icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
1. máj 2013

@titkovamiriam máš pravdu Mirka, medvedí cesnak je úžasný, kolegyňa mi doniesla obrovskú kopu včera, tak nemusím beha´t po horách 😀 tak sa s ním napchávame , aj som si zasadila do kúta záhrady 😉

lienka2
1. máj 2013

@danielaj mozem poprosit recept na bebe dobre rano? vdaka

lienka2
1. máj 2013

@danielaj @titkovamiriam tiez som dostala medvedi cesnak ale neviem co sa s tym robi 😅

zklimekova
1. máj 2013

@abriela tortička je krásna,srdiečka hore máš z hmoty , alebo?? ....syr musím vyskúšať 🙂

danielaj
1. máj 2013

@lienka2 používam ako pažítku alebo iné vňaťky, na chlebík, do polievky, do nátierok, na mäso, ako špenát, robím z neho krémovú polievku, robia sa z neho aj rôzne tinktúry a pod. 🙂

zklimekova
1. máj 2013

u nás dnes zeleninová polievka zo strúhanej zeleniny s haluškami, rizoto s kuracím maskom, upiekla som čokoládové a kokosové muffiny 🙂

lululka555
1. máj 2013

ahojte, pridavam fotky 🙂
dnesne ranajky z jedneho taniera
obed - sulance s makom
a syrove pagaciky ( pred a po upeceni ) , inspiracia z ,,cistinkinej varesky ,, su vynikajuce 🙂
a uz chyba len sladky boztek od mm pod rozkvitnutou ceresnou 😵 😵 😵

aadulik2110
1. máj 2013

ahojte, dnes som ešte o pol jedenástej nemala ani páru čo budem variť.... nakoniec sme mali zeleninový vývar, mleté mäsko s pórkom na smotane + ryža a ešte podľa receptu - príloha jabĺčková výživa (zvláštna kombinácia, ale naozaj to bolo chutné)

danielaj
1. máj 2013

@lululka555 mňam, všetko vyzerá výborne a určite aj chutí, daj mi prosím recept na tie pagáčiky, robila som tiež už všelijaké, či som ich aj ja náhodou nerobila a ak nie, tak vyskúšam a páči sa mi , že sú kockaté 😀 mňa mm pod rozkvitnutou čerešňou bozkáva už celý týždeń, 😀 a nielen mňa , ale aj naše dve baby, máme ju v záhrade 😉

lydia22
1. máj 2013

U nas dnes kalerabova polievka langoše a ceresnovo cucoriedkova bublanina

lululka555
1. máj 2013

@danielaj dakujem pekne 🙂 😵 pagaciky veru odporucam, cesto super, - vcera vecer som zamiesila ,je nelepive a dobre sa s nim robi,ja nemam pekarnicku,ale je tam aj link ako zarobit cesto bez pekarnicky a to ze su kockate je aj pekne a aj vyhoda,aspon neni ,,odpad,,
http://tana-catering.blogspot.cz/2013/04/syrove... 🙂
a chutia super a je ich aj celkom dost 🙂
to je vyhoda,mat ceresnu v zahrade,my sme mali volakedy dve,a tu si ju musime niekde najst 😉

betka22betka
1. máj 2013

@andula30 ahoj, recept: 0,5 kg mletého bravč. mäsa, 4 vajíčka, cca 30 dkg uvarenej ryže/ vychladnutú dáme do mäsa/, mleté čierne korenie, soľ, 1 orestovaná cibuľka/ vychladnutú dáme do mäsa/. Všetko dobre pomiešame, robíme guľky a obaľujeme v strúhanke. Do zvonka umytej papriky vtlačíme mäsko a tiež posypeme strúhankou- potľapkáme.Aby paprika nebola štiplavá- vyrežeme žilky./paprika nesmie byť mokrá znútra, aby sa plnka dobre držala vo vnútri/. Omáčka : 2 ks 7 dl paradajkovej šťavy alebo 2 ks 400 g paradajkového pretlaku dáme do väčšieho hrnca, dolejeme asi 2 l vody, keď to vrie, tak pomaly vkladáme guľky do tejto zmesi, pomiešame pár krát, aby sa nám na spodok neprilepili. Pridáme trošku soli a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Počas varenia pár krát pomiešame.Potom 1 guľku ochutnáme, či je mäsko už uvarené, ak je, tak pridáme zásmažku, alebo strúhanku na zahustenie. Ja vždy robím viac omáčky, lebo to máme radi.

