icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tinuskaha
20. jún 2013

@titkovamiriam prosim ta recept na tu domacu mozarellu by nebol? 😉

mojong
20. jún 2013

mrkvova polievka, a dusene krumple, zajtra netusim, v tom teple sa mi nechce varit ani jest.....

zarabono
20. jún 2013

Polievka od vcera sampionova a dnes zaoekany karfiol

trudka4
20. jún 2013

Dnešní náš oběd - Babiččiny kynuté pohádkové buchty, plněné jahodovou marmeládou a povidly.

trudka4
20. jún 2013

Příloha k dnešní naší večeři - Domácí dalamánky sypané mořskou solí.

titkovamiriam
21. jún 2013

@tinuskaha jasne bol aj som ho dala ale paci sa znovu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36336

titkovamiriam
21. jún 2013

včerajsie varenie-vypražany encian,miesto polievky cerešnovo jahodový drink a v tomto teple pijeme len klasika citronovu vodu 😀

womankc
21. jún 2013

@lululka555 recept mám priamo z programu cestovateľského a tam to taká stará babka robila . ide tam aj cibuľa a vôbec to tam také výrazné nie je , je skôr taký vláčny , ja dávam vždy jednu veľkú cibulisko . Tuším som sem kedysi ho aj dávala, nie som si istá
je to biela múka, olivový olej, soľ, voda, nasekaná cibuľa , nasekané čierne olivy / ale ja som dávala aj zelené , lebo čierne moc neľúbim/ , nasekaná petržlenová vňať, kvasnice
Babka ho piekla v kamennej peci na dvore 😀 , no my žiaľ toľko šťastia nemáme, tak ja klasika v rúre

womankc
21. jún 2013

@trudka4 prosím o recept, vyšli ti teda parádne

titkovamiriam
21. jún 2013

u nas dnes bude paradajkova polievka a rizoto 🙂

nivalis
21. jún 2013

Slepaci vyvar+ madarsky gulas s knedlou- na zelanie deti 😉 ja si v tomto teple dam tak akurat melon 😀

womankc
21. jún 2013

@michaelamilan prosím receptík na ten koláčik , ďakujem

womankc
21. jún 2013

@klapinka aj ja si to myslím a to len v tehotenstve ti vyskočila, či ako normálne sa ti potvrdila ???

jachin
21. jún 2013

cuketová polievka ( konečne prvá tohtoročná domáca cuketa) a fazuľový prívarok.

womankc
21. jún 2013

ahojte, tak nakoniec som včera varila kelový prívarok s opečenými špekáčkami a večer sme grilovali na teraske : špekáčky, kuracie prsia v gyros korení v tom aj cibuľu a paradajky a dva banány sme vo výpeku ešte opiekli . celá rodina frflala , že banááááán? a nakoniec som si ledva kúsok uškubla xixixixi. k tomu som urobila miešaný šalát so syrene - šalát hlávkový, paradajka, paprika, uhorka, stonkový zeler a pór, troška vínneho octa ,oliv. olej, soľ , k tomu celozrnný chlebí a vínko červené 🙂 dnes cyperský chlieb , lebo sme nestihli a grilovať sa bude cuketa a baklažán

lencyca
21. jún 2013

ahojte,konecne sa mi sem podarilo nakuknut 😉 predvcerom sme mali fazulovu kyslu so zemiakmi,palacinky s malinovym dzemom a smotanou,vcera sa dojedla polievka,cestovinovy salat s tofu,zeleninou a dresingom,a dnes bude kelova polievka s parkou,kuracie rezne s varenymi zemiakmi,salat 🙂

libka1
21. jún 2013

vyvar zo zajaca s vela zeleniny, kolozvarska kapusta zo vcera a za vedro sopskeho salatu... aj tak sa zje asi len ten sopsky 😅

macka23
21. jún 2013

Ahojte, zajtra sa chystame k priatelom na grilovacku, myslela som ze nalozim nejake masko a vezmeme...nemate nejaky dobry receptik? VdakA 🙂

