icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

anos18
14. aug 2013

Ahojte, dnes fazulkova polievka a vyprazane syrové gulky od @danielaj so zemiakmi, tatarkou a oblohou.

luciok
14. aug 2013

Dnes žemlovka s jablkami, čučoriedkami a tvarohom. A ja som si ju poriadne poliala čokoládou Mňaaaaam

demeterka
14. aug 2013

Joooj na vikend pridu svokrovci, co im navarit? stara skola, ale ja neznasam varit take jedla co som pol dna v kuchyni, nemate nejaky napad, ze coho bude vela a spravi sa to rychlo?

gucz
14. aug 2013

@ivetka1981 inšpirovala som sa tu http://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-caj-/36... a tu http://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-caj-fot...

dala som kilo a pol ovocia a kilo cukru, dva vanilkové cukry, paličku škorice (väčšiu, a potom ešte trochu mletej) , 6 klinčekov, 1 hviezdičku badiánu. Ovocie som najprv zmiešala v mise s cukrom, potom som to vysypala do hlbokého plechu, dala piecť na 180st na hodinu. Pred koncom pečenia som to ochutnala a zdalo sa mi to dosť sladké, tak som pridala trošičku kyseliny citrónovej. Ešte chvíľu som to piekla, potom naliala do pohárikov, zatvorila a dala dolu hlavou. No dnes som to radšej ešte zasterilizovala na 80st 20 minút. Bolo by mi ľúto, ak by sa mi to pokazilo.

lienka2
14. aug 2013

@anos18 ako sa robia tie syrove gulky?

gucz
14. aug 2013

@danielaj ja tiež čakám kým dozrejú jabĺčka a hrušky 🙂. Mám odložené v mrazáku ešte ovocíčko na druhú a možno aj tretiu várku 🙂

daniela15
14. aug 2013

@mia.k ja som včera na obed robila vyprážané cuketové faširky a boli mňam-mňam, fakt super ešte aj studené, dala som viac tvrdého syra, ako je v recepte a pridala som ešte nasekanú petržlenovú vňať 🙂

anos18
14. aug 2013

@lienka2 Nastuhala som syr, pridala som nakrajanu sunku, surove vajce, petrzlenovu vnat, troska vegety, vyformovala gulky, obalila v struhanke a vyprazila.

denaalubos
14. aug 2013

Ja teraz peciem francuzke zemiaky, dnes bola sosovicova kysla s osuchmy, a najblizsie planujem rostenku na stave s ryzou a uhorkovym salatom..mnam 🙂

gianni
14. aug 2013

zajtra bude zajac a v chladničke mám pripravené cesto na langoše...

danielaj
15. aug 2013

@gucz aj ja tak ako ty, odkladám ovocie : jahody, maliny, ríbezle, josty, egreše, marhule, broskyne - toto už všetko mám a ačakám teda na jablká, slivky, hrušky... 😉

libka1
15. aug 2013

vyvar z kralika, dojeme sekanu a tekvicovy privarok, jogurtovy kolac so slivkami a posypkou

luciaq
15. aug 2013

dnes u nas palacinky s tvarohom a lekvarom

nelinka0401
15. aug 2013

Ahojte,tak dnes cuketová polievka k tomu domáce pečivo.syr ostal tak dám do mrazáku a bude ked nebudem stíhať variť 🙂

nina233
15. aug 2013

Ahojte, dnes kalerabova polievka, maso na stave so sampinonmi, s roznou zeleninou, ryza 😉

natal12
15. aug 2013

ahojte,prosim radu mkzem dat do babovky miesto praskoveho cukru krystalovy ?? 🙂 dakujemm

lululka555
15. aug 2013

@natal12 ahoj podĺa mňa kludne možeš...

lululka555
15. aug 2013

Ahojte 😉 ja dnes nevarím, včera som navarila viac ,aby bolo aj na dnes...takže kura na smotane a domáce halušky. 😉 navečer uvarím len puding s ovocím a piškótami.

rosannar
15. aug 2013

my máme dukátové buchtičky s vanilkovým krémom 🙂

eliska07
15. aug 2013

@natal12 Ja dávam do každého koláča len kryštálový cukor, krásne sa tam spustí a nie je s tým problém. Moja starká do bábovky dokonca samostatne ani nevyšľahávala bielka, ale dávala ich priamo so žĺtkami do cesta a vždy mala bábovku chutnú... Ja to ale radšej s tými bielkami neriskujem 😉 Ale s cukrom sa báť nemusíš - ja tak robím aj bublaninu, perník...

eliska07
15. aug 2013

@anos18 Vyzerá to dobre, dáš mi prosím recept? Alebo mi aspoň poraď na ktorej strane by som ho tu mohla nájsť 🙂 Ďakujem 🙂 Toto by som si hneď dala 🙂

sunflower87
15. aug 2013

mne sa akurát dopeká žemlovka s jablkami a tvarohom 😉

eva7780
15. aug 2013

vcera halusky zo syrom a slaninkou,dnes leco 🙂

michaelamilan
15. aug 2013

Ahojte ja so robila cesnakovú omáčku, na trhu som kúpila feferónky, poobede skočím kúpiť obrovský zavareninový pohár a naložím si utopencov!!!!! Mňaaaaaáááááááááááám! Idem ich robiť prvý krát, tak dúfam, že sa mi podaria!!!! Robievate ich aj vy????? šup sem s ingredienciami!!!!!!

natal12
15. aug 2013

@lululka555
@eliska07 baby dakujem vam 🙂

daniz
15. aug 2013

dnes hrachová polievka + kysnutý slivkový koláč s makovou posýpkou

daniz
15. aug 2013

@demeterka - segedín, peč.kurča+ryža,perkelt,sviečková...

mizub
15. aug 2013

Dnes zapekane cestoviny s mrkvou, hraskom, kukuricou, karfiolom a klobaskou 🙂

tretulka
15. aug 2013

u nas len kolienka s vajcom a uhorkovy salat, odvcera ostala jedna porcia polievky zemiakovej, tak hadam ju niekto zje 🙂 a zajtra este netusim, co budem varit. V poslednej dobe som nejaka leniva co sa varenia tyka 😅

jani74
15. aug 2013

dievčence ako robíte pečené zemiaky s acidkom 😎 vyberali sme zemiaky a dosť ich je "pokazených" tak som dostala chuť na toto jedlo🙂