Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 Dakujem 😉 ,jasne nech sa paci:urobis si cesto:4vajcia+20dkg praskov.cukru+20dkg hlad.muky+1vanilkovy cukor+1PDP+1dl vody+1dl oleja-dobre vymiesas vylejes na vymasteny,vysypany plech,na surove cesto naberackou polejes uvarenym pudingom:1L mlieka+2smotanovo-vanilkove pudingy+5PLkrystal.cukru,das to do vyhriatej rury piect na 180c asi 35min,ked ti zacne hnednut piskota...este horuce upecene cesto potries smotanou:3kysle smotany+5PL praskov.cukru+1 vanilkovy...nechas ho vychladnut a potom sup do chladnicky,nech trochu stuhne, u nas sa po nom len zaprasilo 😉
@levandullka to su ake farmarske trhy?
dnes paradajkova polievka so syrom,vyprazany karfiol a zemiacky..zajtra to sparglove rizoto.... 🙂
br masko so sampionmi a zemiaciky....
Ahojte,tak včera som nakoniec varila deťom kyslú mliečnu polievku a pre nás kapustnicu.tak je aj na dnes.dnes by to chcelo nejaký kysnutý koláč,tak baby radte 😀
Ahojte, cez víkend sme mali krémovú špargľovú polievku, zemiakovú kašu s pečenou fašírkou v alobale a ako každý víkend grilovačka (marinované kuracie stehná, cuketa a zemiaky). Zo zvyšnej kaše som urobila gnocchi s mletými orechami. Dnes plánujem urobiť chlebovú zeleninovú pizzu a polievku z hlávkovej kapusty.
kelova polievka
bravcove stehno po orientalsky s ryzou, fazulova polievka mliecna, cokoladovy kolac z kysleho mlieka
fazula s domacou udeninou a tvarohove tasticky, zajtra pizza 🙂
moravské koláče 🙂
ahojte 😎 dnes hrstková polievka a strapačky so slaninkou... a pečiem obrátený jablčník 🙂
dnes hlivova polievka a tarhonove rizoto
@nelinka0401 buchty
@zklimekova aha, tak ja tam mlieko nedavam. od oka dam asi pol kg muky, jednu kocku drozdia, vodu prilievam a asi stamprlik olivoveho oleja. nie vzdy sa mi podari dobra. niekedy je to cesto tvrde. asi zalezi od pecenia. mne dal cesto aj pekar co robi pizzu,to bolo dobre. ale on ho aj lepsie rozpracuje. dnes urobim vecer pizzu, taku peknu farebnu aj so zeleninkou ako si mala ty 🙂
Mala som výborné čerstvo namleté hovädzie mäsko tak som spravila hovädzie mäsko s krúpami.. 😀 😀 🙂 🙂
Keby ste mali záujem o receptík: http://ow.ly/lh9kY
dnes som rychlo uvarila hraskovu kremovu polievku,manzel ma vecer vyber : kuracie pecienky s cibulkovymi zemiakmi alebo bolonske spagety. Zajtra budu fasirky so zemiakovou kasou,uhorkovym salatom. 🙂 a dojedame nase svadobne kolace,ktore mali za sebou 1000km cesty a chutia stale ako cerstvo upecene ( puncaky,sunquikove rezy,kokosove rezy), lohengriny, laskonky sme dojedli uz den po svadbe,mnam🙂
@daniz no veru asi budú.idem robiť kakaový závin a spravím zo zvyšného cesta aj nutelové buchty 🙂
Dnes zapekana brokolica s kalerabom a udenym syrom, k tomu cvikla a zemiakove pyre 🙂 Rebarborova bublanina 🙂
taaak ja som.dnes spravila neskutovne skvelu spenatovu polievocku s cesnakovymi krutinikmi a akurat dopekam najlepsiu babovku na svete (stary rodinny recept ) 😀

@luciok keď mám viac šampiňónov, zvyknem ich zamraziť, podľa mňa je to oveľa jednoduchšie, ako zavárať, huby stačí narýchlo umyť, očistiť, nakrájať, trochu obvariť vo vode - 3-5 min., ochladiť, nasáčkovať a dať do mrazničky 🙂