Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, ja som včera urobila udusené kuracie horné stehná na šampiónoch a hrášku v smotane , k tomu natural bio ryžu, a ešte ostala hŕstková polievka z hŕstkovej zmesi špeciál a rozvarila som darované čerešničky na džem, dnes ešte dokúpim trochu marhúľ do toho
ak zjedia polievku , tak im urobím karfiolovú polievočku a dnes musím niečo upiecť
vybrala som si tvaroh , tak niečo z tvarohu a marhúľ ,alebo čerešní
Ahojte mam otazku ked robim marhulovy dzem treba ho aj dunstovat? alebo staci len pretocit pohar hore dnom..dakujem
@natalii6 Ahoj, ja horuci dzem nalejem do poharikov, dobre uzavriem a dam do sucheho dunstu (dobre zabalim do viacerych diek) a necham to v tom, dokedy to nevychladne. Viecka pred uzavretim prevarim vo vriacej vode a utriem dosucha. Pohare nepretacam hore dnom, lebo ked je dzem husty, tak ked flasu preklopis, tak dzem sa nepreleje naspat. Ja to robim vzdy takto. Hore dnom otacam len zavarene kompoty alebo uhorky, ked vychladnu, tak ich pretocim, ci netecu.
Ahojte - dnes som navarila polievku s fazuľových ľúskov zo svojej záhradky . Druhé varím ryžu + kurča v skle na cesnaku . No a už 2 dni zaváram naše domáce ovocie - čerešne , ríbezle , egreše no a aby som sa nenudila tak mi muž ešte kúpil z Lidla broskyne . Džem som zatiaľ spravila 10 fliaš čerešňového , ešte by som dáka dobobila uvidím , čo bude v akcii .
No babulky...dnes peciem kuriatko, bravcove rebierka, k tomu bud pecene zemiacky alebo ryza..este som sa nerozhodla 😅 a nejaka zeleninka alebo kompotik k tomu...a cestovinky so syrovou omackou 😵
Polievocka zo vcera a na druhe mame zemiakovu kasu, vyprazany karfiol a k tomu cviklu.... 🙂 Dobru chut
u nas dnes fazulova polievocka, pecene koleno -pre chlapov .. a pre mna grilovana cuketka so sunkou s troskou cesnekoveho oleja 🙂 mnam 🙂a grilovane zemiacky pre vsetkych 🙂
chystam sa skusit upiect cuketovy kolac s tvarohom 🙂 ako to chuti? da sa to? neposlu ma moji chlopi stym niekam? 🙂
Rizoto, fazuľovica a takú zdravú tvarovhovo-jogurtovo-jahodovú mňamku.
@snu Ja som robila len taky ako pernik, poliaty cokoladou, bol dobry, vlacny.
u nas je Francuzska polievka s cuketou a mrkvou, druhe baklažan a niečo na mlsanie - bublaninka s čučoriedkami a čerešňami.
Dnes- na zajtra asi kurací perkelt, + halušky, a ak zajtra deti pôjdu k babke nevarím,
a dnes vajíčková polievka + pirohy s bryndzou
no a včera som zavárala josty, maliny s jablčkami, a robila som malinový džemík mňam je
Ahojte, ja dnes nevarím. Mm išiel do reštiky s kolegami na obedík a ja som si spravila zeleninovú misu. Dnes ešte dozobkáme nepečený rez a môžem začať premýšlať čo uvarím zajtra 😀
@fattamorgana ja by som zvolila nejaké šaláty, aj tie stehná môžu byť, ale asi skôr živánsku, také niečo, čo sa dá nakladať 🙂
@veronicka1901 no ten som aku dala piect 🙂 lebo vlastne nemam tvaroh 🙂 a rozmyslam ze mam natierkove maslo,, a chcela som robit ,,orgazmus,, tam ide ananas,zeby som skusila pomixovat miesto ananasu cuketu a urobit to tak ako orgazmus s natierkovym maslom 🙂 asi zajtra skusim,ked uz dnes pecem jeden 🙂))
@snu Fuha, vsetky varianty vyzeraju super, daj potom vediet, co si nakoniec piekla.
@veronicka1901 no dam vedet ci som to nepo.. 🙂 henten sa pece, potriem dzemom a coko a uvidim ci mi to chlapci popapaju 🙂 len aku romyslam,ze som tu cuketu mala struhat asi na jemno 🙂))
ahojte babulky prisla som sem na chvilocku s kavickou v ruke nakuknut 🙂 🙂 a potom makat 😠 idem pozehlit doriadit a pobalit sa na chalupku ..... 😵 😵 dnes nevarim vcera som urobila kuraciu polievku a rezne z kare so zemiakmi a uhorkovo paradajkovym salatom a este som nasla v mrazaku kusocek brav.svieckovej tak sme si vcera opiekli a mame vsetkeho aj na dnes ,mm odisiel do piatku prec tak zajtra na chalupke varim sosovicovu pol. a zemlovku ....a salatik s kuskusu....na zahryznutie vecer...
My dnes syrovú polievku s hráškom, knedle, rajčinová omáčka, pečené mäso 🙂
vajíčková polievka a pizza a la donáška 😀
@zklimekova taku aj ja rada robim 😀 😀
dnes rajcinova polievka so syrom,cestoviny s mozarelou,zeleninou,dresingom,drobcovi urobim tvarohovo mrkvovu pomazanku na veceru🙂
cafte tak my dnes dojedacky zo vcera tekvicovy privarok s vajcom a chlebom..a na zajtra kedze sa nam stala v rodine tragedia(zomrel mi svagor) a zajtra ideme na pohreb tak detom len hraskovu polievku a francuzske zemiacky s uhorkovym salatom..dezert muffiny... 🙂
Dnes na obed zemiakove pyre varena mrkvicka a masko s omackov..ko dezert vanilkovy puding a vecera studena trosku syra sunky zeleny salat a platok bio chleba
my dnes rybie filé a zemiaky

Ahojte 😎 😎 😎 dnes polievka zeleninová a palacinky 🙂