icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bambina78
22. júl 2013
michaelamilan
22. júl 2013

@dara29 Kuk môj album, tam ich mám popísané 😉

bambina78
22. júl 2013

@michaelamilan fiiiiha, tak to by som si dala..mnaaaam!!!! 😉

lillona
22. júl 2013

@diusik http://www.toprecepty.cz/recept/18966-hovezi-to...
ak si teda mala na mysli toho tokana 😉 plus tam pridaj okrem toho 2 nakrajane paprik a rajciny

bubo1104
22. júl 2013

mrkvová polievka , zemiačky + šošovicový prívarok + voľské oko . No a stále zaváram na striedačku nektarinky a broskyne

diusik
22. júl 2013

@lillona super,diky

veve39
22. júl 2013

@lululka555 dakujem 🙂

natalii6
22. júl 2013

@dadenka1 ahoj dakujem zajtra vyskusam a dnes som si zohnala(pozicala)ten zavaraci hrniec tak hadam sa to tentox podari 😉

natalii6
22. júl 2013

@damlenka a ten nalev ked das do flias potom ich aj dunstujes a ak ano ako dlho?

luciok
22. júl 2013

@veronicka1901 Ja uhorky zaváram tak, že v hrnci nechám vrieť max 5 min.

veroninna1
22. júl 2013

hovadzi steak na rozmarine, zeleninovy salat a bagetka

luciok
22. júl 2013

Ahojte, po dvoch dňoch som sa tu konečne dostala.. Včera varila svokra kuracie prsia zapekané so syrom a marhuľou. S mm sme boli pozvaní k mojej rodine na divinový guláš - bol famózny!! Podávali aj dezert - bebe keksy + kyslé smotany vymiešané s tvarohom + amareto likér. Chutilo to zaujímavo. No a keďže mal mm včera meniny, tak sme večer ešte aj grilovali, popíjali pivko a bolo nám super.
Dnes sme dojedali včerajší obed a ja som piekla drahému na zajtra do roboty 2 koláče na jeho želanie - Kinder bueno a Margot. Mala som čo robiť, lebo malý odmietal spolupracovať 🙂

vieruna
22. júl 2013

Ahojte. Ja som prave dorobila poslednu varku marhuloveho lekvaru a z pol davky marhulovu nutelu. Este si chcem spravit ribezlovy lekvar, ale to neni normalne, co si pytaju za ribezle 😕
A s varenim som v setriacom rezime. Dve deti ochoreli, tak isli k babke. Ja som si na obed nachystala cviklovy salat. Mnam 🙂

danielaj
22. júl 2013

ahojte, ja som dnes neplánovane bola už na obed doma, v práci nám padol celý systém, nešli počítače, internet ani telefóny, Telekom sa nevyjadril do obeda, že čo sa deje, tak nás šéf poslal domov, že platené voľno 😉 , tak som rýchlo pobalila veci, počkali sme na mm, keď príde z práce a šup k vode až do večera, dnes som nevarila, ako vždy v pondelok máme z nedele 😉

vivusika
22. júl 2013

dnes som nevarila, tak som obrala za vedro červených ríbezlí a z troch kríkov čierne, tak zajtra idem variť džem a pár fľašiek sirupu 🙂 ale na obed kyslú zemiakovú polievku a tarhoňove rizoto a zrejme upečiem aj koláč http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1631 😉

womankc
23. júl 2013

@lussy23 prosím recept

drobik1
23. júl 2013

ranecko zienky...dnes mame od vcera rizoto so sliepky z nedelnej polievky a polievocka bude este slepacia..zajtra nevarime ideme k nasim k obedu..a dnes rodime dufam,segra caka chlapceka... 😀

