Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte babulky, zajtra co varite?
zajtra bude fazuľová polievka s mäsovými guľkami a namiesto chleba budú lokše z kyslého mlieka, a druhé zemiaky a cuketové krokety, k tomu zeleninový šalát s nálevom.
Ahojte 🙂. Ja som dnes nevarila, od rana som nebola doma, o obed sa nam postarala maminka... Včera som robila celozrnné pizza rohlíčky, tento týždeň už druhý krát a už druhý krát som ich nestihla odfotiť 🙂.
Dnes večer plánujem ešte tvarohovú bábovku a asi cestoviny s mozarellou, rukolou, paradajkami a pestom 🙂
Ahojte babenky .... poznáte to, keď sa vám táááákt nechce stáť v kuchyni pri hrncoch ? Tak taký deň mám za sebou - a tak som len na plech uložila štvrte kuriatka, k tomu nové zemiačiky na kolieska a mladá cuketa aj so zrniečkami (obsahujú zinok), na celé som poukladala plátky masla, posypala zmesou korenia a čerstvým oregánom z mojej balkónovej panelákovej záhradky 🙂 a celé to šupla upiecť do rúry .... a takáááá mňamka sa aj bez mojej "pomoci" upiekla, že mňam 🙂
kukuričková polievka , druhé klasické špagety so syrom a špagetkou . Mali sme oslavu , tak som upiekla čokoládové rožky a banánový tunel s tvarohom ( Be - Be - keks ) . Všetko dopadlo , tak ako malo
Ja som vcera vecer spravili raznici s babecue korenim, ponapichovala som vselico i masko a trochu klobasky i vegospre mna, cuketu, baklazan, patizon, papriku,cibulu, cesnak, dala i bylinky, zemiaky tiez, strcila do truby a mala pokoj 🙂)
A este som vyskusala cuketovu "majonezu", mnam, ta chutila s celozrnymi spaldovymi tycinkami!
Polievocka zeleninkova s jacmennymi krupami a mame to vsetko i na zajtra.
@katja78 no ja som to v podstate tiež piekla oddelene 😉 najskôr som tam šupla kuriatko, lebo to potrebuje trošku viac času ako zelenina ... no a na druhom plechu neskôr vložila zeleninku ... akurát keď som dopiekla, som zistila, že som zabudla na malú cibuľku, ktorú si suším na balkóne 😒 no ale aj tak to bolo vysoko jedlé 😉
@mami.sk Ahoj dakujem, ja robim plnenu papriku uplne bezne..vacsinou maso zomeliem sama,ale vcera som kupila uz zomlete-prave ho vykladali a vyzeralo krasne, cervene ani nebolo mastne. Bolo to asi 1200gr.mix hovadzina s bravcovym. Ryzu som popraz.naoleji a podusila tak do polomakka.Ked trochu ochladne pomiesat s masom, zo 2vajicka, dochutit solou, ml.cier.korenim a majorankou. Do druheho hrnca dam zovriet asi tolko osolenej vody kolko budem chciet omacky, tam povarim cca po 15min.tie gulky a papriky a tuto vodu potom pouzijem na paradajkovu omacku.Gulky sa vacsinou rozpadnu ked je dlhozrnna ryza, alebo ked je jej vela (uz sa aj mne stalo neboj 😀 ) Preto uz radsej salkujem..teraz som dala zavacsiu salku ryze skoro 3dcl,lebo bolo dost masa ..inak klasicku 2decovu.. Tak dufam, ze ti vyjdu 🙂
@karotkaa jasné, páči sa, robila som takto:
Pizza Calzone
500 g múka hladká extra špeciál 00, 250 - 300 ml vlažná voda, pol kocky droždie, 3 PL olej olivový, 1 PL soli, 1/2 ČL cukru, urobila som klasika kysnuté cesto, po vykysnutí som rozvaľkala, do stredu som dala domáci kešup, domácu cesnakovo-rajčinovú pastu, šunku, kukuricu, šampióny, syr, čo kto má rád, tie prázdne strany cesta som narezala na pásiky a prekladala cez seba, dáme upiecť, ničím nepotierať, po upečení krájať ako štrúdľu 😉
ahojte my dnes dojeme fazulove lusky a detom sparvim palacinky....dzem,nutela,granko... 🙂
Ahojte, davam Vam do pozornosti tento recept, je to "masova" polievka z vydlabaneho stredu cukety. Davala som ho uz aj do rubriky "Ako ekonomicky spotrebovat zbytky v kuchyni"
Ked vydlabem mladu cuketu, z toho vydlabaneho stredu robim "masovu" polievku bez masa . Dam cibulu na olej, pridam pokrajany stred mladej cukety aj s mladymi zrnieckami, pokrajanu mrkvu, petrzlen, aj inu zeleninu, zalejem vodou (žiadna muka), pridam slepaci bujon a varim. Na konci pridame petrzlenovu vnat. Podavame s tenkymi rezancami ako masovy vyvar.
ja dnes pre malú mixujem mäsovo-zeleninové pyré s liekmi pre malú a jablkovo-banánové pyré.
ja niiič, ideme na kupko 😀
...ja som dnes varila pohánku a plnené paradajky so sardinkami, olivami, dužinou z paradajok, šťavou z citróna,cesnak, cibuľka, syr....uvidíme ako to bude chutiť...🙂
akurat som dopiekla babovku...piekla som ju snad po 15tich rokoch, naposledy ako decko...u nas pecie obycajne babovky muz, ale vzdy ich ma tazke a splasnute, lebo tam dava vela vajec. likeru, tak som mu chcela ukazat, ze sa da aj nadychyna upiect... 😉 😉 😉 som zvedava, co povie, je to prekvapko a ked pride domov, budem este robit cestoviny s mojou vymyslenou omackou... 🙂
Dnes langosee
dnes šočovicový prívarok + volské oko, + pečivo

kočky, tak my dnes dojedáme tekvicovo-zemiakovú omáčku zo včera, robila som plnenú pizzu Calzone - je úžasná, a piekla som ešte na plechu zemiaky spolu s jaternicami a klobáskou - to pre chlapa a pridávam fotky zo včera aj z dneška - marhuľové gule s tavrohom a grankom, egrešový džem, zavárané egreše, marhuľový džem, egrešovo-marhuľový džem, pizza Calzone 😉