Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, ja si nič neviem vybrať, včera som zhltala strašne veľa sladkého, lebo som sa nevedela zastaviť a teraz mi vôbec nič nejde na chuť, chcela som granadír, ale 😝
ahojte dnes este dojedame 🙂 ale zajtra chcem domacu pizzu ak mate overeny recept-hlavne cesto tak by som poprosila dakujem
@silvia31 ahoj, ja robím podobný, je fantastický tiež jeden z mála ktorý môžem kludne drahému nabaliť na týždňovku lebo vydržíííí dlho makučký. Ale recept mám iný, ešte sa mi ho nepodarilo zvrzať, roboty síce ako na kostole, ale fakt stojí za to. Dám sem recept lebo je fakt svetový. Vyjdu 4 veliké pletenky, 2 plné plechy, takže stačí aj polovicné množstvo, ale my sme strašne pažraví, takže pre nás vždy z celého.
1 kg poloh.múky
1 kocku kvasníc
3 PL oleja
10 dkg kryš.cukru
0,5 l mlieka
1 ČL soli
sneh z 3 bielkov, a tu sa vždy zabudnem a idem ich pridať až nakoniec a potom to nemôžem domágať 😀 treba ich dať na žačiatku
Nechať nakysnúť.
Plnka: 3 zl klasy
4 PL kakaa
7 dcl mlieka
25 dkg kryš.cukru
Uvariť kašu a do horúceho dať palmarín, lepšie mixerom zle sa to vstrebáva.
Cesto rozdeliť na 8 častí, každú rozvalkať a naplniť osminou plnky zošúlať a po 2 prepletáme, potrieť žltkami rozmiešanými s 3PL vody. Pečiem na papieri asi 180 stup. do krásneho zlata.
Teraz vyzerám ako super kuchárka, je to dosť časovo náročné ale skvelé žravé, veľmi prudko žravé.Veľmi. Odporúčam
Ja som robila na dnes luskovo-zemiakovy privarok s opecenymi parkami a este mame zo vcera tvarohove gulky plnene cokoladou. 🙂
ahojte..ja dnes kapustniky a fazulovu polievku s udenym 🙂
@kibuk ja robievam podľa mojej starkej- tak to robím odhadom, ale je to asi takto: urobím si kvások z cca 1,5dcl vlažného mlieka, 1 kocky droždia/niekedy nedávam ani celú, iba tak 3/4 balíčka), 1 lyžice kryštálového cukru. Kvások potom pridám do 400g polohrubej múky, pridám soľ, 1 celé vajíčko a cca 3-4 lyžice oleja, ak je cesto tuhé, tak sa môže pridať ešte trochu mlieka. Zmiesim spolu a nechám chvíľu vykysnúť na teplom mieste, ale nie dlho, lebo potom je vysoké cesto a my máme radšej menej cesta a viac obloženia. Plech vymastím olejom a iba prstami porozťahujem po plechu, pečiem na cca 200 st.C.
ja akurát robím koložvársku kapustu so zemiakmi
dnes spagety carbonarra od monkuly 😉
dnes som uvarila omáčku zo štiavela, varené zemiaky a varené vajíčko, manžel bude mať na večeru pečenú šťuku s chlebom
my dnes máme hrachovú s párkom od včera a k tomu tvarohovú žemľovku s ríbezľami- mala som zamrazené od svokruše 😉
ja dnes robím kapustnicu s klobáskou a údeným mäsom + halušky
tak my dneska máme opět rajskou polévku s kapáním a na druhé jen kostičky z plecka dusím na cibulce s červenou paprikou, nechám tam šťávu a udělám k tomu rýži, nebo vyzkouším tu slavnou tarhoňu 😀 😀
sosovicovy privarok s parkom (vajickom ) a chlebom

bambi-cicer a to druhe je tiez obilnina z ameriky že?