icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
18. jún 2013

dlho som tu nebola - takže my dnes bryndzové pirohy
včera špagety s mäskovo-paradajkovou omáčkou + syr
v piatok - karfiolová polievka a opekačka, mala som doma chlapov robili plot
v sobotu - ja guláš - bola som na cyklotrase v Zázrivej , deti u sestry na chalupe gulášovú polievku a opekané mäsko, zeleninku, syr a jahodový koláč
v nedelu sa dojedla karfiolová polievka a mäsko z opekačky + zemiačky + šalát

marlenka75
18. jún 2013

Polievka z hlivy ustricovej, zemiaková kaša, vyprážaný kurací rezeň, kyslá uhorka a po obede zmrzlinka 🙂

tilenka
18. jún 2013

kalerabová polievka a zemiaková kaša s pečenou klobásou 😉

pragmaticka
18. jún 2013

ja som si prave vychutnala mozzarellu s rajcinami a cerstvou bazalkou...mnam! 😉

trudka4
18. jún 2013

@pami2 Je to recept tady z Mk od Katy2 :
1000g -1200g masa, pokrajat na kocky (cca 2.5cm), zvyknem par kuskov masa uplne pomliet v mixeri na kasu, aby lepsie masko drzalo pohromade. Vsetko maso aj s tou kasou dam do domacej pekarne alebo do mixera na miesenie. Pripravim si 100 ml vody, v ktorej rozpustim 1PL kryst. cukru, 2KL soli (davam morsku) a 2KL rychlosoli (da sa ja bez nej, ale s nou mi chuti viac a ma aj krajsiu farbu). Sol davam male uplne zarovnane lyzicky (nie je presolena ako z obchodu). Pocas miesenia prilievam do masa vodu so solou a cukrom a miesim, pokial sa nezacne tvorit okolo masa "blato" a pokial sa vsetka voda nevpije do masa.... cca 15-20 min. Hotovu zmes natlacim do sunkovaru (do sacku v nom) - poriadne, aby som vyplnila vsetky vzduchove medzery, sunkovar zavriem a necham odlezat 24-36 hod. Potom ju dam varit. Do vysokeho hrnca si vlozim sunkovar (nastojato), nalejem vodu takmer po vrch sunkovaru, potom ho vyberiem a vodu zohrejem na 80st. Vlozim sunkovar a varim 2.5 hod. pri teplote 70-75 st. Sunkovar schladim sokom pod studenou tecucou vodou a potom ho este necham stat v studenej vode v hrnci, kde som sunku varila, kym sunkovar uplne nevychladne (asi 1/2 h) Ja varievam sunku vecer, aby rano bola dobra studena, vychladena. Sunku vyberiem, dam do chladnicky rano krajam.
P.S. Já osobně doporučuju vařit 3,5 hodiny. Po 2,5 hodinách se nám zdála z vepřového masa ještě tuhá. Tuto drůbeží jsme už vařili 3,5 hodiny a je úplně mňam.
Recept se zdá být složitý, ale je to fakt jednoduché a ta chuť potom ......

hyta
18. jún 2013

@trudka4 Prosím a kde zoženiem tú rychlosol?

pami2
18. jún 2013

@trudka4 fuha, znie to celkom fajn. len kde zozeniem rychlosol a sunkovar ? 😒
inak prave peciem tvoje tvarohove hrebene, dakujem za tip 🙂

pami2
18. jún 2013

@trudka4 tie teploty si merala alebo len tak od oka?

veronicka1901
18. jún 2013

Pastiersky kolac a hraskova polievka. Skoro som sa uvarila spolu s obedom 😝.

veronicka1901
18. jún 2013

@marlenka75 Polievocku varis tak ako hribovu, ci inak? Dakujem.

trudka4
18. jún 2013

@pami2 tak to jsem ráda, že pečeš ty Tvarohové hřebeny. Uvidíš, že budou super.
No a šunkovar jsme si asi před 3 měsícema objednávali na netě a rychlosůl se dá koupit normálně v obchodě. Ale ta šunka jde i bez rychlosoli, jen nebude mít tak pěknou barvu.
My máme tento :
http://www.zasielkovyobchod.sk/eshop-sunkovar-2...

trudka4
18. jún 2013

@pami2 tu teplotu si nastavíš na troubě na 75 stupňů a hotovo.

trudka4
18. jún 2013

@hyta tu rychlosůl koupíš normálně v potravinách. 100 g sáček stojí asi 0,25 €

novotnajanka
18. jún 2013

brokolicová so zemiačkami a mäsko,kukurička,šťava a zemiaky s petrž.vňaťou

novotnajanka
18. jún 2013

... a foto

pami2
18. jún 2013

@trudka4 moment moment..to sa vari v trube? a ja ze na sporaku..

trudka4
18. jún 2013

@pami2 jako můžeš to vařit, kde chceš, ale trouba ti udržuje stále stejnou teplotu sama. Na sporáku to musíš hlídat 🙂

nelinka0401
18. jún 2013

Ahojte,dlhšie som neprispela.nestíham ani dočítať všetko 🙂
takže v sobotu sme boli pozvaní na grilovačku.Boli marínované krídelká,klbiky,pre deti špekačky a ja som si najviac pochutila po dlhej ,dlhej dobe na opekanej slaninke.k tomu kopec slaných vecí a veľa štípancov od komárov.v nedelu som už klasicky robila slepačí vývar so slížikmi a zeleninou.marínované pečené stehná s hrachovou ryžou a redkovkovým šalátom-včera dojedačky a dnes tak na rýchlo ani jesť sa nám nechce,vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a tatarskou

veroninna1
18. jún 2013

granatir s kyslymi uhorkami

betka22betka
18. jún 2013

tekvicový prívarok, v ňom nové zemiačiky s pečenou krkovičkou....

jankalac
18. jún 2013

ja dnes narychlo zeleninova polievka s cestovinou, zemiakova kasa + losos na masle, piskotova tvarohovo-smotanova torta s jahodami - vecer bude mnamka 😝

ivetka1981
18. jún 2013

@linka a kolko jahod a kolko cukru si dala???

hyta
18. jún 2013

@trudka4 Ďakujem moc, ja som to ešte v obchode nikdy nevidela, tak sa musím poobzerať.

linka
18. jún 2013

@ivetka1981 na pol kila jahod-pol kila cukru 😉

titkovamiriam
18. jún 2013

@pami2
@bklaudia už tu bolo par kucharociek co ju robia ja ju robim z mliekomatoveho mlieka tu je uplne super postup hoci ten recept som nenahadzovala ja ale podla neho ho zvladne kazdy a ten nalev do ktorej sa hotova vklada je uz na vas ake bylinky ci koreniny tam date
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36336
ja tak z 5lmlieka spravim dve cca 250 g hrudky

ellise
18. jún 2013

lehká večeře, knedlíky s vajíčkem 🙂

fomarik
18. jún 2013

tekvica s voňavým kôpríkom a špekačkou

ocko78
18. jún 2013

pre dnesok...sosovicova polievocka udene rebierka sa v nej vyvarili a potom putovali spolu s napacovanym maskom na gril.. k tomu salatik,, zeleninka

veronicka1901
18. jún 2013

@marlenka75 Dakujem 🙂