Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zklimekova tie koláčiky vyzerajú super 🙂
Babule chcem sa spytat na recept na brav.kare co sem pridavala od niekoho sweetlemon, neviete na ktorej strane to najdem? Uz som jej aj pisala ip a nereaguje a ja som to chcela robit na obed a nerada by som aby mi maso sa pokazilo.
@ibajeho pozri na str 2314-2315
@lululka555 vdaka si zlata 🙂
@zuzana76 1000g -1200g masa, pokrajat na kocky (cca 2.5cm), zvyknem par kuskov masa uplne pomliet v mixeri na kasu, aby lepsie masko drzalo pohromade. Vsetko maso aj s tou kasou dam do domacej pekarne alebo do mixera na miesenie. Pripravim si 100 ml vody, v ktorej rozpustim 1PL kryst. cukru, 2KL soli (davam morsku) a 2KL rychlosoli (da sa ja bez nej, ale s nou mi chuti viac a ma aj krajsiu farbu). Sol davam male uplne zarovnane lyzicky (nie je presolena ako z obchodu). Pocas miesenia prilievam do masa vodu so solou a cukrom a miesim, pokial sa nezacne tvorit okolo masa "blato" a pokial sa vsetka voda nevpije do masa.... cca 15-20 min. Hotovu zmes natlacim do sunkovaru (do sacku v nom) - poriadne, aby som vyplnila vsetky vzduchove medzery, sunkovar zavriem a necham odlezat 24-36 hod. Potom ju dam varit. Do vysokeho hrnca si vlozim sunkovar (nastojato), nalejem vodu takmer po vrch sunkovaru, potom ho vyberiem a vodu zohrejem na 80st. Vlozim sunkovar a varim 2.5 hod. pri teplote 70-75 st. Sunkovar schladim sokom pod studenou tecucou vodou a potom ho este necham stat v studenej vode v hrnci, kde som sunku varila, kym sunkovar uplne nevychladne (asi 1/2 h) Ja varievam sunku vecer, aby rano bola dobra studena, vychladena. Sunku vyberiem, dam do chladnicky rano krajam.
@lululka555 Moja maminka robi perfektne tiramisu... Ziadna slahacka, ziadne natierkove maslo!!!!! Podla mna najvacsie barbarstvo je urobit tiramisu z luciny alebo z natierkoveho masla 🤐 . Ona robieva vzdy z kila a pol mascarpone (to je asi trosku vela 😅) a dava tam myslim 12 vajec (mam pocit ze tam idu iba zltka - tie by sa mali vymiesat s cukrom a nasledne sa postupne vmiesa mascarpone. Ak chces, vecer by som ti poslala komplet recept, lebo rodicia su prave na ceste domov, pred chvilkou od nas odisli 🙂
@levandullka no mohla by si mi ho napisat,kludne aj do IP vecer...ja mam uz kupene origos tal.mascarpone,ale len pol kg a aj piskoty savoiardi,to su presne na tiramisu. 🙂 Ideme dnes domov a zajtra ho mam na plane robit,pre mamu,tak by si ma potesila,dakujem 🙂
@lululka555 Jasné, budem na teba myslieť 🙂
@levandullka si zlata,ja to chcem urobit ako tortu 🙂 do tort.formy 🙂
dnes mrkvova kremova a cestoviny s tuniakovo paradajkovou omackou
@lululka555 To bude krasne 🙂. Uz sa tesim na foto 🙂
Ahojki babenky, tak my dnes trošku divná kombinácia - polievka zo zelenej fazuľky "na kyslo" a haruľky - zemiakové placky. Keďže nás zajtra čaká náročné vyšetrenie u Dr. - so synčekom, polievka zostane aj na zajtra. 🙂
@zklimekova tie kocky lega vyzerajú ako skutočné 😉
Dnes kotlíkový guláš a grilovačka na chate 🙂
@katy2 poprosím ťa recept na tu šunku - dakujem
@zuzananinka recept som davala na tejto strane
Dnes o 14:46
@zklimekova z moravskych kolacov by som sa tak dokazala obzrat, ze by som nebola schopna nic zjest este dva dni potom. A preto ich nikdy nerobim 😔. To je jedina vec ktorej nedokazem povedat nie.
kuracipaprikas s haluskami a jablkovo-tvarohova zemlovka a zajtra gulasova polievka a zostane snad aj na sobotu 🙂

@katy2 prosim ta, daj recept na sunku, dakujem