Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lencyca tie kolačiky vyzeraju chutne hodiš recept? 🙂
zienky ked peciem bocik mozem ho podlievat aj pivom? 😀
@fordikford Dakujem 😉 ,to som si vymyslela,raz som kupila take v obchode a synovi strasne chutili,reku vyskusam-je to vlastne listkove cesto plnene pudingom-urobila som puding OLE-vanilkovy bez varenia+3PL malinov.dzemu,cesto som rozvalkala,nakrajala obdlzniky,na jednej strane som si urobila 3 zarezy,na druhom konci som dala 1lyzicku pudingu,kraje som zvinula,cele som to prelozila,pritlacila som poriadne kraje a zvinula do rolky,dala som ich na plech s papierom a pri 180c piekla,kym zacali hnednut...uplne jednoduchy recept a velmi dobry 🙂
dnes bude bratislavské pliecko, s domácou knedľou
@niquska ano bude chutnejší 🙂
u nás je dnes obed na Tamarkine želanie : sáčková francúzska polievka, pečené kuracie stehná, zemiaková kaša a aj ryža, a ako dezert perníkové muffinky plnené nutelou - tých musí byť veeeľa, chce si zobrať aj zajtra do školy v prírode 🙂
Ahojte,tak ja už mám aj navarené.klasika-slepačia polievka,kôprová omáčka s hovädzím mäsom na šťave,domáca knedla.a dezert ak víjde počasie,tak na hodoch cukrová vata 😀 😀
Ahojte,u nas dnes nedelna kuracia polievka s mrveničkou+pečene kuracie stehna,kuracie rezne v cestičku,pečene zemiaky a čerstvy cviklovy šalat 😉 a ako dezert pernik s ribezlami 🙂
Dnes na obed bravcove zavitky plnene mletym masom a zemiakove pyre, k tomu opecena cibulka a salat.
pecena kacka, biela a cervena kapusticka a lokse... pre mna osobne hody do pohody 😵
u nas dnes zemiakova kaša,grilovane kura,rozkova plnka,uhorkovy salat a dezert co da kosik plny sladkosti 😀
@lea231 inspirovala som sa tvojim bananovym kolacikom co si piekla predvcerom, tu je vysledok 🙂 len sa mi to podarilo trosku nizke, tak som to opticky navysila slahackou 🙂
ahojte 😎
u nás dnes polievka zo strúhanej zeleninky s krupicovými haluskami
kôprová omáčka s hovädzím mäskom,alebo s pečenou fašírkou ( kto čo chce ) a parená knedla
a jablkovo - orechový koláč 🙂
@jarka721 ahoj ja robím zemiakovú kyslú tak ako ma to naučila moja starká: dám varit pokrajane zemiaky , bobk.list, sol, trochu mčk, potom si urobím zaprašku maslo +hladká muka , ked už chytá farbu tak tam pretlačím 2-3 strúčiky cesnaku, zalejem studeným mliekom a vylejem k zemiakom. Môžeš dat aj smotanu ak mate radi. Dochutím cukrom,citronom ,príp.octom ,ak treba dosolím. Je super 😉
kuraci vyvar , cervena kapusta pecena krkovicka a knedla ako dezert slivkovy kolac s posypkou
peknú slniečkovú nedeľu prajem 😉 U nás bol dnes vývar z kohúta domáceho, pečené kuriatko s plnkou, tarhoňa a broskyňový kompótik a upiekla som na poobedie ku kávičke čokoládový chlebík 😎 od nikushkasa http://ow.ly/l7KsX ďakujem za inšpiráciu 😉
Dnes máme paradajovú polievočku so syrom a špagety 🙂 Včera som robila z 2 dávok bazový med (vďaka @25mia25 lebo mi natrhala bazové kvety 🙂 ), zajtra plním do pohárov......A foto jahodovej bublaniny.
peknú nedeľu kočky, u nás dnes klasika slepačia polievka so zeleninou a rezancami, krkovička na spôsob živánskej na plechu, varené nové zemiaky s opraženou cibuľkou, kuracie soté s celými mini kláskami kukuičky, mrkvy, šampiónmi, fazuľovými lúskami (potrebovala som vyprázdniť mrazničku, lebo už o chvíľu sa bude dávať čerstvé, myslím kukurica, hrášok, lúsky a pod., k tomu slovenská ryža, robila som znova našu obĺúbenú tresku z kapra, mm včera doniesol ďalších 6 kusov, tak čo s tým 😅 , a piekla som šťavnatý pudingovo-smotanový koláčik, náš obľúbený, tentoraz som pre zmenu do pudingu zamiešala trocha nutely 😉
@michaelamilan mňam bazový med, ja mám ešte 6 pohárikov z minulého roka, chutí nám viac ako púpavový, takže keď u nás rozkvitne baza idem naň aj na sirup 😉
@lululka555 ja som jedla raz taku polievku a bola v nej aj kysla uhorka ,na tvrdo uvarene a na kocky pokrajane vajičko 🙂 pokusim sa uvarit taku podobnu +tvoj recept 😉 a dakujem za recept 🙂
Ahojte.Dnes máme slepačiu polievočku,pečené kuracie krídelka+ryža+červená repa.Ku kávičke nám zostala od včera smotanová torta.Peknú nedelu 😀

@lucikatn vyzerá to dobre. A je to pravý recept?