Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
na dnes brokolicova krémová a buchty na pare skusim aj bebe od danielaj pekný den
@nelinka0401 ahoj ako si ich robila podla šablony ? 🙂
@zklimekova No ja neviem, u nás sa vždy zje celý 😀 😀
Lahôdkové šampiňóny s cestovinou a dezert mafiny so sušenými jablkami
vecer som piekla fasirku - v pekarnicke, k tomu dnes dorobim zemiakove pyre + salatik, polievku zeleninkova
dnes dojeme polievku, ak mm neskonzumoval, a ak ano, nechám vybrať deti... zajtra napíšem
@happy8051 ahoj, tu sparglu aj predvaras? A robila si zo zelenej, ci bielej?
@luciferova predvarila som bielu
@natal12 ahoj,áno,našlo som to na nete 🙂
@happy8051 ahoj, ako robíš cuketový nákyp s jabĺčkami? ďakujem....
@happy8051 mňam vyzerá to super..špargľu som ešte nerobila...pár krát som ju už mala v rukách, ...ale nakoniec som ju položila nazad..musím niekedy vyskúšať to čo si robila ty 🙂
@nelinka0401 papučky sú pekné 🙂..ak prvé tak super...moje prvé vyzerali horšie 😉
gulasova polievka s velkym podielom zeleniny, uvazujem nad karfiolom, mam chut...
dnes len paradajkova polievka
@eva7780
nech sa páči... 😀 našla som ho niekde na nete...cesto je velmi zvlastne, take lepive, ale treba si dobre pomucit dosku a bude to OK...
VYNIKAJÍCÍ KŘEHKÉ rohlíčky
500g mouka polohrubá, 42g droždí čerstvé, 2ks žloutek, 2PL cukr práškový,250ml mléko, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2dl olej, špetka sůl
Náplň:
tvaroh, vejce, vanilkový cukr, skořicový cukr, rozinky
Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto.Mísíme ho přibližně 15-20 min.Rozdělíme ho na 8 dílů.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou.Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení). Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout.A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem. Jsou jedna báseň. Dobrou chuť!
@zklimekova jéj dakujem od teba to veeľmi poteší 🙂 hej prvý krát som robila.ak niekedy ešte budem.už viem,čo a ako vylepšiť 🙂
@fattamorgana Taká torta by ma potešila, nádherná

Ahojte,u nás včera fazulová polievka na sladko a deťom zemiaková kyslá.zostalo aj ja dnes 🙂
včera som skúšala urobiť topánočky z poťahovky..no trošku sa nevydarili,cukor bol nejaký zlý 😒