Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12 no z mrazeného neviem.ale z čerstvých,musíš mať dobre mäkké marhule.umyješ,odkôstkuješ a rozmixuješ.dáš do hrnca,ja pridávam gelfix 2:1 na kilo ovocia 0.5 kg cukru.s gelfixom to máš rýchlo spravené.naplníš do pohárov a dáš pod deku....hotovo 🙂
@nelinka0401 asi som trafena ale to co znamena 2:1 ? 😀 a myslis ze to zvladnem ked som nerpbila dzem nikdy v zivote? a davas aj zelirovaci cukor? a kolko sa to ma varit? a posledna otazka konecne hodi sa kombinacia jahodovo-cokoladova nutela?
@ivetka1981 to máš pravdu 😒
@titkovamiriam veru aj u nás cukiny strašne veľa, tak ako aj každý rok 😉
u nás dnes zeleninová polievka s haluškami - dala som asi 10 druhov zeleniny, mangold na spôsob špenátu, varené vajíčko, zemiaky, už roky sadím namiesto špenátu mangold, lebo nevybieha do kvetu, nehorkne, pekne si stále trhám listy celú sezónu, sladkého máme ešte od minulotýždňovej oslavy, aj torta aj zákusky ešte sú, tak som urobila deťom vanilkový termix a pečiem pre dcéru cookies, veľa cookies , zajtra ide do tábora, tak nech majú decká čo vyjedať 😉
@natal12 var do zhustnutia, neviem presne koľko, ja to nestopujem, keď budeš robi´t s gelfixom, tak to máš hotové za chvíľu, rovar marhule s cukrom a nakoniec prida´t ten gelfix a už len chvíľočku povari´t, presne to máš napísané na obale a želírovací cukor, máš akoby cukor zmiešaný s tým zahusťovadlo, tiež je návod na obale, ale ja s tým nerobievam
@natal12 🙂 takú kombináciu som nerobila ale ved skús 🙂 presne ako píše Daniela na gelfixe máš návod.je to jednoduché,nič zložite,jasné,že to zvládneš.robím s obyčajným kryštálovým cukrom.ten podiel 2:1 je že na kilo ovacia pol kila cukru a ked máš 1:1 to je rovnaký podiel,kilo ovocia ,kilo cukru.na kilo ovocia ide jeden sáčok gelfixu,odváž si ovocie a podla toho už budeš vedieť
dnes som varila leco
zajtra kuracia polievka a gulas na husto s cestovinou
@zklimekova my sme mali krásne 😎 mm griloval klobásky a ja seba 😉
Ja som práve dorobila nepečenú pudingovo-smotanovú tortu s malinami a ríbezĺami... 🙂 zajtra nepečiem 😉
Ahojte 😉 dnes bude zeleninova polievka,mam nalozene v kyslej smotane s cesnekom kuracie masko,tak budu vyprazane rezne,zemiakova kasa,uhorkovy salat,idem drobcovi urobit brumikov a starsiemu mufiny,kedze ide do tabora,aby mali co vyjedat 😀
Ahojte 😎 😎 😎 dnes robím vývar so zeleninou a slížikmi , fašírku pečenú v celku na plechu , popučené varené zemiaky a rajčinovú omáčku 😉 dezert bude smotanová torta ,čo som robila večer...idem ju akurát načať, čo mi mm s ňou nedá pokoj od rána,len torta,torta 😀
peknú slnečnú nedeľu želám 😎 😉 🙂
Ahojte my dnes kuracia polievka masové gulky v paradajkovej omáčke s knedlou a bublanina s marhulami, malinami a tauberami
polievka hrášková od včera, dnes segedínsky a domáca knedľa, ku kávičke punčový koláčik na Tamarkino želanie 🙂
Ahojte.Dnes u nás-slepačia polievka+slížiky,kurací perkelt+domáce halušky.Prajem vám pekný dník.🙂
Baby mam vela masových guliek v paradajkovej omáčke možem ich časť zamraziť nič sa im nestane?
@lululka555 ja robím niečo podobné na spodok piškoty nato kompot najlepši čuroriedkový či malinový nato potom 2 pudingy a slahačka 🙂 rýchle jednoduché a mňam
@lydia22 samotné guľky aj ja mrazievam, daj ich na tanier,alebo tácku nechaj zamraziť a potom prelož do sáčka.
áááno, ja robievam aj pudingovo-jogurtovú so šľahačkou, dá sa všeliako obmieňať ,a tak isto aj ovocie... 😉 a mňam je hlavne v takomto letnom počasiii 🙂
@lululka555 dakujem si zlata
dneska vyvar z kosti ,bravčove obrateé rezne trocha opekaných zemiakov a ryža ,uhorkovo paradajkový šalat

ahojte baby, tak ja som dnes robila stručkovú polievku, a zajtra obrátený rezen, zapečený a zemiaky s petržlenkou 😉