Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes dojedame kelovu polievku zo vcera a k nej budeme mat francuzske zemiaky a uhorkovy salat
U nás sme mali zeleninovú polievku a zapečený karfiol so šunkou a bryndzou, opečené zemiaky a uhorkový šalát.
cuketova kremova polievocka s opryzenou zemlou, kuracia pecienka na rozmarine s ryzou
my sme dnes dojedali šošovicovú omáčku zo včera, robila som 2 druhy pizze - šunka, syr, šampióny, kukurica a šunka, syr, kukurica, smotana, cesnak 😉
U nas dnes sosovicova polievka, peceny losos s varenymi zemiakmi a uhorkovy salat. Poobede planujem upiect ringlotovy kolacik 😉
dnes sa dojedla brokolicová krémová polievka a spravila som palacinky s marhuľovým džemom a nutelou..na večeru bude vajíčková pomazánka 😉
Ahojte tak ja dnes len tak na rýchlo.od rána beháme po doktoroch a uradoch,tak sa mi nechce variť.ešte ostala slepačia polievka len slížiky vyvarím,decká majú ešte cestoviny so syrovou omáčkou a spravím len vysmážaný syr,hranolky a tatarskú
cuketove placky 😉
@libka1 ja som ich robila tak, ze som ich prebrala, preplachla a dala varit do kukty na 8-9 minut na stupni 2. Predtym som dala na spodok olej, prosto klasika ako pri ryzi robim. Pomer krupy:voda som nasla 1:3, ale ja som dala 1:2 az 1: 2,5 a stacilo to. Kvoli malej som nedala nic, ani sol, ale ked pre nu robit nebudem, dam bud bezglutamanovy bujon, alebo trochu mletej papriky, alebo korenie na ryzu a osolim to. Detom to chutilo i mne. Takto som to robila prvykrat, celkom sa mi to pozdava a urcite ich este aj takto spravim. A este po vypusteni pary treba nechat zavrete odpocivat asi 15 minut.
pekný deň žienky, často k vám chodím na inšpiráciu čo variť 😉 , chcem vás poprosiť o info, ako môžem použiť sušené paradajky ? doniesla som si z IT celý balík, ja si ich dávam len do zeleninového šalátu, lebo ich "nasurovo" mám moc rada, ale určite nejaký dobrý recept by nebol na škodu 😉
ja som dnes robila kráľovskú cesnačku podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45500 a @michaelamilan konečne som robila tie cukinové fašírky. Chuťovo sú veľmi dobré, len vo vnútri sú také surové, preto som sa rozhodla,že druhý krát ich spravím v rúre.
Takže dnes je u nás fazuľová polievka nakyslo, cestoviny so šunkou, hríbmi a hráškom. Ešte ráno som si myslela, že bude aj na zajtra, ale neviem-neviem 🙂
Ahojte, dnes som KONEČNE varila 😅 Robila som kuracie stehná s gazdovskou slaninkou a cibľou no a k tomu ryža. Zajtra ešte neviem mno a jogurtový dezert.
u nas dnes kapustova polievka masove gulky v paradajkovej omacke s knedlou
@michelle22 ja milujem dzatky pekne omastene skvarkami 🙂
takze dnes som nevarila mali sme od vcera, ale robila som pretlak a zajtra budu kuracie stehna s ryzou a budem piect struhany tvarohovy kolac a piatok rano odchadzame na cely vikend ale varenie ma isto ani tam neminie 😠
@gucz a to sa dá piecť ten čaj,či aký je vlastne postup???a aký pomer surovín???dakujeeeeeem
čauko gazdinky robite chute tak prispejem i ja už prejedena piekla som neplanovane kačku musela 😀 padnut nefungovalo jej kridlo ale mužiček 😎 sa nestažuje a zemiačky na vnatke to sme sa nadlabli 😀 😀 😀
@michelle22 Pauli, ja ich neznasam heh... cel usta su zlepene :P
@petacvicka 🙂 su zlepene, ale stoji to zato 🙂

Ja som vcera robila prvykrat v zivote dzatky tak ako ich dakedy robila moja babka. Manzel ich este nejedol, u nich sa to nevarilo. Tie zemiaky s mukou mu samotne nechutili, ale potom ked to bolo poliate skvarkami uz to bolo o inom. Obaja sme si pochutnali 🙂