Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
paradajokova polievka, zemlovka s jablkami a tvarohom
@ewana73 ja som akurat vcera robila. No origos, co mama doma robievala, sa maju paradajky rozvarit a potom hned este horuce prepasirovat cez sitko a tak naliat do cistych pripravenych poharov. zavru sa vieckom a este sterilizuju cca 5min pri 100st. Ale svokre sa s tym takto babrat nechce, tak ma naucila takto: paradajky nakrojit na vrchu do kriza a ponorit na chvilku do vriacej vody. potom, hoci aj ked vychladnu, osupat a take cele bez supky dat do poharov. zaliat prevarenou vodou a uzavriet vieckom. sterilizovat cca5min pri 100st (ja som aj zabudla na to a bolo to 10min, no tomuto to nevadi) potom ked treba, tak sa to len priamo v pohari, alebo hrnci rozmixuje ponornym mixerom... Je to takto sice kus pracnejsie, myslim to supanie, no asi lepsie ako sa babrat s vriacou masou v sitku, pri ktorej sa este aj vsetko oprska...
francuzska cibulova polievka, leco, obrateny hruskovy kolac
my mame taku klasiku: zemiakovy privarok a fasirky 🙂
my mame dneska frankfurtskú polievku s párkom, na obed sme dojedli spagety s morca dellou a na veceru bude zemlovka z vianocky s tvarohom a ovocim
@natalii6 nie, pretlak nie je ochutený, ten používam do rajčinovej omáčky k plnenej paprike, do rajčinovej polievky a pod. len uvarím rajčiny, prepasírujem a varím šťavu do zám do pohárov a sterilizujem 😉 sušené rajčiny dávam do cestovín, na pizzu, ale ja ich vyjedám len také samé s pečivom 😉
@lanczi ano v sušičke, ale dnes skúšam nový recept, suším v rúre, vyzerajú super, takže v pohode môžeš aj v rúre 😉
@pea87 myslím, že možeš kľudne dať trstinový, ja neviem, koľko vyjde z tých 4 kg, lebo ja robím naraz aj 3-4 dávky, dávam do kečupových sklených fliaš, keď budem robiť, tak to odsledujem, že koľko toho bude 😉
@ewana73 pozri vyššie, ako robím pretlak, nič tam nedávam, len čistá rajčinová šťava, uvarená do husta 🙂
ja som dnes varila rajčinovú polievku s domácim včera urobeným pretlakom, s kopou strúhaného syra, bazalkou a cestovinkou a robila som aj rýchlu, u nás veľmi obľúbenú krupicovo-vajíčkovú polievku pre malú, nemá rada rajčinovú, francúzske zemiaky, rajčinovo-cibuľový šalát s bylinkami, suším ďalšie rajčiny v sušičke, dva poháriky už mám naložené s cesnakom, bylinkami a olivovým olejom, + foto rajčinového pretlaku, suším rajčinky aj v rúre s bylinkami, trstinovým cukrom a cesnakom - foto pred sušením, potom ich len dám do pohárov a zasterilizujem, foto rajčinovej šťavy nevarenej s bylinkami, korením atď. - to má veľmi rád mm 😉 a hádam na dnes bolo rajčín aj dosť 😀
@womankc receptík nemám..to je pečené z hlavy 😀 klasické pišk.cesto,malinový džem a pudingový krém.. 😉
@lanczi našla som niekde recept, dám na plech potretý olivovým olejom, ja som dala pod to aj papier na pečenie, nnakrájam na polovičky, každú pokvapkám olivovým olejom, pozypem trstinovým cukrom, na každú dám lístok bazalky, oregana, plátok cesnaku, dám do rúry na 150 st. na pol hodinu, potom stiahnem na 120 a suším 2-5 hodín, podľa toho aké sú paradajky a ako ich chceš ma´t vysušené, potom dám do pohárov a zasterilizujem, robím to takto dnes prvý krát, tak uvidím, ale vyzerajú super, idem ich o chvíľu vyberať z rúry 😉
@ivetka1981 to stačí , ďakujem
Vývar z králika, pečený králik, dusená ryža, zeleninový šalát.
varené zemiaky so špenátom a volským okom dnes a včera nám ostalo z nedele - slepačia polievka a kuracia rolka plnená salámou, slaninkou a syrom so syrovou omáčkou a ryžou 🙂
Dnes som vyskúšala novú zemiakovú kašu, pridala som tam varenú cuketu a klasicky potom urobila kašu, bola výborná! Je to dobrý tip ako spracovať cuketu.
@danielaj fantastické a gazdinka ako sa patrí 🙂 😵 a tie sušené sú iná dobrota
vcera dojedacky od svokruse - ryza, zemiaky, rezne, raznici a hokaido polievka (zacina sezona = plna zahrada), dnes spagety s paradajkovo olivovou omackou (mame prebytky paradajok) + parmazan a kedze mame aj kopec zemiakov, tak zajtra francuzaky. este sa chystam tento tyzden na tuniakovu natierku a toasty so sunkou, syrom a paradajkami 😵
práve som spravila na večeru plnené papriky syrom a šunkou, opražené na oleji, k tomu cesnakový dresing a grécky šalát.
@bambina78 veru aj my sme paradajkoví 😀 milujem ich 😉 tak sa ich ešte dobre najedz, dokiaľ môžeš 😉
@womankc ďakujem pekne, no veru mám na dnes dos´t a teraz som práve dozavárala ešte 14 pohárov broskýň a na strome sú ešte asi 3 bedničky, + ešte rajčín kopec a paprík , tak mám o zábavu postarané 😉
@lululka555 ďakujem pekne, aj ty si gazdinka ako sa patrí 🙂
@mia.k ďakujem ti pekne za pochvalu 😉

my dnes zeleninová polievka s mrveničkou a šišky s jahodovou penou 😉