womankc
23. júl 2013

ahojte dievky, ja som v piatok varila šampiónovo-karfiolovo- zemiakovú polievočku a ako druhé nové zemiaky na masle a petržlenovej vňati a k tomu rybie plátky na masle , na druhý deň sa dojedala polievočka a robila som živánsku v alobale / morčacie mäsko, slaninka, šunková klobáska, cibuľa, paradajka , paprika , baklažán a zemiaky / , večer sme boli trošku posedieť na hodoch u nás , bolo fajn deti sa vyblbli aj my sme si oddýchli aj pomaškrtili no a v nedeľu som robila husaco-hovädzí vývar s čerstvou zeleninou - cibuľa, pór, kaleráb, petržlen, mrkva a batát / sladký zemiak/ a kúsok papriky luskovej k tomu domáce rezance a ako druhé bolo - kuracie prsia obalené len v strúhanke a dodusené na pivku v trúbe - to som zahustila na takú jemnú omáčku, ale ešte som robila osve aj hríbovú omáčku a ryžu k tomu, včera a dnes ešte dojedáme, včera večer sme ešte grilovali, špekajdy, slaninku , cibuľu, cukinu , cesnak a zemiaky a je po diéte xixixixiixixixixxii dnes deckám urobím zrejme niečo bez mäska - ešte som sa nerozhodla

sharmana
23. júl 2013

@zarabono naučila som sa to v Taliansku, tam robia špagety len lahučké, žiadne omáčky a kečupy ako na SK... základ je dobré špagety a tie sú na SK asi len Panzani, urobiť al dente, a veľa olivového oleja nech sa nelepia....
na panvici dám tiež olivový olej, pokrájanú na tenučké plátky cukinu(netreba ju šúpať), veľa pretlačeného cesnaku, aj nakrájaného, sol, čierne korenie a provensálske korenie (volakedy som mala k dispozícii origoš sušenú zmes od jedného starého Taliana, ale už nie je medzi nami, tak používam provensálske korenie, je to podobné).Opečiem, to spolu a pridám na panvicu špagety, spoločne riadne premiešam a odstavím. 🙂

vieruna
23. júl 2013

@gelinka75 podla teba som robila tu marhulovu nutelu. Prosim ta, ma to nejaky obmedzeny cas, kolko to vydrzi OK, alebo je to normalne ako trebars lekvar? Dakujem

gelinka75
23. júl 2013

@vieruna ahoj a chuti? 🙂 ja som prve robila na jar z mrazenej marhulovej drene a zatial su flasky v poriadku, ja myslim, ze je tam dost cukru aby to vydrzalo aspon rok 😉

zarabono
23. júl 2013

@sharmana dakujem,urcite vyskusam.oanzani su super,este manm rada aj podravku

vieruna
23. júl 2013

@gelinka75 no mne velmi chutila 🙂 Ja som tak podobne obcas robila plnku do sladkych rozkov, ked som chcela trochu zmenu, tak som do marhuloveho lekvaru prisypala granko. Citala som, ze sa robi aj jablkova, alebo slivkova. Chcem vyskusat aj tie a som zvedava, ktora bude mat doma najvacsi uspech 🙂
Dievcata co ste z okola BA, nemate na predaj cervene ribezle za normalnu cenu?

gelinka75
23. júl 2013

@vieruna tak sa tesim, ze ti chuti, uz ribezle odozreli, ja ich mam nasackovane v mrazaku alebo v lekvari, ale je mozne, ze niekto este neobral..neviem ci su aj neskorsie

vieruna
23. júl 2013

@gelinka75 asi su, lebo moja svokra ma este nezrele. Len ich ma malo

mata90
23. júl 2013

my dnes ideme variť francúzske zemiaky a hubovú polievočku z čerstvých dubáčikov 🙂

snu
23. júl 2013

@danielaj kukam ze dzem ? z cukety? ako?

snu
23. júl 2013

u nas dnes cuketovy gulasik a cuketove placky 🙂))

martinasturmova
23. júl 2013

a ten cuketový gulaš ako robíte? 😉

miskazv
23. júl 2013

my máme kura na smotane s kolienkami 🙂)