekackov
@titkovamiriam aj u nás bolo podobne, teplúčko, grilovačka a tiež sa nám nechcelo ísť do vnútra, sedeli sme tiež do neskorého večer, ale čo už škola, škôlka a práca volá, bolo treba nachysta´t sa na zajtra 😒
@lienka434 Ale z pyre placky? Ja mam pyre, nie zemiakovu kasu.
To maso som robila tak, ze bravcove rezne som naklepala, osolila, okorenila, obalila v muke, vo vajci a v struhanom syre, dala do zapekacej misy a zaliala slahackou. Najprv som piekla pod alobalom na 210 st. asi 1 a1/2 hod a potom bez alobalu dopiekla.
@titkovamiriam celkom sa nam darilo,u nas sice pofukoval studeny vietor ,ale dalo sa 😉
U nas dnes dojedačky 🙂
dobrá ránko, pre seba dnes rajčinová polievka, keď mám polievku a som sama doma, tak nepotrebujem nič iné 🙂 a na večeru, rozmýšľam, že spravím zemiakové placky 🙂
Ahojte, ja po riadne pracovnom víkende by som si ešte aj pospala heheheh 😀 , v sobotu som robila zelerovo cuketovú polievku s kosťou z baranej lopatky a ovsennými vločkami a petržlenovou vňaťou , ako druhé sme mali baranie dusené na mrkve a zelenej fazuľke a k tomu ryža , prekopala som celú záhradu heheheh popresádzala kvety a stromky a založila levanduľový záhon s minikosatcami, ešte k tomu pôjdu ružové alebo červené polyantky , no a pobede mi muž priniesol domácu hovädzinu a tak som sa s tým pohrala až do neskorého večera a v nedeľu som trošku upratala a oddychovala po náročnej sobote , polievka bola zo soboty, akurát som do nej dovarila trošičku čistého hovädzieho vývaru a druhé bol hovädzí steak so sezamovotymiánovými pečenými zemiakmi a k tomu miešaný zeleninový šalát s kyslou smotanou a večer som upiekla koláčik s hruškami a na vrchu s džemom z černíc a posypaný kokosom a ešte sme si dali romantickú prechádzku s drahým 🙂 no a potom som sa pustila do preberania starých časopisov o bývaní a záhradkárov a podobne , dnes ešte budem pokračovať dĺĺĺĺho no a ZÁHRADA VOLÁ a čaká na svoje zveľadenie 😀
U nás cuketový prívarok s duseným mäskom a polievka zo zmiešanej zeleniny.
@papuka mnam, egrese zboznujem, aj ked som ich uz velmi davno nejedla, odkedy sme zrusili kriky v zahrade. dobry napad 🙂
@natal12 ja tiez skoncim s tym nezdravim jedlom, ale pocas kojenia to tusim nie je mozne. som ako srotovnik, neviem si povedat nie prezieraniu. mam horsie chute ako ked som bola tehotna 😝 😀
@tami712 paci sa 🙂
Marhulovy kolacik:
400g polohruba muka
300g praskovy cukor
1 ČL soda bikarbona
1dcl olej
1dcl mlieko
1 PL kakao
2 vajcia
1/2 balicka prasku do peciva
1 flasa marhul so stavou.
Najprv vsetko okrem marhul zmiesat (vratane stavy z marhul), nakoniec primiesat nakrajane marhule (tak, aby sa nerozpadli uplne, ked su maksie).
@natal12 broskyne by som dala na kuracie prsia so syrom zapiect a s ryzou, mnam 🙂 to mama vzdy robievala na 1. sviatok vianocny 🙂 inak ja som nakoniec cez vikend nic nevarila ani nepiekla. boli sme cele dni vonku, takze sme doma ani nejedli 🙂 dnes musim zas urobit nieco z listkoveho, lebo mu dnes konci trvanlivost. ale voooobec nic sa mi nechce, taka som zlenivena z vikendu 😀 😀

@natal12 Dávala som takú paradajkovo-bazalkovú BIO zmes z DM od Alnatury 🙂