icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

michaelamilan
17. jún 2013

Ahojte, my dnes zasa makáme......červená som ako paprika......dnes vyvážam na zberný dvor bordel......prikladám nejaké to foto našej mňamky

hyta
17. jún 2013

@pami2 Je dobré smotanu zmiešať s trochou múky a vtedy sa nezrazí.

gucz
17. jún 2013

francúzske zemiaky

alami
17. jún 2013

@anavila ako robíš redkvičkovú nátierku?A tie francuzáky máš iné ako ja , ako si ich robila? Ďakujem 🙂

lululka555
17. jún 2013

Ahojte.. u nas sa dnes dojedalo zo vcera kurca pecene s provensalskym korenim a citronom ,ryza a divina na polovnicky sposob s knedlou. K tomu chladeny radler.

jachin
17. jún 2013

Dnes buchty na pare, zajtra lievance s lekvárom

katkas1
17. jún 2013

takze vcera sme boli cely den u svokrovcov a na obed bol kuraci vyvar a cina s ryzou a kolac kysnuty ceresnovy s posypkou a tvarohovy a nabalili sme si aj na dnes, zajtra supnem len jaternicu do rury bo sa mi vobec nechce 🙂

titkovamiriam
17. jún 2013

dnes som varila skoro rano aby sme sa mohli ist kupat-tak husta slepacia polievka a domaca mozarela so zeleninkou a vecer torticka ako dezertik a syrový šalat

ellise
17. jún 2013

k večeři kynuté knedlíky s jahodami

ivetka1981
17. jún 2013

tekvicový prívarok a vajíčko+zemiaky 😉

slavka1307
17. jún 2013

@michaelamilan Ako ste robila mäsko ? Ďakujem.

mibi41
17. jún 2013

@michaelamilan dobre vyzrajuca mnam a mozem poprosit receptik na masko a na polievocku 🙂Dakujem

natal12
17. jún 2013

@michaelamilan Mńááám to mäsko vyzerá úžasne , nedáš receptík moja ? 🙂

michaelamilan
17. jún 2013

@natal12 ďakujem za pochvalu 😝 a jasnačka, rada sa podelím o receptík 🙂
@slavka1307
1kg kuracieho mäsa som nakrájala na slíže a okorenila som ho korením čína a americké zemiaky(toto dávam skoro všede, je perfektné 🙂 ), troškou ml. čierneho korenia a vegety. Takto nakorenené mäsko opražíte na oleji kým sa nezatiahne, potom ho podlejete a dusíte do mäkka. Tesne pred dovarením pridáte solené arašidy.Nakoniec pridáte mrazenú zeleninovú zmes wok a zahustíte solamylom.
My to jedávame aj s ryžou aj s hranolkami. mm si k tomu ečte dá aj hrášok a nakrájanú cibiľu 😀 😅
Prejem vám dobrú chuť!

anavila
17. jún 2013

Davala som surove zemiaky @januschka10 ,oprazila som na panvici cibulu,pridala som slaninku,klobasu a potom som to zmiesala so zemiakmi a ochutila roznym korenim.pred dopecenim som to preliala mliekom s rozlahanym vajcom, a dala zapiect aj s syrom

anavila
17. jún 2013

@alami zemiaky pozri predchadzajuci prispevok, a v tej natierke je redkovka,dvě lyzicky masla,dvě lyzicky tatarskej,dva syry karicka, nastruhany tvrdy udeny syr a korenie,sol podla chuti

trudka4
17. jún 2013

Tak jsme si zase po čase udělali domácí šunku. Tentokrát je to drůbeží /hydinová/ z kuřecích prsou. Je chuťově úplně super a hlavně má 100 % masa.

natal12
18. jún 2013

Dobrá ránko dnes urobím špagety z šunkovo-syrovou omáčkou a postruhaným syrom ale až keď prídem domov, lebo teraz sa chystám k doktorke 😒

womankc
18. jún 2013

ahojte, ja som včera robila fazuľkový prívarok a nové zemiačky a k tomu vločkové karbonátky , polievku sme vynechali a ešte som predvarila mäsko na sviečkovú dnes len dokončím + knedlík??? Ešte pridám recept na fašírky, lebo teda moc chutnali :

Vločkové fašírky
balík vločiek / prepariť vriacou vodou a nechať vsiaknuť a vychladnúť , voda by mala byť po okraj vločiek/
potom do zmesi nastrúhať :
jedno tofu klasické
pol syra encián / môže byť aj celý
dva veľké šampióny / môže byť aj viac /
dve cibule
dva strúčiky cesnaku
pridať dve vajíčka a
dochutiť , lyžičkou tymiánu a majoránky
trochu drveného alebo mletého kmínu
trochu soli
trošku grilovacej soli / alebo vegety /
dobre premiešať a len také obaliť v strúhanke a pražiť do zlatova , nechať odkvapkať na servítke a môže sa papať
😅

zklimekova
18. jún 2013

ja sa idem teraz vrhnúť na palacinky s nutelou a marhuľovým džemom...a pred obedom idem s deťmi na preventívku k zubárke tak to bude zase šou 😖

pami2
18. jún 2013

@titkovamiriam ako sa prosim robi domaca mozarella? dakujem

@trudka4 mozem poprosit recept na domacu sunku? dakujem

este by som sa chcela opytat, ako skladovat susenu lipu, aby sme si mohli robit v zime cajik

mojong
18. jún 2013

@pami2 ahoj ja skladujem lipu aj ine bylinky v 5l zvaracich poharoch so srobovacim vieckom ( dam poden kusok utierky kuchynskej papierovej alebo servitku ak horsie priliehaju) a sup do tmavej komory na vrchne policky, vsetko mame aj na zimu krasne uskladnene ;)

mojong
18. jún 2013

my mame dnes pecenu rybku na masle a paradajkovy salat 🙂

pami2
18. jún 2013

@mojong dakujem 🙂

ivetka1981
18. jún 2013

OTÁZKA:Ak robíte džemík s jahôd,dávate aj prípravok GELFIX super 3:1???Resp.niečo na konzerváciu džemu????

maminka2013
18. jún 2013

dnes máme na obed u nás známu "sobášnicu" a druhé asi spravím niečo zo sóje a zemiakovú kašu k tomu /rýchlovka 😅 / ako dezert puding s banánom a jahodami 😵

januschka10
18. jún 2013

Na obed dojedame gulas a na veceru len studenu misu, salat, zlty melon. Je velmi teplo.

linka
18. jún 2013

@ivetka1981 ja som vcera robila dzem z jahod a dala som Gelfix,pekne stuhol 😉

bklaudia
18. jún 2013

Ahojte! Dnes na večeru spravím perkelt z kuracej pečene, k tomu ryža a uhorkový šalát so smotanou a cesnakom 😵
Chcela by som na zajtra spraviť nejakú bohovskú večeru buď z kuraciny alebo z bravč. mäsa ale nemám nápad:(( Zajtra máme 15 výročie 🙂

bklaudia
18. jún 2013

@titkovamiriam prosím ťa, aká je tá domáca mozarela?