lululka555
1. máj 2013

@danielaj semienka som doma nemala ziadne ,tak som pouzila rascu 🙂

danielaj
1. máj 2013

@lululka555 ďakujem ti pekne, vyskúšam najbližšie, veľmi sa mi páčia takéto hranaté, 😉 ja zas mám semienka doma stále nejaké, pečiem často chlebík a pečivo, tak posýpam, máme to radi 🙂

danielaj
1. máj 2013
danielaj
1. máj 2013

@lienka2 kuk príspevok vyššie 🙂

mami.sk
1. máj 2013

dnes som uvarila ryžový nákyp 😉 dcérke najviac chutil sneh 😀

abriela
1. máj 2013

@zklimekova dakujem, od teba sa to ceni. Srdiecka su z hmoty a bielkovou polevou som este na ne napisala inicialy.

gabriella7
1. máj 2013

masko na hubách s ryzou a žemlovka

abriela
1. máj 2013

@natal12 sitko by malo byt take hustejsie,a le myslim si, ze mozes to spravit aj takto
@chantalle kremes robim z ineho cesta, ale toto so salajkou vyskusam.

jani74
1. máj 2013

jééj ďakujem za receptíky a inšpirácie dievčence, pomohli ste mi 🙂

abriela
1. máj 2013

@lululka555 pagace sa mi veru pozdavaju, cez vikend peciem 🙂

klapinka
1. máj 2013

dnes sme mali fazulkovu polievku a na veceru kuraci hamburgerik 🙂

@danielaj ci len vyzeraju tie kolaciky fajne. hned by som si dala 😅
@abriela torticka vyzera luxuxne 😵 , sikovna si velmi.
@mami.sk 😀 by sme si rozumeli s tvojou dcerkou, ja sneh nemusim 😉 ona sneh a ja zvysok 😅
@lululka555 sulence..... asi ich zaradim do zoznamu a hned na zajtra 🙂

lululka555
1. máj 2013

@danielaj
@abriela no tesim sa,ze som trosku inspirovala ja vas pagacikmi ... 🙂

abriela
1. máj 2013

@klapinka @danielaj dakujem za pochvalu
@lululka555 nieco podobne robi sefka, len bez drozdia a pagace su vyborne. Tieto tvoje musia byt este lepsie, nadychanejsie.

mami.sk
1. máj 2013

@klapinka super, dobehni , ešte nám zostalo 😉 a bez snehu samozrejme 😉 ten všetok vyjedla 😀

chantalle
1. máj 2013

@zklimekova Mozem poprosit recept na kokosove muffinky?

luciok
1. máj 2013

@danielaj @titkovamiriam Hmm cez víkend varila svokra bravčovú panenku s medvedím cesnakom a ja zbabelá som sa bálo ju jesť, lebo som sa bála, že sa otrávim 🙂 No a nejedol ani mm, pretože on zo zásady neje žiadne "lopúchy" 😀 😀 😀

reni1512
1. máj 2013

Dnes sme boli sadit zemiacky u svokrovcov 🙂 tak len narychlo porovu polievocku so zemiakmi, spagety a bolonsku omacku a leco s vajickom a chlebikom 🙂

bubet
1. máj 2013

šparglová krémová polievka s opekanou bagetou, mlety syrový rezen a zemiakové pyré.