icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

boubelka0021
2. júl 2013

Nemate recept na Malinovy liker???? Visnova griotka uz luhuje 3flase po 4L hehe

natal12
3. júl 2013

Dobre ranko,akurat peciem zemiakove pagaciky a kremes na kar ☹ dnes bude rizoto tarhonove a uhprkovy salat.

lululka555
3. júl 2013

ahojte 🙂 🙂 🙂 , dnes idem varit sampinonovu polievku so zemiakmi a haluskami a marhulove gulky 😝 zo zemiakoveho cesta posypane makom,alebo orechami 😉 🙂

womankc
3. júl 2013

@gianni prosím si receptík aj na mafinky aj na tú čínu ďakujem

womankc
3. júl 2013

@jani74 hympíre???????? 😀 objasniť 🙂

myska_lili
3. júl 2013

ja uz mam aj uvarene, kedze v tehotenstve trpim nespavostou 🙂 pecene zemiacky a kuriatko a nepecena smotanova torticka 🙂

womankc
3. júl 2013

ahojte dievčence, ja včera na dnes , udusená kyslá kapustička a zabíjačková kaša, polievočka zostáva ešte pórikovohrášková s haluškami
dnes som kúpila v bille cukety a nové zemiaky / akcia na obe / a aj jedno avokádo , tak niečo z toho a mirka ma navnadila na ratatouille, tak asi ešte baklažán dokúpim a paradaječky a papričku

mataklinec
3. júl 2013

Dobrén ránko, my dnes budeme obedovat francuzske zemiaky, šošovicovu polievku s párkom a chystám sa na ražné rožky... 🙂

pimpulka
3. júl 2013

ja akurat varim bravcove masko na horcicovo-smotanovej stave a k tomu asi hranolky...aj fotky by som pridala ale nejak mi ich sem nechce natiahnut 😠

zuziq
3. júl 2013

dnes pre drobca rajcinova polievocka a druhe asi urobim zapeceny karfiol s kuracim maskom,pre maleho k tomu aj zemiacky 😵

nelinka0401
3. júl 2013

baby máte niektorá recept na cuketu ako ananás,čo sa zavara??mám vela dýň a chcela by som to skúsiť

maminka2013
3. júl 2013

juuuj.. ako som tu dlho nebola.. pozerám na tie vaše receptíky a fotečky... až sa mi slinky zbiehajú 😅 my dnes doma máme šošovicu na kyslo a špegety so sójovým mäsom a syrom 🙂

rosannar
3. júl 2013

včerajšia večera haruľa a dneska bagetkyyy, sa už veeelmi tešíme 😀

januschka10
3. júl 2013

Ahojte, ja dnes telacie rezne s ryzou a salatik. Poobede spravim hovadziu polievku. Zajtra plnena paprika.

fomarik
3. júl 2013

včera- maďarský guláš. Kým bola knedla, tak som nestihla fotiť, takže len s chlebíkom

fomarik
3. júl 2013

dnes: šošovicový prívarok s domácou udenou klobásou

miriamr
3. júl 2013

dnes kyslá hrášková polievka a žemľovka s malinami a jahodami 😉

11nika11
3. júl 2013

Tak u nas dnes jednoduchy a rychly obed..vyyyborna kelova polievka(varil mm)a cestoviny s tvarohom 🙂

akika722
3. júl 2013

dnes:ryža+kuracia pečeň
mam doma brokolicu+cuketu,rozmyšlam že urobim nejake placky z toho..alebo pridam šunku,syr,vajko,..... nastruham cuketu,naparim brokolicu zmiešam a zapečiem?

miminaaa
3. júl 2013

My sme dnes iba o zeleninovom šalátiku s tuniakom a mozarelou, ale pre istotu som urobila aj vynikajúci perníkový koláč. 😀

daniz
3. júl 2013

tak na zajtra uvarím pradajkovú polievku a druhé si vyberú deti v Lidli.Aj zdravé niekedy treba asi rybie prsty so zemiačakmi 🙂

renab
3. júl 2013

@daniz zdravé rybie prsty? som asi nechápavá 🙂

stanislavao
3. júl 2013

ha- ze zdrave rybie prsty. ktovie, co v tom je namlete. ale aj nasi ich maju radi. obcas mozu aj nezdrave.
my dnes sampinonova polievka a cuketove placky. kupodivu su dobre. ja cukety, ani ziadne ine tekvice nemusim.

