Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte kucháročky ako robíte koprovú omáčku ? 🙂
@natal12 na masle hl.muka potom zaliat mliekom a dat varit spolu aj so stonkami celymi koporu (ten sa vyberie potom a ziska omacka koprovu chut).... potom kysla smotana(ak sa ti zda ze je malo husta tak zahusti troskuo zatrepky) a na masle podusim nadrobucko posekamy kopor a dam do omacky......ochutit sol, ocot....... je uzasna kremova.... podavam na kocky dusenym hovedzym mesom s trosickou stavy v ktorom sa hovedzie robilo a knedlou ...... ja osobne si este posypem na tanieri cerstvym koprom 😉 milujem ho
fazulovo-zeleninova polievka, dojeme ryzovy nakyp, vecer ugrilujem zeleninu a upeciem k tomu pizza tycinky...
Slepačí vývar odvčera, pečené kurča, ryža, broskyňový kompot 🙂
Minule som robila zakusok Cernoskine prsia, sice priprava je zdlhavejsia, ale vysledna chut stoji za to 🙂
@veroninna1 poprosim recept na cernoskine prsia
@viktoria12 nech sa paci http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14859
Ahojte, víkend sme si užili u rodičov, takže bolo o nás dobre postarané 😀 dnes nevarím - mamka mi zabalila z obeda zo včera, takže sa tešííím, že dnes nemusím variť 😅
Dnes mame hraskovu kremovu polievku a na druhe maso na hubach a tarhonu, k tomu cinska kapusta
@veroninna1 co je to prosim ta ten prdopec ci ako je to napisane v tom recepte ,,dakujem
dnes len zeleninová polievka- už s čerstvej zeleniny od velkopestovatela a mali byt slivkové gule ale po tretej čo letela do ...teplých krajín budu len šúlance
@smuhyta je to kypriaci prasok do peciva, cize skratka prdopec
ahojte, dnes dojedačky po nedeli, krpček mal rok, tak babky a dedka som pozvala na obed: hovädzia polievka s rezancami a pečeňovými haluškami, špíz (bravčové a kuracie mäsko, pečeň, tvrdý syr) v trojobale s pečenými zemiakmi a kto chcel, mal aj hranolky a zvyšok rodiny prišiel potom na tortičku, koláčiky, obložené misy a oškvarkové pagáčiky, proste som si povedala, že pre 13 ľudí obed variť nebudem, tak som to riešila takto 🙂 .
oooch dievčatá pomooooc ☹ ☹ Dnes som kupila nové zaváracie poháre aj s výčkami,zavárala som jahôdky a ibai jedno výčko mi chytilo s 9ks....čo mám robiť??? ☹
A predstavte si,že aj minule ked som zavárala jahody,tri poháre mi vykypeli 😲 ☹ OOOch mám to ja smolu ☹
ahojte babulky iddem vas trosku pocitat s kavickou v ruke ake fajnotky ste tu navarili a upiekli 🙂 mi sme boli na chalupke od piatku a varila som klasika kuracia pol. a a roladky s kare plnene sunkou a syrom posypala som to grilov.korenim a na drobno nakrajanou cibulkou a slaninkouzaliala troskou vody a oleja a dala najskor podusit a potom trosku zapiect.. k tomu ryza a kasa kto co chcel a klasika grilovacka na vecerbolo uzasne ani sa mi nechcelo domou ale musela som ist s malou nakontrolu ku dr. napostila som bazen a zajtra zase odchadzame mmbude chodit s tade do roboty...dneska mame dojedacky a zajtra netusim idem hladat inspiraciu ..jaj a este bol aj fajny kolacik s tvarohom a rebarborou robila moja mamka..
vopred sa ospravedlnujem za neostre fotky, neviem prečo su take ☹ Pridavam fotky svojho varenia v poslednej dobe. Palacinky s čučoriedkami, nutellou a šľahačkou, protipreháňacia ryžovo-mrkvová polievka, keďže deti mali hnačky, pizza zo zvyškov, čo boli v chladničke, zemiaková polievka tiež diétna-bez smotany, knedlo- kura- zelo 🙂 🙂 🙂 rezeň so šalátom, jednohubky k meninám s reďkovkovou nátierkou,a francuzske zemiaky so syrom 😵
@anjelik0912 Ahoj,prepac pisem oneskorene,pri malom,sem vzdy len na rychlo nakuknem 😉 paci sa recept:urobis si kvasok-3dl mlieka+1KLcukru+1kocka kvasnic...do misy-(ja mam kysku tam je to rychlejsie)si das 50dkg hlad.muky,1KLoregana,1.5dl oleja,2KLsoli,1/2KLvegety a hotovy kvasok,vsetko spolu dobre zmiesas,vypracujes cesto,ak sa bude lepit,este pridaj trocha muky,nechaj vykysnut asi 45min.potom cesto rozdel na 4 kusy,kazdu vyvalkaj do kruhu a rozdel na 6 trojuholnikov,kazdy potri kecupom,posyp korenim na pizzu,daj kusok sunky,slaniny,platkov.syra,zvinies od sirsieho okraju po tenky,das na plech s papierom,potries vajickom,posypes struh.syrom,das do vyhriatej rury na 180c piect do zlata...daj vediet ci chutili 😉
prosim vas viete mi poradit, robim kura na smotane, prave som pridala smotanu na varenie 12% a zrazila sa mi...neviete preco?dik..urcite nie je pokazena, ani po zaruke
@ivetka1981 nie si jediná- mne všetko čo som minulý rok robila sa pokazilo. tento rok ide všetko do mrazáku
@anavila ahoj, ako robis tieto francuzske zemiaky? ja ich totiz predtym uvarim a potom na koliecka, ale takto sa mi to tiez paci. Tiez si davala varene zemiaky? a vajicko?
Ja dnes gulas s polentou. Akoze na toto teplo fakt nezvycajne jedlo,ale ja mam na to chut a bude aj zajtra na obed. Kedze u nas su uz prazdniny, musim varit tak aby maly mal co papat na druhy den. Zajtra k tomu masku urobim ryzu alebo cestovinku.

Ahojte, my sme boli cely vikend na chalupe, mali sme gulas a opekacku a pridavam konecne foto bazoveho sirupu, flasku ozdobovala mala...tusim nas caka horuci tyzden, zisiel by sa aj matovy sirup @danielaj 😉