icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mukky
18. jan 2011

@morca3 dík 😀 ,tak dnesný recept som si vymyslela,upravujem si recepty koli malému....ale aj toto je dobrý receptík,to je taký základ toho co som robila dnes ja,len bez cesnaku

mám pekárnicku kde možem piecť aj bagety,ale pekávam zatail v rure,cesto robím v pekárničke...

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23368

morca3
18. jan 2011

@mukky dakujem 🙂 ja pekarničku nemam ☹ zatial takže v rure pečiem

mia258
18. jan 2011

Dnes boli len obyčajné špagety 😀 Zajtra chystám zapekanú brokolicu so syrom a možno ešte niečo, uvidím 🙂

jarunka111
18. jan 2011

My sme dnes mali brokolicovú krémovú polievku s opekaným chlebom a posypané syrom a kuracie mäsko na syrovej omáčke, ryža a zelenina. Na večeru boli tvarohové guľky s jahodovým jogurtom a šľahačkou 🙂

laerke
19. jan 2011

My sme mali vcera spenatik s volskymi ockami a hranolkami 🙂 Tak na jednoducho, ale poloviciak to miluje.. A dnes netusim, uvidim co na mna zamava v obchode 😀 Mozno len rezniky zapecene so sparglou a syrcekom 🙂

eva7780
19. jan 2011

údené maso,knedlík a kapusta 🙂

nanulik
19. jan 2011

nič 😀 😀 😀 zostalo ešte od včera hrachová polievka s párkom a od predvčera cestovinový šalát, drahý si ho objednal tak nech ho aj pekne papá 😀 😝

claudica
19. jan 2011

@aero ahoj, mne keď vystane zemiaková kaša, rozťapkám ju na maslom vytretý pekáčik, lyžicou spravím také jamky, buchnem do nich vajce, nastrúham syr a zapečiem... 😉

aero
19. jan 2011

dakujem , dievčatá niečo z toho si určite vyberiem... dakujem 🙂

fomarik
19. jan 2011

dnes máme na pláne mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

bianka234
19. jan 2011

toto je super diskusia, keď už neviem čo, tak nakuknem sem. Ja spravím dnes asi osuchy so smotanou, syrom, kečupom a cesnakom najlepšie všetko spolu mnam, neberte ma vážne mne keď niečo zachutí tak mi je jedno ako skombinujem, ale moja dcéra to zje určite takto nakopu a polievka cesnačka.
@fomarik z akého masa sa robia tie gulky, také ako fašírky alebo menej mastné a čo tam ešte dávaš?

fomarik
19. jan 2011

@bianka234 väčšinou dávam bravčové, áno ako fašírky. ale nedávam tam majoránku a cesnak. trošku sol, postrúhanú cibulu, korenie, vajíčko a ked sa mi nedajú tvarovať pridám trošku strúhanky.

bianka234
19. jan 2011

@fomarik ja som to ešte nerobila a potom čo s nimi opiecť na oleji alebo ako

fomarik
19. jan 2011

@bianka234 ja si najprv urobím paradajkovú omáčku Potom guľky. ešte som ti zabudla napísať ryžu. dávam jeden varný sáčok na 1/2kg mäska. To úplne stačí. Do hotovej omáčky hodím opatrne guľky a nechám polhodinku uvariť. ja to neopekám, jednoducho to uvarím v tej omáčke. Do omáčky dávam klinčeky, nové korenie a bobkový list.

kaara1980
19. jan 2011

v pondelok som urobila živánsku (každému svoj alobaloví balíček),včera plnené lokše s kur.prsiami ala gyros so šalátom a dresingom a dnes bude za hrniec fazuľovej na kyslo.

bianka234
19. jan 2011

@fomarik aha tak toto sme mali tento týžden ale v kapustovom liste, to je úžasné

chystám sa robiť cez víkend živánsku čo bola v Bez servítky s tou hovadzinou, vyzeralo to super, potom okomentujem

lagoonka
19. jan 2011

@bianka234 U nás tá "živánska" z Bez servítky bola cez víkend (tieto diely sa už reprízujú, tak som kopec receptov odšmírovala už minulý rok 😀 ) Dnes sa u nás hold dojedá kotol šošovice zo včera. 🙂

mukky
19. jan 2011

dnes varené zemiaky s maslom a vnaťkou,špenát a volské oko,mňam,mňam,dávno sme nemali...

bianka234
19. jan 2011

@mukky ja som robila špenát ale lístkový bonduelle, lebo máme nové taniere také obdlžnikové a chcela som spraviť niečo pekné 😀 a k tomu z kaše zemiakovej som dala kopčeky zapiecť do zlata a vajíčko, bolo to skvelé a krásne, nikdy by som nepovedala že je taký rozdiel v listkovom špenáte a mixovanom

bianka234
19. jan 2011

@lagoonka a bolo to také dobré ako sa tvárili? stojí to za to?

lagoonka
19. jan 2011

@bianka234 Určite ano. Odporúčam vyskúšať. Pre mňa to už taký zázrak nebol, lebo so živánskymi v simaxovej mise namiesto alobalu experimentujem dávno. A babenkám s potrebným nízkorozpočtovým varením poradím do omastenej misy prekrývať len bravčové mäsko so slaninkou a cibuľou + na kolieska nakrájanými zemiakmi... samozrejme dosoliť resp mňsko pokoreniť. Fakt mňamka. Na simaxovú misu a zázraky v nej nedám dopustiť. Chlapi sa ich možno nikdy neprejedia 😉

mmonika
19. jan 2011

no dnes mame pecene kuriatko a zemiaky , bryndzove halusky so smotankou a slaninkou .. a mozno aj kolacik bude 😉

aero
19. jan 2011

tak nakoniec som sa rozhodla pre vyprazane zemiakove sulky od traktora , no vela som toho neurobila
lebo som sa bala . že po vychladnuti budú tvrdé .... 😒 k tomu gulášovú polievku a už .... 😀

traktor
19. jan 2011

@aero 😀 nebudu tvrde, neboj..napis ci chutilo..u nas sa len zaprasi..je to sladke a mnam 🙂 ..aj u nas dnes budu..sa mi zvysila kasa 🙂

monkula
19. jan 2011

ja dnes nevarím, mám lasagne zo včera 🙂

aero
19. jan 2011

@traktor - zatiaľ chutia , a že mala som urobiť viac , tak som zvedavá , či vydržia do večera , alebo
zmyznú 😀

akramgad
19. jan 2011

ahoj maminy já dnes na lístkové cesto kečup+cesnak+oregáno potom šunečka hríbky syrčok niva+eidam zavinieme a šup do trúby 🙂

daniz
19. jan 2011

my dnes asi špagety .
@aero ja pridám do kaše vajíčko, hrubú múku + soľ a tvarujem také osušky a vypražím na oleji na suchu a potriem maslom sú vynikajúce.. 😉

claudica
19. jan 2011

U nás sa dojedajú zvyšky žemľovky /kým prídem z práce chalani zjedia 🙂 / , takže na večeru spravím koložvársku kapustu, už si na ňu dlhší čas robíme chúťky...

murinka
19. jan 2011

zeleninove rizoto 😉