icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

silvia.t
6. jún 2013

my dnes zemiaky na kyslo

daniz
6. jún 2013

dnes falošné pirohy , alebo zemiaky na pokyslo + mäkká saláma+pečivo

ivetka1981
6. jún 2013

@jachin za málo..nech sa vydaria 😉

klapinka
6. jún 2013

U nas cestovina s domaci urobenou omackou (cukina, paradajka, mata a stipka soli) Chuti to bajecne 🙂

jachin
6. jún 2013

@ivetka1981 už polovica zjedená, vydarili sa 😅

inull5
6. jún 2013

@ivetka1981 super, vďaka, tak v sobotu to vyskúšam

miruska73
6. jún 2013

@danielaj aj ja robim presne podla tvojho receptu a nikdy mi neskyslo ale neviem co to spravi tento rok zabudla som prevarit vodu myslis ze som to pokazila?

miruska73
6. jún 2013

@danielaj sikovny dedko 😵 😵 😵 😵 😵 ze pupaky mnaaaaaaaaaaaaaam 😵 😵 😵 😵 milujem mali ste vianoce v lete,lebo mi tojeme na vianoce 😕 aj vy?

womankc
6. jún 2013

ahojte , ja som včera upiekla kurča napchaté kyslou kapustou a aj kopec kapusty som dala okolo pekáča, k tomu ešte ostala ryža natural
a dnes idem urobi deťom do škôlky na mdd program piškotky plnené banánom namočené v čokoláde a ešte tvarohové šatôčky z lístkového cesta, neviem, či nakonie neurobím tie pindruše z toho a ešte chcem urobiť tie šattôčky od danielaj ak stihnem

natasha3
Odpoveď bola odstránená
lencyca
6. jún 2013

@geenna @ maminka2013 Jasne,nech sa paci:urobit kvasok z :1dl mlieka+42gr kvasnic+1PLhlad.muky+1KLcukru,do misy dat 500gr hlad.muky,hotovy kvasok,2dl vody,2KLsoli,1dl oleja,1 zltok,vsetko spolu dobre vypracovat,nechat asi 50min vykysnut,cesto rozdelit na 6casti-kazdu cast na 3 sulce,upliest pletenku,dat ich na plech s papierom na pecenie,nechat este 15min podkysnut,potriet slanou vodou,posypat cim mate radi-sezam,kmin,atd,dat do vyhriatej rury na 200c piect kym zacnu hnednut,asi 12min,ja som na ne prikukala 😉 dajte vediet ako chutili

lencyca
6. jún 2013

@maminka2013 Dakujem 😉 recept som pisala na str.2409,nejako sa mi dobre nezobrazilo tvoje meno 😕

drobik1
6. jún 2013

cafte y dnes klasicky gulas s chlebom aby bolo aj na zajtra k obedu kedze navecer cestujeme na dovolenku do chorvatska..majte sa pekne.. 🙂

cakemama
6. jún 2013

@fomarik, mozem poprosit recept na tvarohovy zavin?

atiatko
6. jún 2013

@fordikford ahojki, už som tu vyššie písala receptík ale nie je problém dať ho sem znovu, tak nech sa páči - tu je receptík http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-kysn... použila som tentokrát z neho ale len tú časť na cesto, lebo ho mám odskúšané a je fantastické !!! Minule som robila bryndzovú plnku, ale tentokrát som si urobila plnku podľa vlastného výmyslu : z 2 celých vajíčok, do ktorých som rozšľahala asi 10-12 strúčikov roztlačeného cesnaku a pridala asi 10dkg nastrúhaného syru a polovičku malého klasika masla (rozpusteného). Touto zmesou som natrela rozvaľkané cesto, posypala 10dkg nastrúhaného syra a pre oko aj chuť posypala petržlenovou vňaťou z mojej mini balkónovej "záhradky" 🙂

iinuska
6. jún 2013

segedin s knedlou

raszuz
6. jún 2013

ahojte, dnes hrášková polievka z čerstvého hrášku a nechce sa mi robiť francúzske , tak urobím niečo takéto, na panvici opražím cibuľku, domácu klobásu a slaninku, na to prásknem uvarené zemiaky popražím premiešam a na koniec možno dám trochu šľahačky 🙂

lencyca
6. jún 2013

@michaelamilan mne sa stalo to iste,ale preto ze mm bol aktivny a prikryl to pokrievkou 😠 inak to tak robievam a nikdy mi to nezkyslo,teraz mozem ist znova na bazu 😖

lencyca
6. jún 2013

@raszuz aj ja tak robievam 😉

natal12
6. jún 2013

@miruska73 @danielaj baby my tie makové pupáky nejedávame na Vianoce, ale bežne ich mávame na ranajky alebo večeru 😅 či už posypané makom a práškovým cukrom, alebo grankom 🙂 ale su dobré 😉

michaelamilan
6. jún 2013

@lencyca ja sommala tento rok premiéru a veru poučila som sa 😀 O rok budem múdrejšia 🙂 a mm chcel "pomôcť" on si postavil na bručiak z bazy 😀 😝

lenka2512
6. jún 2013

Fazuľová polievka s domácimi rezancami a živánska🙂

fordikford
6. jún 2013

@atiatko dakujem zajtra sa pečie 🙂 🙂

atiatko
6. jún 2013

@fordikford tfuj tfuj tfuj ... tak nech sa vydaria 🙂

fordikford
6. jún 2013

zostalo mi zo včera zemiakove cesto tak urobila len šulance a posypem z bryndzou kyslou smotanou a slaninkou som leniva asi od počasia 🙂 🙂 🙂

rastulka
6. jún 2013
natalienka12
6. jún 2013

@inull5 ďakujem , mňamky, niečo podobné podávali na jednej 🙂 🙂 🙂 🙂 svadbe ako predjedlo k tomu biela begetka mňamkový šalátik, ďakujem

lubossa
6. jún 2013
michaelamilan
6. jún 2013

@kikatko väčšinou to býva 1:1 .......ale môžeš spraviť že dáš aj o 1/2kg menej cukru.......našla som aj také recepty. Mne sa síce nepodaril, ale teóriu ovládam 😀

kikatko
6. jún 2013

@michaelamilan mno, ja už som dala 0,5 kg cukru na jeden 2 l pohár. ved podla tých receptov možem rovno cukor na lyžice jest 😝