Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja som dnes nahádzala slaninu, mäso, cibuľu a kopec zemiakov do alobalu, posypala som to korením na živánsku a dala do trúba na hodinu a je to 😀
ahojte, ja som dnes uvarila len taku hustejsiu hrachovu polievku (so suseneho zlteho hrasku) a prave sa mi pecie takyto vyborny jablkovy kolacik http://varecha.pravda.sk/recepty/babkin-jablkov... 😀
@slavka1307 to je normalne konzerva od hame. Dam to s kecupom a tvrdym syrom, niekedy aj s tavenym. Nam take mama robievala. Mortadelu tiez nemame radi. A ked som spravila bolonske, tak tie tiez deti nechceli. Pritom to bola ta ista zmes aku davam do lazani a za tymi sa idu zabit. Ja si nemozem pomoct, podla mna malym detom aj tak najviac chutia ciste cestoviny. Teda mojim aj v mojom okoli urcite 😉
@rastulka vyzera prudko jedlo..das receptik?
@zklimekova dakujem my teraz nejako prechádzame z jednej do druhej 😒
ahojte, dnes veľmi jednoduchá polievka ale výborná : s vriacou vodou z uvarených zemiakov som zaliala pohánkové vločky, pridala som extrakt z kuracieho bujónu bez tuku. Po dlhom čase som kúpila 3 plátky falošnej hovädzej sviečkovej, vyklepala som, osolila, obalila v múke a piekla som 20 minút. K mäsku som podávala varené zemiaky / 20 min./ potom som ich opiekla vo výpeku z mäska. Už si dávam zaslúženú kávičku....../ mám všelijaké taniere, ale najlepšie mi chutí z tohto červeno-bieleho hlbokého taniera..../
Ahojte, ak mate odskusany recept na lazane s mletym masom, prosim o link. Este som ich nerobila a priznam sa, ze ani nejedla, tak chcem urobit. Dakujem
@zklimekova Dakujem,aj ja som robila včera jahodovy džemik 🙂 no chceli aj kolačik 😉
@c15211b8
@womankc
@tortelinka Vdaka 🙂 takže,http://tortyodmamy.sme.sk/node/74938 🙂 korpus som natrela jahodovym džemom,hned na to som natrela polovičku plnky dala jahody a zvyšok plnky.Cely zakusok polejeme čokoladou 😝
čoko plnka:
nad parou vymiešat 3cele vajička,150g pr.cukru a 100g čokolady /teraz som dala 90g kakaa/,šlaham asi 15-20min,musi to byt hustejšie.Po vychladnutí vymiešam s maslom /250g/
ahojte kocky ja som dnes robila kuracie rezne v syrovom cesticku so zemiakovou kasou a k tomu zeleninovy salat zaliaty jogurtom....mnamka 😵 😵 😵
Dievcata poradte nejaky fajny zakusok, co je vhodny na transport 🙂 Zajtra mam narodky a chcem nieco zobrat kolegom do roboty
@vieruna ja by som zobrala asi "obyčajný" perník 😀 teda.. viem, že kolegyne ho zbožňujú a vždy keď ho hocktorá donesie, ideme sa všetci za ním potrhať 😅 Prajem všetko najlepšie 😉
@maminka2013 a das recept? 🙂 Ja mam tiez pernik strasne rada, ale moje deti moc nie, tak to nezvyknem piect. Dakujem
ja to robím podľa kypriaceho prášku do pečiva - je tam komplet návod na jeho pečenie, takže návod neviem z hlavy 😒 , ale našla som nejaký na nete.. ja pridávam slivkový lekvár a polievam čokoládou.. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4515
@vieruna prepáč, pomýlila som sa - podľa kypriaceho prášku do perníka , nie do pečiva 😉
baby poradte niečo rýchle a dobré,najlepšie niečo slané.sme pozvaní v sobotu na grilovačku a chcela by som tam niečo priniesť
u nas dnes kuraci perkelt
robila som tie tortove korpusy-kakaovy mi praskol no nastastie sa nezgrcol a taku chut sme doma dostali na kolacik tak klasika ribezlový s bielkovou penou,ten recept mam zo staruckej ,,rodinnej ,,kucharky z roku 1920-milujem tu knihu lebo su v nej poznamky mojej prababicky ale hlavne babičky 🙂 je to akokeby so mnou stale varila a piekla-tie tri kriziky pri nazve je že ten recept je špica 😀
baby nemate nejaky faj recept na filety z aliasskej tresky? zajtra by som chcela robit na obed ale neviem ako, ci len tak obycajne upiect s troskou masla alebo co? zemiakova kasa, hmm? akoze takto to robievam praveze skoro vzdy, tak ze ci nemate nieco ineho niekto 😕 😅
@juranka ked ich nebudes klasika vyprazat ale piect tak by som ich poprašila trochou muky s cervenou paprikou pridala maslo a upiekla 🙂 ,alebo na rasci a masle,alebo ich zaliat vajičkami so smotanou cesnakom a bylinkami popripade syrom a s novymi zemiakmi mnaaam
a este foto dnesnej vecere kedze mi ostali zltka 😀
@veronicka1901 ano, presne to. 🙂 Len mi tam máme i rezance a mrkvu, a mäso. Ale v podstate je to vývar zo špikových kostí,

Ahoj, tak ja včera som nepiekla nakoniec , takže dnes ma to čaká
to čo som varila predvčerom mi včera ale vôbec už nechutilo a tak som to dala hydu a dnes niečo musím vymyslieť , len ešte neviem čo