icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
29. máj 2013

@lululka555 ďakujem cez víkend idem robiť

womankc
29. máj 2013

@zklimekova neviditeľná odchýlka , mne sa fakt nesmierne páčili si veľmi nadaná

rastulka
29. máj 2013

@zklimekova Ahoj 🙂 Ja robim tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5493 su ozaj dobre,aj mm ich zje 😀 😀 😀

womankc
29. máj 2013

ahojte , ja som včera varila tie fliačky bryndzové , čo tu niekto pridal a musím zodpovedne povedať, že to bolo lepšie ako klasické halušky , mňam
dnes idem robiť na večeru zeleninový šalát a k tomu naložené panenky v rozmaríne a medveďom cesnaku a olivovom oleji , alebo nakladané karé v páci z vajíčok , kto bude čo chcieť a k tomu len pečivo, polievočka nám ešte ostala kalerábová
no a ešte urobím nejaký ľahký koláčik, asi len klasickú jablkovú štrúdľu pre mojeho maródika, včera si môj synáčik rozsekol čelo, tak máme 6 štichov, to aby som sa nenudila náhodou 😢 😀

moma
29. máj 2013

upiekla som bábovku podľa nového receptu, ale na môj vkus je neskutočne mastná, nedokážem ju zjesť. Dá sa upečená bábovka ešte nejako použiť a spraviť z nej nejaký iný dezert, alebo len vyhodiť?

womankc
29. máj 2013

@moma mohla by si z toho urobiť nejaké nepečené guľky , orechové , čokoládové .........

mataklinec
29. máj 2013

u nás dnes špenátová polivka s opečenou žemlou a kuracie krídla prekladané s kyslou kapiustou a zemiakmi...

erulka77
29. máj 2013

pizza a dojedame dnes fašírku zo včera

anos18
29. máj 2013

@michaelamilan Hej, rovnaky pomer vody a cukru. Nechuti po cukre, ale ked si predstavim, kolko cukru som tam dala, tak mi je zle 🙂 Ved aj ten bazovy vyvar sa tolko vari, ze uz sa tam podla mna vsetko dobre znici. Neviem.

michaelamilan
29. máj 2013

@moma môžeš ju použiťna niečo podobné, ako je krtkova torta. Spravi si nejaký korpus, natri krémom a bábovku na vrch rozdrol.........nezužitkuješ všetku, ale aspoň ju celú nevyhodíš 😀
@anos18 no a je pravda, že tým dlhým varením idú všetky vitamíny fuč, ale za pokus to stálo 😝

anos18
29. máj 2013

@michaelamilan Vyskusala som, dokonca som robila dvojitu davku 🙂 A budem inokedy robit len sirup. Ten sa vari iba chvilku.

zarabono
29. máj 2013

kocky,viete mi prosim vas poradit,mozem dnes vymiesat vajcia nad parou a zajtra spravit krem?

5katarina7
29. máj 2013

@womankc mohla by si prosím napísať ako robiť tie fliačky s bryndzou 😉

womankc
29. máj 2013

@5katarina7 toto je originál recept http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzovo-zemi...

ja som to ale robila tak, že som mala doma narobené domáce hrubé rezance, takže som použila tie a nepražila som tú cibuľu a neriedila bryndu, ja som zmiešala bryndzu a jeden biely jogurt a rezance a zemiaky v ktorých som nechala trošičku , ale skutočne len trošičku vody a na vch som potom dala udusenú jarnú cibuľu so slaninou

moma
29. máj 2013

@womankc a co by som do tych guliek este mala pridať? aby to drzalo pokope?

womankc
29. máj 2013

@moma no roztopenú čokoládu, pomleté orechy , nejaký džem , trošku cukru, môžeš trošku rumu, alebo sirupovej vody , ak je to pre detičky , musíš dávať po troške a ešte kúsok normálneho masla , alebo môžeš dať aj nutely ,pekne si to premiešaj a ochutnaj, čo ti tam chuťovo ešte chýba , potom dobre premiešaj a buď nechaj odstáť, alebo hneď formuj guľky, ak by sa ti tá masa zdala moc taká mazľavá, tak pridaj rozdrvené piškóty, tie by som aj tak asi pridala
nemusíš sa toho báť , tiež sa mi stalo, že mi ostali piškótové cestá, alebo teda som robila nejaký koláč a nevyšiel, tak som ho jednoducho vymiešala do guliek , ešte ma napadlo , že by si mohla aj gaštanové pyré použiť, to by bolo také ľahšie a chuťovo zaujímavé , prebárs aj ako časť namiesto masla, nech to nie je také tukové

michaelamilan
29. máj 2013

@anos18 dnes idem ajja robiť sirup, tak som zvedavá 🙂 Doteraz som bola len jeho konzument, teraz ho aj spravím 🙂

5katarina7
29. máj 2013

@womankc ďakujem 🙂

moma
29. máj 2013

@womankc ďakujem, idem skúsiť niečo z toho vyčarovať

michaelamilan
29. máj 2013

A ja už mám aj obedík hotový.......cesnaková polievka s krutónmi a "Hawai" - kuracie mäsko na kari a snanásom a mangom, ryža. mnammmmmm

emakiki
29. máj 2013

my dnes sosovicova polievka na sladko a zemlovka...

katarina.banska
29. máj 2013

kapustove fliacky a mozno mrkova polievka

emakiki
29. máj 2013

@michaelamilan vyzera to super, ja by som do toho dala este oprazene mandle...mnam...

jarka721
29. máj 2013

@womankc a ako robíš tie fliačky? 🙂 😉

pea87
29. máj 2013

@michaelamilan vyzera to super mohla by si mi poslat recept? 🙂

michaelamilan
29. máj 2013

@pea87 mám ho už v albume....posledná fotka 🙂

pea87
29. máj 2013

@michaelamilan dakujem idem kuk 😉

lydia22
29. máj 2013

Dnes kyslá kapustová polievka a zapekané cestoviny

januschka10
29. máj 2013

Dnes hovadzia polievka a bude aj na zajtra a fasirky. Na obed si robim cestovinu so sunkou a slahackou.

nedockava4
29. máj 2013

u nas dnes zeleninove rizoto s kur. mäskom a kuracie sote so zemiakovou kasou pre dcerku 🙂