Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
mrkvova polievka, a dusene krumple, zajtra netusim, v tom teple sa mi nechce varit ani jest.....
Polievka od vcera sampionova a dnes zaoekany karfiol
@tinuskaha jasne bol aj som ho dala ale paci sa znovu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36336
@lululka555 recept mám priamo z programu cestovateľského a tam to taká stará babka robila . ide tam aj cibuľa a vôbec to tam také výrazné nie je , je skôr taký vláčny , ja dávam vždy jednu veľkú cibulisko . Tuším som sem kedysi ho aj dávala, nie som si istá
je to biela múka, olivový olej, soľ, voda, nasekaná cibuľa , nasekané čierne olivy / ale ja som dávala aj zelené , lebo čierne moc neľúbim/ , nasekaná petržlenová vňať, kvasnice
Babka ho piekla v kamennej peci na dvore 😀 , no my žiaľ toľko šťastia nemáme, tak ja klasika v rúre
u nas dnes bude paradajkova polievka a rizoto 🙂
Slepaci vyvar+ madarsky gulas s knedlou- na zelanie deti 😉 ja si v tomto teple dam tak akurat melon 😀
@michaelamilan prosím receptík na ten koláčik , ďakujem
cuketová polievka ( konečne prvá tohtoročná domáca cuketa) a fazuľový prívarok.
ahojte, tak nakoniec som včera varila kelový prívarok s opečenými špekáčkami a večer sme grilovali na teraske : špekáčky, kuracie prsia v gyros korení v tom aj cibuľu a paradajky a dva banány sme vo výpeku ešte opiekli . celá rodina frflala , že banááááán? a nakoniec som si ledva kúsok uškubla xixixixi. k tomu som urobila miešaný šalát so syrene - šalát hlávkový, paradajka, paprika, uhorka, stonkový zeler a pór, troška vínneho octa ,oliv. olej, soľ , k tomu celozrnný chlebí a vínko červené 🙂 dnes cyperský chlieb , lebo sme nestihli a grilovať sa bude cuketa a baklažán
ahojte,konecne sa mi sem podarilo nakuknut 😉 predvcerom sme mali fazulovu kyslu so zemiakmi,palacinky s malinovym dzemom a smotanou,vcera sa dojedla polievka,cestovinovy salat s tofu,zeleninou a dresingom,a dnes bude kelova polievka s parkou,kuracie rezne s varenymi zemiakmi,salat 🙂
vyvar zo zajaca s vela zeleniny, kolozvarska kapusta zo vcera a za vedro sopskeho salatu... aj tak sa zje asi len ten sopsky 😅
Ahojte, zajtra sa chystame k priatelom na grilovacku, myslela som ze nalozim nejake masko a vezmeme...nemate nejaky dobry receptik? VdakA 🙂
Ahojte, dnes som sa zobudila a konečne nieje taký hic, tak žehlím o 106, mám toho za posledné dni až až, tak sa asi nedožehlím 😀 😖
@womankc jéééj aj ja som nedávno robila kelový prívarok a veru sme si pochutili 🙂 ale robila som s kabanosom......
receptík na koláčik :
2hrnčeky poloh. múky
1hrnček kryš. cukor
1hrmček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 kypr. prášok
1 van. cukor
2 vajcia
Všetky suroviny spolu premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto naukladáme akékoľvek ovocie(ja som dala lesné- je kyslé a na toto teplo úplne senzačné!) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180stupňov do zlatista. Na upečený a vychladnutý koláč vylejeme želatinu pripravenú podľa návodu na obale........po stuhnutí krájame a degustujeme 🙂
@macka23 ja robím takúto marinádu - olej / aký máš rada/ , lyžička soli , provensálske korenie, rozmarín, lyžica zohriateho medu / aby tiekol/ , drtený kmín, čierne korenie mleté, sézam, lyžička červenej papriky, ak máte radi tak podrvené čili papričky, dva , tri strúčiky cesnaku - lyžica kečupu - ten môžeš a nemusíš dať , taktiež môžeš a nemusíš dať kari korenie , ale len trošku. marinádu dobre premiešaš a do toho dáš mäsko, riadne preváľaš a šup do ľadničky do druhého dňa , podobne je dobrá marináda všetko ostáva okrem sézamu a pridáš horčicu
a keby sa ti veľmi chcelo hľadať , robil žídek pred nedávno v tej svojej relácii marinádu na rebierka a tá teda vypadala brutálne dobre toto je ono http://www.nebickovpapulke.sk/recept/grilovane-...
@nivalis prosím ťa ako robíš ten guláš????? ešte som ho nerobila ale mám ho strašne rada a chcela by som ho vyskúšať......ďakujéééééém
@michaelamilan ďakujem bežný koláčik to je , ale je pekný, len ako dávaš tú želatinu na vrch , mne sa to vždy vcucne
@michaelamilan inak ja som žehlila mega kopu predvčerom a nechala som si len tie najhoršie kusy akože na zajtra xixixixiix, ale sa mi do toho nechcelo pustiť , tak musím sa dnes prekonať 😉 😀
@womankc hmmmmm........mne sa zatiaľ ešte nikedy nevcucla :-O Ale vie sa mi "podliať" keď sú okraje koláčika po upečení stiahnuté a na bokoch je veľa miesta kama želatina preteká......v tom prípade si dávam dookola alobal...... A áno, je to lahučký a hlavne rýchly koláč.....žiadne babranie sa s ním 😝
@michaelamilan skúsim to a podám hlásenie 😀
@womankc no ja som to odklada, odkladala až mám z toho Mohamedovu horu 😀 😅 ........no najprv nebol čas (keď mal mm dovolenku tak sme makali na byte) a potom už boli také extrámne horúčavy že som bola mokrá ako myš už len pri pomyslení na žehličku 😝 .......tak žehlím až dnes.......a zasa tu sedím tak toho asi veľa nepožehlím 😀 Ešteže mám od včera navarené !!!!!!
@michaelamilan nápodobne vyžehlila som asi tak 4 práčky a asi tak dobré tri ma ešte čakajú xixixiixix
@klapinka Ale to máš tehotenskú cukrovku, či? Neboj, všetko sa dá zvládnuť, najhoršie je však odoprieť si jedlo, na ktoré máš chuť a nemôžeš.. Nejaká kočka ti písala, že dobré sú grepy, no pozor, aj tie sa počítajú do sacharidových jednotiek. Nepočíta sa zelenina (okrem mrkvy - tá je sladká), syry, mäso, šunky a salámy. Držím palce

@titkovamiriam prosim ta recept na tu domacu mozarellu by nebol? 😉