Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
este mame maso tak som robila len rajcinovu polievku, kari ryzu, leco, ladovy salat s redkovkami a spravim ribezlovu bublaninu a navecer opekacka - kridelka a spekaciky 😉
od vcera maso s kolienkami a podvecer chceme grilovat
dnes bryndzova polievka s haluskami,francuzske zemiaky,zavarane uhorky
Paradajkova polievka rybie file a zemiaky
Dukatove buchtickyyyy 😉 mnam 🙂
Dnes spenatova polievka s natvrdo uvarenymi vajcami, pliecko na šampinonoch + ryza a druha alternativa: segedin s knedlou. Pekny uprsany den 🙂
@ellise 1000g -1200g masa, pokrajat na kocky (cca 2.5cm), zvyknem par kuskov masa uplne pomliet v mixeri na kasu, aby lepsie masko drzalo pohromade. Vsetko maso aj s tou kasou dam do domacej pekarne alebo do mixera na miesenie. Pripravim si 100 ml vody, v ktorej rozpustim 1PL kryst. cukru, 2KL soli (davam morsku) a 2KL rychlosoli (da sa ja bez nej, ale s nou mi chuti viac a ma aj krajsiu farbu). Sol davam male uplne zarovnane lyzicky (nie je presolena ako z obchodu). Pocas miesenia prilievam do masa vodu so solou a cukrom a miesim, pokial sa nezacne tvorit okolo masa "blato" a pokial sa vsetka voda nevpije do masa.... cca 15-20 min. Hotovu zmes natlacim do sunkovaru (do sacku v nom) - poriadne, aby som vyplnila vsetky vzduchove medzery, sunkovar zavriem a necham odlezat 24-36 hod. Potom ju dam varit. Do vysokeho hrnca si vlozim sunkovar (nastojato), nalejem vodu takmer po vrch sunkovaru, potom ho vyberiem a vodu zohrejem na 80st. Vlozim sunkovar a varim 2.5 hod. pri teplote 70-75 st. Sunkovar schladim sokom pod studenou tecucou vodou a potom ho este necham stat v studenej vode v hrnci, kde som sunku varila, kym sunkovar uplne nevychladne (asi 1/2 h) Ja varievam sunku vecer, aby rano bola dobra studena, vychladena. Sunku vyberiem, dam do chladnicky rano krajam.
maso lubovolne miesam....
Ja som dnes spravila hrachovu polievku s udenym mäskom a hranolky zo syrovymi fasirkami. 🙂 😉
dnes mame hrstkovu polievku a kurča na smotane,cestovina 🙂
@aniellik3 ahoj, dnes som použila hotovú marinádu na steak od vitany, ale robievam aj sama. Zmiešam roztlačené zelene korenie, pretlak, cesnak, čierne korenie, soľ , cukor a môžeš aj trošku octu a olivový olej. Neviem ti povedať pomer, lebo vždy to ochutnávam a ked sa mi to zdá tak akurát, tak už nepridávam nič 😉
nakoniec bola zemiaková polievka 😀
karfiolova polievka s krupicovymi haluskami, kolena s vajcom, miesany zeleninovy salat - uhorka, paradajka, cibula
Baby, tak dnes jsme měli na oběd tento nepřekonatelně výborný posúch :
http://varecha.pravda.sk/recepty/osuch-z-plechu...
jen jsem tam ještě přidala slaninku 🙂
zapíjeli jsme ho kyselým mléčkem Rajo. Su přezraná, ale tak výborný oběd už jsme dávno neměli a je to v podstatě je levné jídlo 🙂
Dnes nám starká urobila palacinky s tvarohom a čučoriedkovým džemom a dojedáme osie hniezda. Vyšli mi super, len som ich mohla viac posladiť. Inak mňamka.
Ahojte, tak ja dnes vyprazany karfiol a kuracie rezne. Tie rezne len preto,ze moj muz ked sa spyta co som varila, tak na odpoved karfiol povie,ze on chcel nieco na jedenie a nie karfiol.
Kura s ryžou, čerstvé briošky.A kedže máme ešte veľa jablk, idem variť jablkovú výživu..
@januschka10 Môj je taký istý, karfiol neznáša 😠

dnes fazuľová polievka na sladko a zemiakový šalát s vysmaženými kuracími prsiami 🙂