Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dobre ranko,akurat peciem zemiakove pagaciky a kremes na kar ☹ dnes bude rizoto tarhonove a uhprkovy salat.
ahojte 🙂 🙂 🙂 , dnes idem varit sampinonovu polievku so zemiakmi a haluskami a marhulove gulky 😝 zo zemiakoveho cesta posypane makom,alebo orechami 😉 🙂
ja uz mam aj uvarene, kedze v tehotenstve trpim nespavostou 🙂 pecene zemiacky a kuriatko a nepecena smotanova torticka 🙂
ahojte dievčence, ja včera na dnes , udusená kyslá kapustička a zabíjačková kaša, polievočka zostáva ešte pórikovohrášková s haluškami
dnes som kúpila v bille cukety a nové zemiaky / akcia na obe / a aj jedno avokádo , tak niečo z toho a mirka ma navnadila na ratatouille, tak asi ešte baklažán dokúpim a paradaječky a papričku
Dobrén ránko, my dnes budeme obedovat francuzske zemiaky, šošovicovu polievku s párkom a chystám sa na ražné rožky... 🙂
ja akurat varim bravcove masko na horcicovo-smotanovej stave a k tomu asi hranolky...aj fotky by som pridala ale nejak mi ich sem nechce natiahnut 😠
dnes pre drobca rajcinova polievocka a druhe asi urobim zapeceny karfiol s kuracim maskom,pre maleho k tomu aj zemiacky 😵
baby máte niektorá recept na cuketu ako ananás,čo sa zavara??mám vela dýň a chcela by som to skúsiť
juuuj.. ako som tu dlho nebola.. pozerám na tie vaše receptíky a fotečky... až sa mi slinky zbiehajú 😅 my dnes doma máme šošovicu na kyslo a špegety so sójovým mäsom a syrom 🙂
včerajšia večera haruľa a dneska bagetkyyy, sa už veeelmi tešíme 😀
Ahojte, ja dnes telacie rezne s ryzou a salatik. Poobede spravim hovadziu polievku. Zajtra plnena paprika.
dnes kyslá hrášková polievka a žemľovka s malinami a jahodami 😉
Tak u nas dnes jednoduchy a rychly obed..vyyyborna kelova polievka(varil mm)a cestoviny s tvarohom 🙂
dnes:ryža+kuracia pečeň
mam doma brokolicu+cuketu,rozmyšlam že urobim nejake placky z toho..alebo pridam šunku,syr,vajko,..... nastruham cuketu,naparim brokolicu zmiešam a zapečiem?
My sme dnes iba o zeleninovom šalátiku s tuniakom a mozarelou, ale pre istotu som urobila aj vynikajúci perníkový koláč. 😀
tak na zajtra uvarím pradajkovú polievku a druhé si vyberú deti v Lidli.Aj zdravé niekedy treba asi rybie prsty so zemiačakmi 🙂
ha- ze zdrave rybie prsty. ktovie, co v tom je namlete. ale aj nasi ich maju radi. obcas mozu aj nezdrave.
my dnes sampinonova polievka a cuketove placky. kupodivu su dobre. ja cukety, ani ziadne ine tekvice nemusim.
ahojte babulky ja som sa dnes tak strasne nadrela v kuchyni navarila som az rezance s makom 😀 😀 😀 😀 a nas tato doje pecene masko so zemiakmi a zajtra budem robit zeleninkovu polievocku a dukatky ....a este nieco masove prenasho tatina lebo pre neho su dukatky zakusok....
tak my dnes dojeme fazulu a na veceru bude co si kto najde... 😀 zajtra asi hovädzi gulas,piatok bryndzove halusky,sobota granadir a v nedelu raznici a hranolky..jasne ze polievka slepacia.. 🙂
@raza Ahoj, ja som skusala recept na pizzu od @danielaj a cesto bolo dobre, je to bez kysnutia:
1kyslá smotana alebo biely jogurt, 1 kg hladkej múky, 1 kocka droždia, trošku soli a cukru, 1 dcl oleja, mlieko 3 dcl aj viac podľa potreby....
- z uvedených surovín vypracujeme cesto, toho mlieka dáme toľko aby sa nelepilo cesto na ruky
- cesto hneď rozdelíme na 3 plechy, a ďalej klasika....obložíme podľa chuti...čo chladnička dá...
- cesto aj po vychladnutí je mäkučké
- cesto je dobré aj na škoricovníky ... vtedy rozvaľkané cesto posypeme zmesou škorice s cukrom, zvinieme a nakrájame na kolieska...slimáčikov poukladáme na pomastený plech, potrieme olejom a upečieme, potom už len pocukríme
@raza A este tu mam dalsie recepty skopirovane z MK, ale tieto nemam odskusane:
Cesto na pizzu - pravú taliansku
POTREBNÉ PRÍSADY
* 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda cca 2,5 dcl * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené
POSTUP PRÍPRAVY
1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni🙂)
4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny
5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
9. pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené
Cesto na pizzu
400 ml voda
2,5 Pl olivoveho oleja
2,5 čl soli
800 g hladka muka
2,5 čl susenehi drozdia /ja davam cerstve tak 22 g/
niekedy davam aj za lyzicku celej rasce
,
Cesto robim v pekarnicke v programe na cesto a potom ho len rukami /ako langose/ ponatahujem a dam na plech s papierom na pecenie no a uz podavam len oblohu. Pred pecenim necham este troska podkysnut. Velmi dobre sa s cestom robi-vobec sa nelepi a suroviny davam presne podla receptu /nic viac nic menej/. Na prvykrat skus urobit len polovicnu davku lebo cela davka je pisana 1250 g.
@elenka6 robim ich aj ako pizza rozky,ale aj takto:urobis si kvasok:3dl mlieka+1CLcukru+1kocku kvasnic,do misy si das 50dkg hlad.muky,hotovy kvasok,1CL oregana,2CL soli,1,5dl oleja,1/2CL vegety,vsetko splu dobre vymiesas,nechas vykysnut...vykysnute cesto rozdelim na 2 casti,kazdu rozvalkam,potriem kecupom,posypem oreganom,bazalkou,dam platky sunky,syra,slaniny,cele to zviniem do rolady,pokrajam na kusky,dam na plech s papierom,posypem struh.syrom,dam upiect do vyhriatej rury na 180c do zlata...mojmu synovi aj manzelovi velmi chutia,vyskusaj a daj mi potom vediet ci chutili 🙂

Nemate recept na Malinovy liker???? Visnova griotka uz luhuje 3flase po 4L hehe