icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

elinusa
8. máj 2013

dnes fazuľová polievka na sladko a zemiakový šalát s vysmaženými kuracími prsiami 🙂

gelinka75
8. máj 2013

este mame maso tak som robila len rajcinovu polievku, kari ryzu, leco, ladovy salat s redkovkami a spravim ribezlovu bublaninu a navecer opekacka - kridelka a spekaciky 😉

eva7780
8. máj 2013

od vcera maso s kolienkami a podvecer chceme grilovat

zarabono
8. máj 2013

dnes bryndzova polievka s haluskami,francuzske zemiaky,zavarane uhorky

lydia22
8. máj 2013

Paradajkova polievka rybie file a zemiaky

reni1512
8. máj 2013

Dukatove buchtickyyyy 😉 mnam 🙂

katy2
8. máj 2013

Moja dalsia sunka 🙂
bravcova (pliecko) a druha miesana s kuracimi prsami 🙂
Robila som dve naraz - rozdelim a pomrazim... Rozmrazena je ako cerstva, tym, ze je to ciste maso bez prisad

tanitta
8. máj 2013

@katy2 podla akeho receptu robis?.. tiez vyrabame doma....chceme skusit aj kuraciu morcaciu ak bude zajko mozno aj taku

ellise
8. máj 2013

@katy2 možná si to už jsme dávala, ale máš recept na domácí šunku?hodila by si?

anos18
8. máj 2013

Dnes spenatova polievka s natvrdo uvarenymi vajcami, pliecko na šampinonoch + ryza a druha alternativa: segedin s knedlou. Pekny uprsany den 🙂

katy2
8. máj 2013

@ellise 1000g -1200g masa, pokrajat na kocky (cca 2.5cm), zvyknem par kuskov masa uplne pomliet v mixeri na kasu, aby lepsie masko drzalo pohromade. Vsetko maso aj s tou kasou dam do domacej pekarne alebo do mixera na miesenie. Pripravim si 100 ml vody, v ktorej rozpustim 1PL kryst. cukru, 2KL soli (davam morsku) a 2KL rychlosoli (da sa ja bez nej, ale s nou mi chuti viac a ma aj krajsiu farbu). Sol davam male uplne zarovnane lyzicky (nie je presolena ako z obchodu). Pocas miesenia prilievam do masa vodu so solou a cukrom a miesim, pokial sa nezacne tvorit okolo masa "blato" a pokial sa vsetka voda nevpije do masa.... cca 15-20 min. Hotovu zmes natlacim do sunkovaru (do sacku v nom) - poriadne, aby som vyplnila vsetky vzduchove medzery, sunkovar zavriem a necham odlezat 24-36 hod. Potom ju dam varit. Do vysokeho hrnca si vlozim sunkovar (nastojato), nalejem vodu takmer po vrch sunkovaru, potom ho vyberiem a vodu zohrejem na 80st. Vlozim sunkovar a varim 2.5 hod. pri teplote 70-75 st. Sunkovar schladim sokom pod studenou tecucou vodou a potom ho este necham stat v studenej vode v hrnci, kde som sunku varila, kym sunkovar uplne nevychladne (asi 1/2 h) Ja varievam sunku vecer, aby rano bola dobra studena, vychladena. Sunku vyberiem, dam do chladnicky rano krajam.

maso lubovolne miesam....

katy2
8. máj 2013

@tanitta ja sa chystam aj na morcaciu, ked bude morka - ale teraz nie je sezona, najskor na jesen... ale kuracia je najsamlepsia 🙂 aspon pre mna... manzelovi viac chuti bravcova....

sasenocka2
8. máj 2013

Ja som dnes spravila hrachovu polievku s udenym mäskom a hranolky zo syrovymi fasirkami. 🙂 😉

libka1
8. máj 2013

@rosannar tak cibulova 😅

kibuk
8. máj 2013

dnes mame hrstkovu polievku a kurča na smotane,cestovina 🙂

sharmana
8. máj 2013

Ahojte, dnes karfiolová polievka s čerstvým hráškom.
Hlavné jedlo: pečené karé s marinádou so zeleným korením, zemiaky varené v šupke, opečené na masle s petržlenovou vňaťkou 🙂

aniellik3
8. máj 2013

@sharmana ahoj, mohla by si napisat presne z coho pozostava ta marinada so zelenym korenim, dakujem

ellise
8. máj 2013

@katy2 mockrát děkuji

sharmana
8. máj 2013

@aniellik3 ahoj, dnes som použila hotovú marinádu na steak od vitany, ale robievam aj sama. Zmiešam roztlačené zelene korenie, pretlak, cesnak, čierne korenie, soľ , cukor a môžeš aj trošku octu a olivový olej. Neviem ti povedať pomer, lebo vždy to ochutnávam a ked sa mi to zdá tak akurát, tak už nepridávam nič 😉

joannas
8. máj 2013

@lienka2 ako si robil bryndzove halušky? 🙂 🙂

rosannar
8. máj 2013

nakoniec bola zemiaková polievka 😀

tretulka
8. máj 2013

karfiolova polievka s krupicovymi haluskami, kolena s vajcom, miesany zeleninovy salat - uhorka, paradajka, cibula

trudka4
8. máj 2013

Baby, tak dnes jsme měli na oběd tento nepřekonatelně výborný posúch :
http://varecha.pravda.sk/recepty/osuch-z-plechu...
jen jsem tam ještě přidala slaninku 🙂
zapíjeli jsme ho kyselým mléčkem Rajo. Su přezraná, ale tak výborný oběd už jsme dávno neměli a je to v podstatě je levné jídlo 🙂

luciok
8. máj 2013

Dnes nám starká urobila palacinky s tvarohom a čučoriedkovým džemom a dojedáme osie hniezda. Vyšli mi super, len som ich mohla viac posladiť. Inak mňamka.

luciok
8. máj 2013

@trudka4 Hmm ten tvoj vyzerá o 1000% lepšie ako na vareche.

trudka4
8. máj 2013

@luciok moc děkuju

januschka10
8. máj 2013

Ahojte, tak ja dnes vyprazany karfiol a kuracie rezne. Tie rezne len preto,ze moj muz ked sa spyta co som varila, tak na odpoved karfiol povie,ze on chcel nieco na jedenie a nie karfiol.

jachin
8. máj 2013

Kura s ryžou, čerstvé briošky.A kedže máme ešte veľa jablk, idem variť jablkovú výživu..

luciok
8. máj 2013

@januschka10 Môj je taký istý, karfiol neznáša 😠

lizatko1009
8. máj 2013

hraskova kremova, segedina moje porcie 🙂