icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

marry2112
13. jún 2013

ja som dnes zbadala v obchode tekvicu, tak sa chystam, ze spravim zajtra tekvicovy privarok, s dusenym maskom a zemiakmi 😀

lussy23
13. jún 2013

Baby máte recept na pstruha?

boubelka0021
13. jún 2013

@sumenkaaaa aj cosi pyta???

natal12
13. jún 2013

@lillona toto zbožnujem 🙂 len je s tým piplačka 😀

luciok
13. jún 2013

Ahojte, dnes som improvizovala, potrebovala som navariť čo najrýchlejšie, tak som dala piecť zemiaky so slaninkou a nadrobno pokrájanou špekačkou a zbúchala som bublaninu s marhuľami a čerstvými jahodami - tie ju krásne prevoňali.. No a robila som bazový sirup - postupne si robím zásoby do vlastnej špajze..

zklimekova
13. jún 2013

dnes tak pekne svietilo slniečko ...a mne takú neplechu narobilo :(....vysušený, nafarbený 3D kalich z poťahovky na tortu ...sa mi na jednej strane úplne zdeformoval :(( úplne mi vrch odkvecol 😒 ... na tú stranu skrine mi až do večera svietilo slnko...a ja som si to všimla neskorooo ...a teraz mi je do plaču ☹

danielaj
13. jún 2013

ahojte kucháročky, idem zase popísať, čo som varila a piekla včera a dnes, včera sme mali domácu francúzsku polievku, vyprážaného úhora v bylinkovom cestíčku, vaené zemiaky a yeleninový šalát, dnes šalátovú omáčku, bazalkové cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou a piekla som jogurtový koláčik s jahodami a posýpkou a idem dočítať, čo ste kuchtili 😵

ivetka1981
13. jún 2013

moja prvotina-jahodový kompót 😉

danielaj
13. jún 2013

@papuka vieš čo, nie je to klasická udiereń, je to vlstne gril, ktorý si sám vyrobil, ale dá sa v ńou aj údiť, údi iba na bukových pilinách z dreva 😉
@katkas1 ja čokoládovú robím málo, nemáme veľmi radi, ale robím podľa receptu na ruskúzmrzku, len pridám roztopenú čokoládu, myslím, že recept mám v albume 😉

danielaj
13. jún 2013

@titkovamiriam jaj, si mi chute narobila, tento ríbezľový milujem a robím ho šasto, už aby sme mali v záhrade ríbezle, tiež ho mám zo starej knižky po babičke, milujem tiie storočné recepty aj s poznámkami babičiek 😉 naša si recepty písala aj do zošitov a má tam poznámky, že od koho to má, sa narehocem vždy, aké mená 😀

titkovamiriam
13. jún 2013

@danielaj veru veru a tie poznamky k akej prilezitosti to robili alebo ked nevedeli nieco kupit ako to nahradili,to je taka nostalgia-moja babicka z maminej strany s nami byvala ,mala vela kamaratiek dokonca jednu co varila mojej mame a potom aj mne na svadbe 😀 a s tymi kamaratkami okrem varenia,kecania o chlapoch mastili karty.ked si na to spomeniem tak sa musim nasmiat a hned mi vyhrknu slzy ze uz nik z nich nieje medzi nami ☹ ale spomienky a recepty su večné,tak žiju v nas

danielaj
13. jún 2013

@titkovamiriam presne, mne ešte jedna babička žije, druhá už je veĺmi dávno tam hore, obe boli celý život kuchárkami, jedna na družstve, druhá v jednom ústave pre postihnuté ženy, takže skúseností mali až až, veru aj mmoja nebohá babka mala veĺmi dobrú kamarátku, čo varila tiež na svadbe mojej mame a aj mne, hoci už má cez 90 rokov, je to čiperná bebka, lieta po dedine na bicykli ako šarkan a sama sa mi ponúkla, že mi bude variť na svadbe, lebo že to mojej nebohej babke sľúbila, taká bola zlatá, veru nostalgia ma tiež teraz pochytila 😢

veroninna1
13. jún 2013

zajtra hlivovy perkelt s haluskami

mataklinec
14. jún 2013

Dobré ránko všetkým, u nás sa dnes kuchtí koložvárska kapusta, pre deti grilované kuracie krídelka s ryžou, kyslá fazulová polievka a jahodovo-tvarohový koláčik...

lululka555
14. jún 2013

Ahojte 🙂 dnes zeleninova polievka a palacinky s tvarohom a jahodami 🙂

rastulka
14. jún 2013

Ahojte,u nas dnes vyprážané syrové guločky a opekane zemiaky 🙂

zklimekova
14. jún 2013

dnes kelová polievka a ryžový nákyp s čerešňami

laska1982
14. jún 2013

ja dnes robim pecene zemiaciky a rybku peciem so zeleninkou, na masle 🙂 a k tomu tatarecka.. dobru chut 😵

vieruna
14. jún 2013

Ahojte. Ja som nakoniec pozbierala po dome a po zahrade co mi padlo pod ruku a vysla z toho smotanova ovocna torta za 15 minut hotova 🙂 . A myslim, ze ma velky uspech. Kolega mi zahlasil, ze no som rad, ze ta nemam doma. Asi by som mal 200 kilo 😀

libka1
14. jún 2013

kapustnica, palacinky alebo bananove mufiny

talula
14. jún 2013

dievcata, ja by som uvarila asi toto: http://varecha.pravda.sk/recepty/cibulova-polie... poznate ten recept? co myslite - bude to dobre 😒

mima2222
14. jún 2013

dnes sýta hnedá fazuľová s klobáskou a fajnovým chlebíkom 🙂

marlenka75
14. jún 2013

Hrášková polievka, zapekané cestoviny so syrom 🙂

kathy1
14. jún 2013

Zienky dajte tip na nejaku dobru grilovaciu marinadu.Ked nam už svieti slniečko, a ideme zahajiť sezonu 😉

juranka
14. jún 2013

ahojte, ja som teda dnes musela nieco urobit s tou aliasskou treskou a nasla som taky recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5901 teda hlavne som hladala nejake cesticko na vyprazenie rybky a toto je sice s kuracim maskom ale ja som namiesto toho obalila male kusky rybky oprazila, uvarila nove zemiacky a popucila trochu s maslom a dresing som robila taky ako v tomto recepte ale bez majonezy. akoze menej kaloricke aby to bolo 😀 je to super. mala mi zjedla 6 kuskov a to je co povedat na tu nasu nejedacku 😀

ukana
14. jún 2013

@kathy1 ja viem len jednu naspamat- kečup, alebo pretlak asi 2dcl, do toho trosku horčice, med alebo cukor, trochu citronovej stavy, posekaná cibula- ja ju sekám mixerom až uplne skoro na kašu-..sol, korenie, bazalka, oregano, chilli...co máte radi......inak mi kamoš kuchár poradil len natriet krkovičku vela cesnakom a posolit, nič viac....skús.. 😎

jani74
14. jún 2013

u nás dnes sladká fazuľová polievočka a granadír 😉

CHcem Vás poprosiť - začali nám zrieť žlté maliny a chcela by som urobiť džem, lekvár. Máte niektorá dobrý receptík?
Ďakujem 😎

tortelinka
14. jún 2013

baby, zavarate niekto jahody tak ze date do pohara jahody, cukor a prevarenu vodu? kolko to treba sterilozovat?

kate95701
14. jún 2013

práve tlačím jahodové gule s tvarohom, hodina na kondičnom bicykli to hadam spraví?