miruska73
3. júl 2013

ahojte babulky ja som sa dnes tak strasne nadrela v kuchyni navarila som az rezance s makom 😀 😀 😀 😀 a nas tato doje pecene masko so zemiakmi a zajtra budem robit zeleninkovu polievocku a dukatky ....a este nieco masove prenasho tatina lebo pre neho su dukatky zakusok....

drobik1
3. júl 2013

tak my dnes dojeme fazulu a na veceru bude co si kto najde... 😀 zajtra asi hovädzi gulas,piatok bryndzove halusky,sobota granadir a v nedelu raznici a hranolky..jasne ze polievka slepacia.. 🙂

anos18
3. júl 2013

@raza Ahoj, ja som skusala recept na pizzu od @danielaj a cesto bolo dobre, je to bez kysnutia:
1kyslá smotana alebo biely jogurt, 1 kg hladkej múky, 1 kocka droždia, trošku soli a cukru, 1 dcl oleja, mlieko 3 dcl aj viac podľa potreby....
- z uvedených surovín vypracujeme cesto, toho mlieka dáme toľko aby sa nelepilo cesto na ruky
- cesto hneď rozdelíme na 3 plechy, a ďalej klasika....obložíme podľa chuti...čo chladnička dá...
- cesto aj po vychladnutí je mäkučké
- cesto je dobré aj na škoricovníky ... vtedy rozvaľkané cesto posypeme zmesou škorice s cukrom, zvinieme a nakrájame na kolieska...slimáčikov poukladáme na pomastený plech, potrieme olejom a upečieme, potom už len pocukríme

anos18
3. júl 2013

@raza A este tu mam dalsie recepty skopirovane z MK, ale tieto nemam odskusane:
Cesto na pizzu - pravú taliansku
POTREBNÉ PRÍSADY

* 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda cca 2,5 dcl * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené

POSTUP PRÍPRAVY

1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni🙂)
4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny
5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
9. pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené

Cesto na pizzu
400 ml voda
2,5 Pl olivoveho oleja
2,5 čl soli
800 g hladka muka
2,5 čl susenehi drozdia /ja davam cerstve tak 22 g/
niekedy davam aj za lyzicku celej rasce
,
Cesto robim v pekarnicke v programe na cesto a potom ho len rukami /ako langose/ ponatahujem a dam na plech s papierom na pecenie no a uz podavam len oblohu. Pred pecenim necham este troska podkysnut. Velmi dobre sa s cestom robi-vobec sa nelepi a suroviny davam presne podla receptu /nic viac nic menej/. Na prvykrat skus urobit len polovicnu davku lebo cela davka je pisana 1250 g.

lencyca
3. júl 2013

ahojte,dnes sme bez polievky,bravcove sote s lecom,ryza,zeleninova obloha,vecer urobim pizza slimakov,syn sa ich nevie dojest,a idem pooberat maliny,zavarim si par poharov,v mrazaku ich mam uz dost 😀

elenka6
3. júl 2013

@lencyca ako robiš tych slimakov?

lencyca
3. júl 2013

@elenka6 robim ich aj ako pizza rozky,ale aj takto:urobis si kvasok:3dl mlieka+1CLcukru+1kocku kvasnic,do misy si das 50dkg hlad.muky,hotovy kvasok,1CL oregana,2CL soli,1,5dl oleja,1/2CL vegety,vsetko splu dobre vymiesas,nechas vykysnut...vykysnute cesto rozdelim na 2 casti,kazdu rozvalkam,potriem kecupom,posypem oreganom,bazalkou,dam platky sunky,syra,slaniny,cele to zviniem do rolady,pokrajam na kusky,dam na plech s papierom,posypem struh.syrom,dam upiect do vyhriatej rury na 180c do zlata...mojmu synovi aj manzelovi velmi chutia,vyskusaj a daj mi potom vediet ci chutili 🙂