Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ešte teraz varim kuracie na kocky na zelenine so smotanovo-kečupovou zalievkou a ryžu alebo cestovinku
no super nova inspiracia na obratene rezne ja ich velmi casto robim ale inak tiez struhanka vajcia ale potom na vypeku oprazim cibulku rezne naukladam do pekaca polejem tou dusenou cibulkou a vyvarom a necham dusit ale urcite vyskusam tu druhu variantu
ahojte zdatné kuchárky 😀 chcela by som sa opýtať, tie čo ste skúšali robiť ten pudingoš (mňaam takú slinku naňho doma máme) ja som sa do toho pustila - zvolila som variantu tej polovičnej porcie zo stránky www.schutou.sk a nejako som to zrejme domrvila.. to cesto mám také ehm ako lepidlo a absolútne sa mi nedá rozdeliť na nejaké časti 😅 proste zaborím ruky, že nech ideme na to a ledva ich vytiahnem 😔 nemáte s tým skúsenosť? nakoľko popri kuchtení som lietala za malým, že či to nemôže byť problém.. ale je také lepkavo ťahavé a nemožno z neho niečo vytvarovať - ak by som ho začala valkať, tak valček môžem dať zapiecť 😠 😅
Ahojte, chodím sem občas pre išpiráciu, tak nech pridám niečo aj ja:
včera šošovicová polievka a langoše, dnes kuracie mäsko na zelenine s ryžou, rožky plnené syrom a šunkou (na poobedie 🙂 ) a vianočka na večeru 😀
@juliagregor Julka skúšala si to cesto robiť aj bez pekárničky
@nella11 neskúšala, ale ja si aj tak robím kvások zvlášť a pekárnička mi to vlastne len mieša a kysne mi to tam...
viem, že netreba, ale som si tak zvykla... 😎
@juliagregor Dakujem, tak to skúsim klasicky a uvidím čo z toho bude 🙂
dnes sme mali rybu so zemiakovou kašou a mrkvovým šalátom (zostalo aj na zajtra) a ešte lekvárové a nutelové perky (pirohy) 🙂 a cez týždeň urobím buď bryndzové halušky so slaninkou alebo kapustné 😉
my dnes máme hrachovú polievku so zeleninou a párkom, kuracie prsia so šampi¨´onmi a slovenskou ryžou.
Pozerali ste včera Tajomstvo mojej kuchyne na STV? Varili tam dvojičky Molnárové Gemerské guľky, vyzeralo to veľmi dobre- také guľky z mletého mäsa obalené v zemiakovom ceste, uvarili ich vo vode a podávali s kyslou kapustou a opraženou cibuľkou, mňam, už sa na to chystám 🙂
same dobre veci tu vidim 🙂 ja som dnes nejaka leniva, tak urobim iba zemiakovu kasu a bud pangasia alebo lososa k nej 🙂
tak na obed som robila kuracie prsia so šampiňónmi a pórom a k tomu cestovina a smotanová omáčka. na večeru spravím zeleninový šalát s tuniakom
u nas dnes hraskova polievka, tekvicovy privarok s parkom a vajcom
Taže! Ja som si začala robiť plány na celý týždeň, ináč to vždy končí katastrofou 😀
Pondelok: Šunkové fliačky s ovocným kompótikom
Utorok: Kuracie prsia v sladkokyslej omáčke s mrkvičkou a ananásom a opraženými mandľami + ryža
Streda: Ak bude polovičiak poslúchať, domáca pizza 😀
Štvrtok: Asi kuracie prsia s broskyňou a syrom, pre veľký úspech si ich tu stále niekto pýta 😀
Piatok: Buď moju čínu alebo plnenú papriku, podľa toho ako sa mi podarí nakúpiť.
A cez víkend sa uvidí ako bude pánko poslúchať a ako sa mne bude chcieť 🙂
u nas sa dnes dojeda z nedele 😉 slepaci vyvar a reznik s kasou 😵
skusala som Magi dobre napady Bolognese Cestoviny - fajnove su 😵
A na zajtra ( a urcite aj pozajtra) som uz urobila cigansku ( s drobcom zajtra odchadzame na par dni k nasim, tak nech manzel nehladuje 😀 )
Ahojte. Ako zvyknete robiť paradajkovú omáčku (napr. k hovädziemu mäsu) ? Ešte som ju nikdy nerobila... 😅
Ďakujem 😉 .
ahojte ja dnes zelerovú polievku a cestoviny
paradajková omáčka-http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36022
u nás sa dnes dojedá,zajtra chcem len orechové rožky piecť,akosi nemánam orechy,tak dúfam,že plnka ostane vnútri 😀 😀
ahojte, my dnes polievka zeleninova a chlebove placky🙂
@eva7780 su super, ked zostane chlieb starsi, tu som to niekde vycitala🙂
ja zajtra falafel so salatom a kolac z quinoii budem prvykrat robit... tak som zvedava aky bude... 🙂

my dnes kuracie masko na cibulke a hubach+zemiakova kasa s pazitkou, poobede tvarohova babovka 😀 😀 😀