icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nivalis
21. jún 2013

@michaelamilan no volame to madarsky gulas- ale je to taka moja upravena "rychlo verzia" 😀 na masti osmazim cibulku, pridam trosku mletej papriky-sladkej-kvoli detom, supnem na kusky pokrajane kuracie masko /deti mi ine nechcu- ale vyber masa je na tebe/, ked sa masko zatiahne dosolim+dokorenim, pridam lečo a vodu- tu podla hustoty leca, zakryjemm, 20min podusim- kuraciemu masku to staci, zahustim gustinom a hotovo 🙂 za pol hodku mam hotovy obed 😉 teda v pripade, ze knedlu len vytiahnem z mrazaku 😀 decka to miluju, manzelik tiez 🙂 inak ak mas rada pikantne/kvoli detom pikantne nevarim/, my to riesime tak, ze si uz do hotoveho pridame pikantnu omacku 😀 dobru chut 😉

natal12
21. jún 2013

@michaelamilan no vidím že tu kecáte o žehlení, ja tiež by som mala ist žehlit ale mne je už teraz teplo 😀 a to nehovorím o pečení dnes a zajtra 😒 šak ma šlak trafí 😒 😠 ked som išla z obchodu nebolo slniečko ale strašne teplo no už zas vylieza, vidím že poobede bude teplo ako včera.. buduci tyžden sa má ochladit chvalabohuu 😀

michaelamilan
21. jún 2013

@natal12 🙂 aspoň niesme samé, ktorým sa nechce žehliť 😀 😝 Ja už mám zasa "pauzu" :-P Lenivááááá som z toho tepla že až!!!!!!! Ja som bola včera poobede v Jednote s malým a skoro som sa roztopila a to mám jednodu 100metrov ........mám rada teplo ale toto je extrém!!!!!! A hlavne keď nemôžem byť pri vode.......včera som sa varila doma a natierala som a brúsila steny 😀 uff........no a už aby to ochladenie bolo!!!!! v tomto teple sa nedá nič robiť ........ Heh ti dám aj foto 😀 (aj keď to sem teda nepatrí, potom to zmažem ak to niekomu bude vadiť 😀 )

titkovamiriam
21. jún 2013

dovarene-paradajkova ,dnes so šľahačkovou smotanou,rizoto zo zeleninkou a kuracim mäskom a k nemu v zahradke dopestovany ľadový šalát .

natal12
21. jún 2013

@michaelamilan no a vieš ako sa mi chce teraz piecť, žehliť a upratovať ? 😀 😀 .. mne sa v tomto teple nechce ani jesť ani behať po vonku ani nič 😒 .. tiež som lenivá z toho tepla ale sak ked musim niečo urobiť tak sa prekonám nejak 🙂 a prečo nemozeš byť pri vode, milanko je ešte maličky nato že ? 🙂 ale zas keď bude zima sa budeme sťažovat že prečo neni teplo 😀 😀 ..tež mám rada teplo ale nie takéto horúčavy, mne by stačilo 25 stupnov 🙂 náhodou ti to svedčí na tých fotkách 🙂 🙂 😉

trasko
21. jún 2013

no baby ja som piekla hamburgerove zemle z dupla davky na dnesnu gril party pre 20ludi v starej plynovke.katastrofa!uz nech sa ochladi piekla som aj tie koky.su suprove.

michaelamilan
21. jún 2013

@natal12 nemôžem preto lebo prerábame byt a aj ja mám zadelenú robotu 😀 Keď je mm v práci tak ja robím to, čo viem.....malujem, oškrabávam steny, brúsim apd.......mohla by som ísť na kúpalisko, no v tom prípade by stála robota a chcem dokončiť byt než sa malý naučí štvornožkovať.......ešte treba dorobiť Milankovu izbičku, druhú detskú izbu, chodbu a WC :-O je to ešte roboty a roboty........no máme celý byt rozbombardovaný, tak musíme makať......Jej a vďaka za komplimentík 🙂

michaelamilan
21. jún 2013

@trasko jéééé ako si robila tie hambáčové žemle???? podelíš sa o receptík????? ďakujem

trasko
21. jún 2013

@michaelamilan som z mobilu,tal neviem vlozit link,ale najdes ich ako hamburgerove zemle na cistinkinej vareske.ta pani bola v tv sutazi .faaajne su tie zemlicky.

michaelamilan
21. jún 2013

@trasko jééééj ten blog mám rada, ja odnej pečiem sladké 😀 idem to teda kuk a ďakujeeeeeeeeem

zklimekova
21. jún 2013

@michaelamilan tak od dnes sa ideme k vám pridať..akurát balíme veci..a prerábanie može začať .....
dnes posledné varenie vo svojej starej kuchyni..guláš s chlebíkom, vajíčková polievka s brokolicou, pre tých, ktorí nebudú guláš 😉

klapinka
21. jún 2013

@luciok @womankc ukaze cas, ci je to len tehu cukrovka. Uz asi nestihnu toho vela urobit, teraz som len pod dohladom a uprava stravy a meranie cukru. no po dvoch meraniach nesu vysledkuy najpriaznivejsie 😖

