Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My mame dnes od vcera cesnakovu polievku a rizoto.
@ivetka1981 Ahoj mozem poprosit recept na kolacik dakujem a pekny dnik
u nás dnes špenátová polievka z čerstvého špenátu so zemiakmi a rozšľahaným vajíčkom, práve som dopiekla z dvojitej dávky Pindruše , http://tana-catering.blogspot.sk/2013/04/pindru... recept aj názov 🙂 som po prvý krát videla nedávno tu, len si nepamätám u koho ..
Ahojte,tak my sme všetci chorí ani variť sa mi nechce,polievka ešte ostala slepačia,spravím len české buchty a čerešňové halušky skúsim.všetko od vás baby 🙂 🙂 tak hádam bude všetko chutiť tak ako má 😉
@veronicka12 nech sa páči: receptík...cesto: 3 vajcia,150g prášk.cukor, 2dcl mlieka,1dcl oleja,30g kakaa,1 prášok do pečiva,300g polohr.múky
Plnka: 250masla+120g prášk.cukru+2vanilkové cukre vymiešať,pridať 500g tvarohu(mierne hrudkový),+ trochu rumu(2PL)
Želatína: 0,9L vody,2 zlaté klasy, 120g prášk.cukru, 1dcl sanquiku(príp.2x tang pomarančový)
@eliska07 Jasné, receptík je o stranu dozadu, tam som ho písala 🙂. A syr ide aj do cesta aj na vrch 🙂
@nelinka0401 Skoré uzdravenie prajem 🙂
@natal12 dakujem 🙂
my dnes mame este polievku z nedele: kuraci vyvar s nitovkami, svieckovu a dnes este varim cestoviny so sunkovo-syrovo-spenatovou omackou...na tie sa tesim najviac
U nás dnes hrachová polievočka s opečenou žemlou a kura na smotane s cestovinou... a krémeš s lístkového cesta.
Paradajková polievka so syrom + palacinky s tvarohom
dnes mliečna hríbová polievka a špagety 😉
Dnes varí večeru /teda s mojou pomocou/ moja 10-ročná dcéra a bude cestovinový šalát s mäskom a hráškom s knihy "Receptíky pre malých kuchtíkov" tak tešíííím 🙂
@zuzananinka Může to být jakýkoliv smetanový bílý jogurt. Hlavně nesmí být odtučněný nebo s nízkým obsahem tuku.
Baby nejaký super recept na brokolicovú polievku ? 🙂
My dneska robime zeleninovu polievku a zemlovku 🙂 😵
@nelinka0401 ešte s tými čerešňami ma osvietil jeden recept , čo som dávnejšie objavila na vareche, neviem či aj na takéto experimenty, alebo netradičné chute si , ale pridám ti ho http://varecha.pravda.sk/recepty/ceresnove-catn...
baby, chcela by som variť trošku zdravšie polievky ako som zvyknutá od mamky....momentálne s rodičmi bývame, takže sú to samé smotanové polievky, polievky so zápražkou....dosť ťažké....robíte aj vy také, alebo niečo zdravšie...poradte....
@dada7701 Ahoj 🙂
Paradajková
Rozmixujem paradajky aj so šupkou a jadierkami (potrebuješ dobrý mixér, aby nebolo veľa odpadu), potom prepasírujem. Z 1,5 kg paradajok mám len 1 kopcovitú lyžicu odpadu. Ja nezahusťujem, postrúham trochu syra a podávam s jadierkami (tekvicové/slnečnicové). Do polievky si môžeš dať aj vopred uvarené celozrnné cestoviny či natural ryžu. Polievku trošku posolím a pridám bazalku. Keď mi vadí kyslosť, trošku ju prisladím stéviou.
Zelerová
(Môže byť aj z čerstvého zeleru, nemusí byť parený) Zeler chvíľku parím, rozmixujem, pridám predvarenú červenú šošovicu a zemiaky, trochu jogurtu, cesnak a bylinky.
Pórová
(zase, môže byť aj z čerstvej zeleniny) Zeler a petržlen sparím, pór si spením na oleji a všetko rozmixujem. Pridám predvarené zemiaky a bylinky.
Z ružičkového kelu s brokolicou
Kel si sparím aj s brokolicou, rozmixujem, pridám parené zemiaky, bylinky a cesnak.
Špenátová
Špenátové listy sparím, rozmixujem a pridám parené zemiaky, bylinky a veeľa cesnaku 🙂
@trudka4 dopadlo to super..mnamka je to!
U nás dnes špargla , pečené zeniaky a cesnaková polievka. Na večeru baklažánová pomazánka a pomazánka s matjesov.......
@zklimekova ja som ich robila 😀 som rada, že sa adaptovali a veľa z vás ich tu robí.......sú perfektné!!!!! A pekne sa ti podarili!!!!
bryndzové halušky 🙂
@januschka10 Ahoj, aj ja som robila medík.......tu je link: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5577 je perfektný odporúčam!!!! A mamka robila aj bazový burčiak 🙂
@michaelamilan ďakujem 🙂... moji chlapci majú radi moravské koláče tak som zvedavá, čo povedia na túto verziu 🙂.. ,ale malej buchtička chutila , spráskala ju celú...a ešte si pýtala:D

@levandullka Prosím Ťa - ten syr si dávala aj do cesta aj na vrch? A plech si predtým klasicky vymastila? Ďakujem. 🙂