michaelamilan
21. jún 2013

Ahojte, dnes som sa zobudila a konečne nieje taký hic, tak žehlím o 106, mám toho za posledné dni až až, tak sa asi nedožehlím 😀 😖
@womankc jéééj aj ja som nedávno robila kelový prívarok a veru sme si pochutili 🙂 ale robila som s kabanosom......
receptík na koláčik :
2hrnčeky poloh. múky
1hrnček kryš. cukor
1hrmček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 kypr. prášok
1 van. cukor
2 vajcia
Všetky suroviny spolu premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto naukladáme akékoľvek ovocie(ja som dala lesné- je kyslé a na toto teplo úplne senzačné!) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180stupňov do zlatista. Na upečený a vychladnutý koláč vylejeme želatinu pripravenú podľa návodu na obale........po stuhnutí krájame a degustujeme 🙂

womankc
21. jún 2013

@macka23 ja robím takúto marinádu - olej / aký máš rada/ , lyžička soli , provensálske korenie, rozmarín, lyžica zohriateho medu / aby tiekol/ , drtený kmín, čierne korenie mleté, sézam, lyžička červenej papriky, ak máte radi tak podrvené čili papričky, dva , tri strúčiky cesnaku - lyžica kečupu - ten môžeš a nemusíš dať , taktiež môžeš a nemusíš dať kari korenie , ale len trošku. marinádu dobre premiešaš a do toho dáš mäsko, riadne preváľaš a šup do ľadničky do druhého dňa , podobne je dobrá marináda všetko ostáva okrem sézamu a pridáš horčicu
a keby sa ti veľmi chcelo hľadať , robil žídek pred nedávno v tej svojej relácii marinádu na rebierka a tá teda vypadala brutálne dobre toto je ono http://www.nebickovpapulke.sk/recept/grilovane-...

michaelamilan
21. jún 2013

@nivalis prosím ťa ako robíš ten guláš????? ešte som ho nerobila ale mám ho strašne rada a chcela by som ho vyskúšať......ďakujéééééém

womankc
21. jún 2013

@michaelamilan ďakujem bežný koláčik to je , ale je pekný, len ako dávaš tú želatinu na vrch , mne sa to vždy vcucne

womankc
21. jún 2013

@michaelamilan inak ja som žehlila mega kopu predvčerom a nechala som si len tie najhoršie kusy akože na zajtra xixixixiix, ale sa mi do toho nechcelo pustiť , tak musím sa dnes prekonať 😉 😀

michaelamilan
21. jún 2013

@womankc hmmmmm........mne sa zatiaľ ešte nikedy nevcucla :-O Ale vie sa mi "podliať" keď sú okraje koláčika po upečení stiahnuté a na bokoch je veľa miesta kama želatina preteká......v tom prípade si dávam dookola alobal...... A áno, je to lahučký a hlavne rýchly koláč.....žiadne babranie sa s ním 😝

womankc
21. jún 2013

@michaelamilan skúsim to a podám hlásenie 😀

michaelamilan
21. jún 2013

@womankc no ja som to odklada, odkladala až mám z toho Mohamedovu horu 😀 😅 ........no najprv nebol čas (keď mal mm dovolenku tak sme makali na byte) a potom už boli také extrámne horúčavy že som bola mokrá ako myš už len pri pomyslení na žehličku 😝 .......tak žehlím až dnes.......a zasa tu sedím tak toho asi veľa nepožehlím 😀 Ešteže mám od včera navarené !!!!!!

luciok
21. jún 2013

Ahojte žienky, nejako sem nestíham chodiť, no už si musím nájsť čas dočítať všetko čo som zmeškala. Po dlhom čase pridávam foto - náš včerajší obed: Katov meč

womankc
21. jún 2013

@michaelamilan nápodobne vyžehlila som asi tak 4 práčky a asi tak dobré tri ma ešte čakajú xixixiixix

luciok
21. jún 2013

@klapinka Ale to máš tehotenskú cukrovku, či? Neboj, všetko sa dá zvládnuť, najhoršie je však odoprieť si jedlo, na ktoré máš chuť a nemôžeš.. Nejaká kočka ti písala, že dobré sú grepy, no pozor, aj tie sa počítajú do sacharidových jednotiek. Nepočíta sa zelenina (okrem mrkvy - tá je sladká), syry, mäso, šunky a salámy. Držím palce