Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes boli nove zemiačky s petrželkou a pečene jaternice a klobásky ,na zajtra kuracia polievka s rezancami,pečeny bôčik kapusta a knedlik uvidm či niečo upečiem mame velmi horuco tak sa mi nebude chciet
@moma ja robím sviečkovu podla tohto receptu, aj zajtra bude 😝
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3036
dnes sme mali francuzske zemiaky, kysle uhorky 🙂
@fordikford mnam jaternice, to som sto rokov nejedla, no už sa vidím, ako ich tento týžden pečiem 😅
@ukana tak dobru chut 🙂 🙂 🙂
@krpcok samozrejme...nieje to nic extra..oprazim si cibulku na oleji a do toho kydnem premytu kyslu kapustu(nepremyvam ju nejak extra, len tak trosku preplachnem.) a chvilku oprazim spolu. potom tuto zmes kydnem na pekáč...pokuladám stehná, okorenim korenim na pečene kura, a poukladam na vrch platky slaninky. Podlejem tmavym pivkom, asi tak 1dcl, a zakryjem alobalom. Peciem zakryte domäkka a potom pred koncom odkryjem a zapečiem...najlepsie to chuti so zemiakovym pyre. Dobru chuť! 🙂
Ahojte, ja dnes hlivova polievka so sirokymi rezancami a bryndzove halusky, ako dezert bublanina s jahodami a kusmi cokolady- muku som davala hladku klasicku a ovsennu
Ahojte, prosim o radu.Kde mam dat kysnut cesto, ked nesvieti slnko? A pravdepodobne ani nebude :-/
kapustnica, ryzovy nakyp
Ahojte 😉 dnes u nás nedeĺná polievka so zeleninou a slížikmi
poĺovnícka špecialita z diviny s knedlou a pečené kurča s ryžou a šalátom zo záhradky.
Kuracia polievka z kuriatka z farmatuska.sk zo vcera.. Asi najlepsia ako sa mi podarila( asi aj tym kuriatkom)
A pecene stehna a prsia tiez z toho kuriatka.. Uz som zvedava. A poobede spaldova ceresnova bublanina. A poobede skusim prvykrat robit jahodovy dzem.. Uz sa jahodky od vcera kupkaju v cukre🙂
ahojte dnes nevarim dojedame zo vcerajsej oslavy a zopar foteciek
-piatocna šošovicova s parkom a ovocne palacinky
-večer grilovacka u kamošky, foto je z jej menu ale musela som ju sem dat lebo takto pripraveny lolos je rozpravkový
-slana torta husenica
-bananovo čokoladova
-jahodovo smotanova
-šalat z mozarelou
robila som grilovane kuriatka a zapekane zemiaky so slaninkou -foto som nestihla 🙂
U nas dnes šampiňonová polievka s mrveničkou, sviečková z karé a knedlík a sacher torta
kuracia polievka s pismenkami, pecene kuriatko s plnkou, zemiakova kasa a nesmie chybat zeleninovy salatik.poobede rebarborovy kolacik
dnes vyvar z kosti so zeleninou, kare na horcici s novymi zemiakmi a redkovkovy salat 🙂
Slepačia polievka s knedličkami a http://www.recepty.cz/recept/testoviny-se-smeta....
@lencyca Leni takto aj ja robím mätový sirup už veľa rokov, robím rovnako aj medovkový, sú výborné na leto, osviežujúce, ale ja robím tak, že nasekané lístky zalejjem vodou, pridám na kolieska nakrájaný citrón, nechám lúhova´t 24 hodín a potom rozvarím s cukrom, podobne ako sa robí bazový 😉
ahojte m sme včera varili polivku so strúhanej zeleniny s haluškami a langoše obyčajné aj plnené, poobede sme boli na Zelenej vode - rybačka, grilovačka, až do noci, boli grilované kuriatka, piekla som perník s jahodami, chorvátske pečivo, bolo perfektné, všetko sa pojedlo, aj počasie bolo nádherné, pochytali sme aj ďalších kaprov, dnes výnimočne nevarím nedeĺnú polievku, dojeme od včera strúhanú zeleninovú, a robím pizza rezne, kuracie soté so zeleninkou, ryža, hranolky, ľadový šalát, urobila som nepečenú piškótovú tortičku s tvarohom, smotanou a jahodami, namrazila som jahody, v pekárničke sa mi robí ďalšia dávka jahodového džemíku , no a samozrejme aj kokteil, takže jahodujeme stále v plnom prúde, a mám namočenú mätu aj medovku na sirup, peknú nedeĺu kočky, u nás je teda nič moc počasie, pod mrakom a citeľne chladnjejšie oproti včerajšku 😒
dnes polievka zo struhanej zeleniny s muslickami,kuracie rezne ,zemiakova kasa a uhorkovy salat,čeresnova bublanina
ahojte dnes sme nevarili , boli sme na obed pri babke, bola slepačia polievka s rezancami, zemiaková kaša, fašírka pečená v celku s vajíčkom vo vnútri, hlávkový šalát, šalát mrkvový 🙂...a foto mojich včerajších muffiniek..boli perníkové a aj perníkové s malinami 😉... včera som odovzdala kamoške aj tortičku na psp..posledná ktorú som robila v starej kuchyni ..🙂...od piatka bude u nás ako na bojisku...nechce sa mi do toho ..ale na konečný výsledok sa tešíííím :D
ahojte kocky, nemate nejaky dobry recept ako pripravit kralicie stehna?
zeleninová polievka s haluškami , domáca knedľa + kuracie srdcia na šľahačke . Prirobila som aj slivkové buchty na pare.
Manžovi jsem dnes ke Dni tatínků upekla tyhle vynikající Tvarohové hřebeny.
Receptík :

@lencyca ahoj tie pizza rožky vyzeraju užastne môzes mi prosim ta napisat recept a postup? dakujem velmi pekne