Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michaelamilan xixixixixixiix no som vonku povedala, že ju vykopem, že je zdivená , tak sa asi zľakla , ale je pravda, že ju s láskou polievam každý deň dvakrát a aj som ju výdatne hnojila s novým cereritom s obsahom trusu z guajavy , či ako sa to volalo , tak sa jej to páči 😀
ja včera vôbec nič, ale zato som od svokričky dostala obloženú misu, tak sme mali hody . Svokor bol Ján a tak na jeho pamiatku sa vždy stretneme, zapálime sviečočku / včera v totálnej búrke 😒 / a posedíme u mamy. No a keďže tak lialo tak sme nebrali deti a tak sme dostali celú misu zo sebou 😉 .
Takže touto cestou prajem Všetkým Jánom všetko dobré , veľa lásky a šťastíčka a spokojnosti v rodinnom kruhu
hliva na smotane s cestovinou, polievkou sa necham inspirovat tu, pokukam spatne co ste dobre uvarili 😉
tak dnes to budu palacinky zo sojovej muky so slivkovym lekvarom ( len vyvarene slivky bez pridania cukru a inych prisad) a na vrch trosku slahacky 😵
U nás dnes klasická šošovicová polievka a jablková žemlovka s tvarohom robená z vianočky.
sosovicaova polievka a palaciny/cokoladove a lekvarove/ a bude aj na zajtra 🙂
@soni1 ja robím roky takyto 3,5 l vody,1 l octu,1kg cukru dat zovriet a potom pridam dva nakladače a vypnem je rokmi osvedčeny aj u mojej nebohej mamky 🙂
Ahojte opýtam sa aj tu, nejaký receptík na pizzové cesto zo špaldovej resp celozrnnej muky? overený? dakujeem
a my dnes niečo na cholesterol-vyprážaný syr, hranolky a tatarská-ale veď aj v pekle majú niekedy hody,či? 🙂
Ja som vcera varila hraskovo-smotanovu polievocku .s krutonmy a...bravcove stroganov....s ryzou..... 😀
Ahojte,dnes bravcove sote v zemiakovej placke,recept podla mojej fantazie,no uvidim co z toho bude 😝 😀
Dnes bude "rizoto" s jarnou zeleninou, kuracimi prsiami a pohankou ;)
ahojte, u nas bude dnes tekvicovy privarok so zemiacikmi a opeceny parok 🙂
@27zuzka na troche olivoveho oleja osmazim trochu cibule, k tomu pridam kuracie prsia nakrajane na kusky, podusim do biela. pridam mrkvu nakrajanu na take tenke "nudlicky", cuketu na kusky, hrasok/kukuricu (co mam), dnes pridam kusok brokolice a prihodim k tomu pohanku. tu si vopred poriadne premyjem v studenej vode, aby sa odplavila horkost. no a zalejem vriacou vodou (asi pol cm nad suroviny), trochu osolim, pridam trochu podravky a pod pokrievkou necham na miernom plameni tak 15 min dusit a potom odstavim a este necham dojst.
My mame zo vcera vynikajucu zelerovu kremovu polievku a spenatove gnochi s mozzarelou... 🙂
plnenu papriku,knedlik
Dnes - paradajkova polievka so syrom a spenatove halusky so sunkou a syrovou omackou.
špenát,zemiakovú kašu a volske oko 🙂
baby nejaky dobry recept na pizzove cesto. dakujem
Kurací vývar od včera, boloňské špagety s mäsom a syrom 🙂
my dnes na želanie synátora - kyslá hráškovo zemiaková polievočka a druhé nové zemiačiky (z domácej záhradky) s petržlen. vňaťkou a hrachová omáčka na červeno (u nás volané čušpajs 😀 ).
Zajtra dostaneme od babky plnenú papriku 😎 a polievka bude dojedačka z dneška.
a keďže sme si boli pre veci v škôlke dostal Matejko pochvaľné vysvedčenie ako najlepší žiak v strednej triede a ide do veľkej triedy od septembra - bude na večeru puding s malinami a so šľahačkou🙂

dnes sme mali vyprazany karfiol, zemiakovu kasu a uhorkovy salat a zajtra neviem.... 😀