Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahoojte, my sme dnes dojedali fazuľovú polievku s údeným músom a širokými rezancami zo včera, a vajíčkové halušky, alebo kto chcel aj na sladko s makom, orechami, jahodoým džemom.., a zase som naoberrala kopec jahôd, tak bol koktail, narobila som aj dreń do mrazáka 😉
@klapinka hroznový som aj ja mala , mne veľmi chutil, inak ja aj tak si myslím , že masť, maslo klasické a kvalitný slnečnicový je najlepší, samozrejme prvé dve s mierou
Otec bol dlhé roky cukrovkár a tak v zásade sa viac robila mäsová strava a ovocie len to kyslejšie a samozrejme s mierou, hlavné je vylúčiť tie sladkosti ostatné s mierou sa dá a mliečne skôr tie zakysané , ako tvaroh zakysanka, jogurty .......... určite by si mohla aj kozie mlieko skúsiť , nie je tako ťažké ako kravské
@klapinka http://www.plusprevas.sk/recepty?gclid=CPalge3r...
http://www.poradnaredukcevahy.cz/jedalnicek-pre...
http://kimlo.szm.com/diakucharka.pdf toto som našla možno ti to trošku pomôže
ahojte ja som včera nič nevarila, napráskali sa sviečkovou , dnes idem urobiť kelovú polievočku a niečo z kuracích prsíčok , asi len tak narýchlo prírodne na kúsky a k tomu zeleninový šalát a ak stihnem ogrilovanú cuketku k tomu
a ešte by som rada chlebový osúch s bylinkami a sušenými paradajkami alebo cyperský chlieb , ešte uvidím
Ahojte, u nás sa dnes varia kuracie stehna na kapuste, lahká zeleninová polievka s domácimi haluškami a strúhaný tvarohový kolač... všetkým želám pekný a príjemný dník... 🙂
ahojte 🙂 tak dnes sa u nás nevarí 🙂 zo včera našťastie ešte ostala sviečková i na dnes, tak si budem plne vychutnávať iné činnosti v domácnosti 😉
Zemiaková polievka so syrom a hráškom, špagety carbonara 🙂
ahojte, ja som dnes varila len frankfurtsku polievku s parockami a lievance 🙂
Ahojte žienky 🙂 Prosím súrne nejaký superrýchly a hlavne chutný obed 🙂 Trošku som si s malým pospala a zabudla som na čas 😀
u nás dnes vajíčková polievka a fliačky kapustové (usmaženú kapustu mám v mrazáku) 😎
lojzova kastrolova rostenka s ryzou a zeleninovy salatik http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/...
baby nejaky tip co s tvarohom? konci mu zaruka, tak nech rychlo nieco spravim 🙂 je to ten hladky tvaroh..
u nas dnes hraskova polievka s ryzou, kuracie s korenim gyros ryza a zeleninovy salat
u nás zajtra tekvicová polievočka na kyslo a nové domáce zemiačiky s vyprážaným karfiolom v 3obale, k tomu uhorkovo smotanový šalátik 😎
a ako osvieženie domáce drene a nanuky - jahodové sa míňajú tak som dnes robila zo žltých malín 😀
@kobercek1 mozes mi napisat postup na tu plnku a tiez na polevu? to je akoby zelatina? dakujem
@petrisorka jasne.tu je cely receptik. tvarohova letna torta> cesto: 100g polohr.muky, 50 ml oleja, 100g kr.cukru, 2 vajka, 1|2 PDP. vsetko spolu vymiesat. piect 180* 20-25 min. na vychladnuty dat tvaroh plnku:125g masla zmaknuteho s 50g prask. cukru vyslahat, 1 vanilk. cukor a 1\2 skoric. cukru (alebo trochu skorice), potom 250g tvarohu jemneho doslahat.na plnku ovocie poukladat. sezonne alebo zavarinu. a na to naliat trochu vychladnuty krem: 1\2 l vody, 1\2 tang ochuteny (podla typu ovocia), 75g cukru (ak das inu sumienku tak treba ochutnat ci uz nie je ocukrena) 1 zlaty klas. vo vode rozpustit cukor aj tang, domiesat ZK a uvarit na kasu, nechat prechladnut a na kolac. a sup do chlanicky.
ja si cesto este popicham vidlickou a trochu polejem stavou z ovocia, alebo natriet dzemikom. toto je davka do klasika tortovej formy, ale da sa aj na velky plech len treba 2nasobne mnozstvo. u nas kolac nevydrzi viac ako den a posledny kus(skoro stvrtinu) dojeda drahy co nie je unho vobec zvykom. dobru chut 🙂
zeleninová polievka a granadír
Ahojte... 🙂 po pár dňoch prispievam aj ja...dnes sme mali cestoviny so zeleninou,syrom a smot.dresingom a čerešňovè halušky. 😝
@womankc prosim ťa ten cyperský chlieb je aj s cibuĺou?ako chutí?tu cibulu je citit?dakujem 🙂
@womankc @helencek dakuejm za linky, castocne prestudvana. Dnes som mala stretko d diabetickym konzultantom, tak som pod kontrolou, 3x denne merat cukor, davat pozor na karbohydraty. Snad to nebude az teke zle. Ved predsa ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. 😅
dnesna vecera, zeleninovy salat(uhorka, redkvicka, cherry rajcinky, salat, zalievka -citron a kusok olivoveho oleja) cierna mala zemla a 2 ks vajicka na tvrdo. Pochutnala som si. asi vytiahnem knihu 90 dnova dieta, pride mi to celkom podobne 😉 postudujem 😉
dnes sme mali langoseeee a akurat som dovarila kyslu sosovicovu polievku na zajtrajsi obedik
konečne som sa dostala na internet,bola som 2 týždne mimo,postíhala som len popozerať vaše fotky,aj to na rýchlo
fú,strašnéééééééééééééé teplo....
dnes sme boli s detmi v bojniciach na zamku a potom na kupku. nevarila som vobec nic 😉
@modrofuzik11 my ideme zajtra do Bojníc so škôlkou na výlet, takže ja zase nevarím zajtra 😉
ja som dnes robila domácu gulášovú polievku, granadír, ľadový šalát a ďalšiu várku jahodového džemu v pekárničke 😉 zajtra nevarím, mám dovolenku, ideme so škôlky na celodenný výlet do Bojníc - zoo, rozprávkový zámok,,, tak budeme papať tam, prídeme až večer, snáď to decká zvládnu, bude toho na nich dosť a + tieto horúčavy, no čo už ke´d to je naplánované už dlho 😒

@lussy23 @womankc tuky som vysadila uz pred 2,5 rokmi. Pouzivame velmi v malom mnozstve aj to teraz som kupila hroznovy olej, vraj nejake zdravsia verzia. Uz ked mi zakazu ovocie a mliecne vyrobky tak uz mi ostala iba zelenina 😖
Lussy23 ak mozes prosim posli mi recepty velmi mi pridu v hod, ked uz neviem co si dat. Vopred dakujem.
Dnes nakoniec sme mali kuracie stehno na vode s mrkvou a cibulkou a zemiaky k tomu, celkom sa to dalo 😅