Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@snu jasné,ja som robila vlani v auguste 4 dávky,každú s iným pudingom a včera sme si otvorili,bola ok.
@danculka25 super dik, na zajtra mam teda o zabavku postarane 🙂
🙂)príjemné v tom teple,tak nech sa podarí
@snu tento som robila http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30523 😉 a chcem vyskúšať aj tento http://varecha.pravda.sk/recepty/dzem-z-cukety-... 😉
my sme dnes nevarili, ešte stále dojedáme z nedele, deti boli dnes od rána až do večera s babkou a dedkom na kúpalisku, takže jedli tam, a my s mm sme konečne dojedli nedeľné menu 😉
@womankc na ten šalát? tu je: ale ide o vitariánsky recept - teda zdravá surová strava.
1 veľká mrkva,1 zelerová stonka, 1 veľká cibuľa, 2 uhorky, 2ošúpané jablká 2 mladé cukine, 2avokáda, pol žltej papriky, soľ, citónová šťava. Nakrájame na čo najmenšie kúsky , dáme do veľkej misy.
Teraz si pripravíme majonézu: 1šálka vopred namočených kešu orechov( oriešky keď s anamočia do vody cez noc, sú chutnejšie a ľahšie stráviteľné), 1/2 šálky vody, 2PL olivového oleja, , šťava z polovice citróna, soľ podľa chuti - rozmixujeme do hladka.
Majonézu pridáme do misy so zeleninou a všetko poriadne premiešame.
ja som dnes robila sviečkovú 🙂
@michaelamilan môžem poprosiť recepty?
vcera gulasova polievka, palacinky
dnes zeleninova polievka so sosovicou, vyprazany syr, petrzlenove zemiaky, paradajkovo-cibulovy salat, jogurtovy kolac s marhulami
rizoto
@veronicka1901 no viac menej včera to bolo také skormnejšie. Inak papám , čo mi príde na chuť a čo vrámci môjho stravovania môžem jesť. Mala by som kvôli problémom s trávením, papať prísnejšiu takú žlčníkovú diétu , ale niekedy to nedokážem xixixixi a nakoľko som po pôrodoch poriadne nabrala na váhe, tak mi to ani nezaškodí 🙂
@veronicka1901 inak to sa zdá , že toho je málo, to ti bolo veľmi sýte
@snu ja som to robila , ale teda ja som ich vmiešavala neuvarené / tie pudingy/ a vydržalo to celú zimu v podstate až kým sa nepojedlo a je fajná, ale ja teraz robím klasickú obyčajnú, ide tam mrkva, banán , jablká a vanilkový cukor a taká mi najviac chutí a ja si ešte podľa sezóny primiešavam do toho aj iné ovocie, marhule, broskyne, slivky, čučoriedky, jahody, maliny
@danielaj tento cuketový som ešte nerobila, ale zato ten miš maš robievam, dávam broskyne, banán, kiwi, slivky, jahody ak sú , jablká niekedy, a aj niekedy drobné ovocie, žltý melón a je to vynikajúci voňavý džem. Ak máš rada džemy a teda ty rada experimentuješ , tak ti doporučujem vyskúšať čistý kiwi a čistý banánový / do toho treba pridať citrónovú šťavu inak stmavne - ten je fakt vynikajúci
bre ranko : dnes cuketovy privarok s masom na kari 🙂 a chlebik .. a uz pecem zas ,,cuketovy orgazmus,, 🙂 a hotovo uz nemam cuketu :( muz mi vcera hovori ze ,, ty nasa cuketova kralovna ,, 😀 a uz som dokralovala 🙂)))
My dnes paradajkova polievka a palacinky
dneska budu palacinky 321 s domacim marhulovym dzemikov co som v nedelu urobila (15 poharikov) a vcera padol za obet jeden cely pohar, normalne lyzickou som ho s manzelikom vyjedla ako jogurt, uzasny je, mnam, prvy krat v zivote som robila domaci dzemik (len marhule a cukor) a taky je chutny, som na seba hrda 😵
nemáte nejaký osvedčený recept na cestovinový šalát?
Ahojte , dnes zasmažená rascová polievka so zemiakmi a haluškami, pečené kuracie stehná a zeleninová ryža.
Včera večer som robila smotanovú tortu s malinami a piškótami, takže aj o dezert je postarané. A zajtra cestujeme, takže variť nebudem, dojeme čo zostane. 😎
Dnes spagety bolonesa..salatik..jablkova presnidavka-mnam a jasne biely bio jogurt
dnes mame na obedik prvy krat halusky s niakym udenym tvarohom a slaninkou, som zvedava aky bude ten tvaroh 😀 a vecer varim cestovinu, nakyslo omacka a maso
Ahojte,tak ja dnes kyslú zemiakovú polievku,cukiet máme tiež neúrekom,tak skúsim aj ja ten džem.včera som ju smažila a ostali zase zemiaky,mne chutí len taká samotná,tak som si zobkala a všetko som vyzobkala 😀 😀 😀
@snu ako robíš cuketový orgazmus??poprosím receptík 😉 😉 dakujeem

Dostala som dynu poradíte mi čo s nou?Nikdy som ju nevarila.Dakujem 😀