icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nelinka0401
9. máj 2013

Ahojte,u nás včera fazulová polievka na sladko a deťom zemiaková kyslá.zostalo aj ja dnes 🙂
včera som skúšala urobiť topánočky z poťahovky..no trošku sa nevydarili,cukor bol nejaký zlý 😒

fordikford
9. máj 2013

na dnes brokolicova krémová a buchty na pare skusim aj bebe od danielaj pekný den

natal12
9. máj 2013

@nelinka0401 ahoj ako si ich robila podla šablony ? 🙂

daniz
9. máj 2013

@zklimekova No ja neviem, u nás sa vždy zje celý 😀 😀

jachin
9. máj 2013

Lahôdkové šampiňóny s cestovinou a dezert mafiny so sušenými jablkami

nadhera
9. máj 2013

vecer som piekla fasirku - v pekarnicke, k tomu dnes dorobim zemiakove pyre + salatik, polievku zeleninkova

milenka74
9. máj 2013

@nadhera a to ako pecies v pekarnicke?na aky program,alebo vymiesas v rukach a das len pecenie?

nadhera
9. máj 2013

@milenka74 vymiesam v rukach a kedze nemam formu na srnci chrbat , tak som to dala do pekarnicky - a piekla

daniz
9. máj 2013

dnes dojeme polievku, ak mm neskonzumoval, a ak ano, nechám vybrať deti... zajtra napíšem

happy8051
9. máj 2013

dnesny obed: zapekane sparglove rolky (spargla+syr zabalene v sunke) s pecenymi paradajkami

luciferova
9. máj 2013

@happy8051 ahoj, tu sparglu aj predvaras? A robila si zo zelenej, ci bielej?

happy8051
9. máj 2013

@luciferova predvarila som bielu

nelinka0401
9. máj 2013

@natal12 ahoj,áno,našlo som to na nete 🙂

betka22betka
9. máj 2013

dnes ešte obedík odvčera, pirohy som nakoniec robila nielen bryndzové, ale aj s lekvárom a s nutelou, skoro som nestačila už ako hotové odfotiť. Bryndzoré som robila s cibuľkou a so slaninkou. Boli výborné!!!!!

betka22betka
9. máj 2013

@happy8051 ahoj, ako robíš cuketový nákyp s jabĺčkami? ďakujem....

zklimekova
9. máj 2013

@happy8051 mňam vyzerá to super..špargľu som ešte nerobila...pár krát som ju už mala v rukách, ...ale nakoniec som ju položila nazad..musím niekedy vyskúšať to čo si robila ty 🙂

zklimekova
9. máj 2013

u nás dnes polievka smotanová s fazuľkou od včera a dnes len rýchlovka...cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou s brokolicou a údeným maskom

zklimekova
9. máj 2013

@nelinka0401 papučky sú pekné 🙂..ak prvé tak super...moje prvé vyzerali horšie 😉

emakiki
9. máj 2013

ja som dnes robila tvarohove rozky...su naozaj uzasne, zvlastne cesto, ale vysledok stoji za to... ak by niekto chcel napisem recept...

googlinqa
9. máj 2013

gulasova polievka s velkym podielom zeleniny, uvazujem nad karfiolom, mam chut...

fattamorgana
9. máj 2013

ahojte, u nás dnes zapekané cestoviny s údeným mäsom, zajtra asi brokolicová polievka a dukátové buchtičky. včera som robila kamoškinmu priateľovi tortičku k narodeninám

eva7780
9. máj 2013

dnes len paradajkova polievka

eva7780
9. máj 2013

@emakiki
ja ta o recept poprosim,akurat hladam,coby som zajtra upiekla

emakiki
9. máj 2013

@eva7780
nech sa páči... 😀 našla som ho niekde na nete...cesto je velmi zvlastne, take lepive, ale treba si dobre pomucit dosku a bude to OK...

VYNIKAJÍCÍ KŘEHKÉ rohlíčky

500g mouka polohrubá, 42g droždí čerstvé, 2ks žloutek, 2PL cukr práškový,250ml mléko, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2dl olej, špetka sůl

Náplň:
tvaroh, vejce, vanilkový cukr, skořicový cukr, rozinky

Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto.Mísíme ho přibližně 15-20 min.Rozdělíme ho na 8 dílů.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou.Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení). Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout.A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem. Jsou jedna báseň. Dobrou chuť!

nelinka0401
9. máj 2013

@zklimekova jéj dakujem od teba to veeľmi poteší 🙂 hej prvý krát som robila.ak niekedy ešte budem.už viem,čo a ako vylepšiť 🙂

ema13
9. máj 2013

@emakiki Tie rozteky vyzeraju super. Som zvedava na recept. 🙂

emakiki
9. máj 2013

@ema13 uz je vyssie... 🙂

ema13
9. máj 2013

@emakiki prepac, akosi som si to nevsimla

lillona
9. máj 2013

langoše