No nejdeme spamovat tuto fajn temu, baby varia uzasne jedla, tak aspon ocami sa pokocham a snazim sa vybrat si z toho co mozem. 🙂

trasko
21. jún 2013

@michaelamilan nie je zac 😉 chcem skusit aj tie vacsie zemle aj recept na grilovane rebierka uz sa tesiiim!joj ako ja lubim masko mnam!

natal12
21. jún 2013

@michaelamilan aha , tak to verím že tam máte roboty a roboty 🙂 unás tiež keď sa prerábalo bolo roboty jak na kostole 😀 až mi to liezlo na nervy, a mamina chce zasa prerábat no síce neviem kedy, no keď mi to hovorila tak ma skoro šlak trafil 😀 nemáš začo moja . inak k tomu počasiu pofukuje aj svieži vetrík ten nás aspoň ochladí 😀

trudka4
21. jún 2013

@womankc Dalamánky

Těsto připravuji v domácí pekárně, ale jistě je možné je zpracovat i v míse.

Suroviny:
3 dcl + 1 polévková lžíce vody
1/2 balíčku kvasnic
1 ČL hnědého cukru
2 ČL soli
2 ČL celého kmínu
1 PL octa
2 PL oleje
30 dkg hladké mouky
20 dkg celozrnné pšeničné mouky
1 bílek na potření

Postup :
Všechny suroviny kromě bílku dám do pekárny a zapnu na program Příprava těsta.
Když mi těsto vykyne, rozdělím si ho na 9 stejných kousků /těsto si podsypavám hl. moukou/. Z kousků těsta vytvaruju dalamánky, dám na plech s pečícím papírem a nechám aspoň 20 minut ještě kynout. Pak potřu bílkem a posypu hrubozrnnou mořskou solí a celým kmínem.
Dám do předehřáté trouby na 180 stupňů a peču zhruba 25 minut. Po upečení hned sundám z plechu na mřížku k vychladnutí.

A receptík na ty Kynuté buchty :

http://varecha.pravda.sk/recepty/babickine-rozp...

fomarik
21. jún 2013

včera- domáci šalátik na spôsob "parižáku"- len ako večera, na obed bola polievka zeleninová s krupicovými haluškami
dnes niečo na odlahčenie v týchto horúčavách - šalátik s kuracím maskom

womankc
21. jún 2013

@trudka4 Ďakujem

michaelamilan
21. jún 2013

@natal12 hiiiiiii no už aj mne to lezie na city........v auguste budeme rok prerábať......grrrrrrr.......lenže tu nieje nič dobré, steny komplet obúchané, apd........inak mám otvorené okno dokorán, pustené Fun radio a upratujem, doháňam to, čo som za posledné dni zanedbala.......A inak ukážem ti moju LUXUSNU kuchyňu 😀 ako som varila na vianoce.....keby to videla hygiena, tak ma zatvoria 😀 Je to vážne ble, no čo už......boli to bojové podmienky....a keď to raz ukážem malému ako somnou varil v brušku a hlavne za akých podmienok, tak sa dúfam zasmejeme.......ja tomu už teraz neverím že kde som to varila 😝 @zklimekova
Dávam aj foto, ale nezhrozte sa 😀 Ach ako ja len MILUJEM moju novú kuchyňuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 🙂

lucikatn
21. jún 2013

domáci nanuk -mrazená vyšľahaná šľahačková smotana s čerstvými jahodami

bubo1104
21. jún 2013

dnes som uvarila držkovú polievku , zapekané cestoviny s kopou zeleninky + udeným mäskom + vajíčkami + syrom + uhorkami . Večer dačo upečiem , niečo s tvarohom ešte uvidím

januschka10
21. jún 2013

Ja dnes cestoviny zapecene so zeleninou (cukina, paprika, rajciny, pretlaceny cesnak, vajicko, slahacka).

marlenka75
21. jún 2013

Fazuľová polievka s údeným mäsom a domácimi krajancami 🙂

nivalis
21. jún 2013

@michaelamilan tu je ten "moj madarsky gulasik" 🙂

amdeis
21. jún 2013

Dnes varim detom len sulance so slivkovym lekvarom a sebe zemiakove pyre s marhulovym kompotom.

michaelamilan
21. jún 2013

@nivalis jééééj až mi sliny tečúúúúúúú.......vyzerá FANTASTICKY!!!!! Tuším prídem na obed 😀 určite ho vyskúšam!!!!!

nivalis
21. jún 2013

@michaelamilan dakujem 🙂 kludne- si pozvana 😀

leanax
21. jún 2013

u nás dnes šošovicová polievočka s klobáskou, bez smotany a hliva ustricová na smotane + knedľa... 😀

whiterosses
21. jún 2013

@michaelamilan kým to bolo len dočasné ved to nevadí nie ..? :D hlavne že ste mali čo papať

whiterosses
21. jún 2013

@fomarik hod mi do správy recept :D na šalátik

titkovamiriam
21. jún 2013

@lucikatn mnaaam ja uz mrazim jahodovu dren 😀