Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@sweetlemon mas aj fotku ???
@gelinka75 som ti dala link hore http://eshop.tescoma.sk/pecenie/formy-a-plechy/...
@nelinka0401 gratulujem 🙂 🙂
u nás dnes tiež klasika dojedačky 😉
@niky13 pisem z telef. tak sorry za preklepy:
1 PL oliv.olej
1stredna cibula nadrobno nasekat
250g mlete jahnacie
2/3 hrnceka 2,5dcl bulguru
3/4 cajovej lyz. semienok cervenej cili (miernej)
sol, korenie
2CL sladkej mletej papriky
1 velka konzerva (28 uncii) nasekanych rajcin
2 hrnceky vody
1konzerva (14,5 oz.) gigantickej bielej fazule , preplachnut
asi 5 hrncekov mladeho cerstveho spenatu
2/3 hrnceka Fety syra
1 PL cerstveho oregana
na oleji osmahni cibulku, pridas maso, bulgur, cili semiacka, 1 1/2 CL soli a 1/2CL korenia. Za miesat asi5min. Pridat papriku, zamiesat dalsej pol minuty. Pridat rajcinovu konzervu a vodu, zamiesat, zakryt a stiahnut plamen na nizky.
Sem tam zamiesat. Bude trvat asi 25min kym bulgur zmakne. Nakoniec jemne vmiesat fazulu, spenat,oregano a Fetu.
dnes u nas toho bude viac,kedze zajtra cestujem k mamine,ma 60 r.tak budeme jest velkou lyzicou 😵 mm aj svokor ostavaju doma,kedze uz svokra nemozme nechat sameho 😝tak im musim cosi nachystat na zciatok, budu fasirky mm si k nim urobi len zemiaky,dusene masko na sampionoch s ryzou a polievka zo struhanou zeleninou a muslickami 🙂 a na dnes bravcove masko na paprike + kolienka/kedze ide mm aj s kamaratom sadit zemiaky,tak nech si po praci daju a ja mam chut na rybie prsty zo zemiakovou kasou 🙂 tak dnes mam toho v kuchyni az prilis vela 😝 pojdu naraz vsetky 4 horaky na sporaku
polievku dojeme vcerajsiu zo spikovej kosti, raznici (maso, klobasa, cibula, slanina), zemiaky pecene, rukolovy salat
@fordikford dakujem 🙂
@nelly3 dakujem 🙂
@sweetlemon to karé vyzerá super 🙂 nepodelíš sa s receptom?
Ahojte, dnes nevariiim, mame zo vcera plnenu papriku a knedlu 🙂
baby kde sa pridáva otázka do fóra? akosi to neviem nájsť...
dnes paradajková polievka , kuracie stehná dusené s cukinou
rizoto a zeleninova polievka
My sme vcera zo soboty dojedli spenat, dnes dojeme kuracie rezne z nedele. Vcera Andrejko kukal na discovery ako sa to robi a vyrabali tam jablkove kolace. A on ze ja aj tak najviac na svete lubim maminkine kolaciky 😵 ozik mami, neupeces nam na ranajky vianocku? 😎 No da sa povedat nie??? 🙂
vcera jaternica a sosovica, dnes francuzke zemiaky a poobede ideme blahozelat tak bdue asi grilovacka
Pečené pirohy z acidka so slivkovým lekvárom
@daniela1978 @natal12 @mibi41 nech sa paci receptik. mam ho z MK, tak citujem tak, ako som ho objavila v albumiku 🙂
Kare na stave z rury:
"bravcove kare naklepat osolit, obalit v muke, oprazit na oleji..Z toho vypeku si spravite omačku daš tam jednu pokrajanu cibulu podusit do zlatista. lyzicu hladkej muky zamiesat, liter studenej vody a pomaly lejeme do panvice a miesame.Potom pridame vegetu,korenie, jeden a pol lyzice sojovej omačky,a lyzicu horcice všetko zamiesame a chvilu povarime.Maso si nachystame do zapekacej mise(pekac) a pridame nakrajane uhorky na maso a zalejeme tou omačkou a pecieme pri teplote 200stupnov pokym to nebude makke"
ja som to nechala nieco malo cez hodku a bolo makunke 🙂 moj stary ma vecer pochvalil 😎 , takze odporucam. taka dobrucka slovenska klasika 🙂

@lululka555
uzasne, uzasne, uzasne 😵