icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

megika1
26. aug 2013

hokaido polievočka a sedliacký koláčik som dnes stihla 🙂....vyťahujem porcelán po starkej,asi starnem 😀

kuwait
26. aug 2013

@gabulka15 mozes dat recept?

gabulka15
26. aug 2013

@kuwait 3zemiaky uvarene v šupke, 2 cele vajcia , 1 konzerva tuniak bud vo vlastnej stave alebo v oleji , 1 hrncek ovsene vlocky , sol , cier.korenie , 3 stručiky cesnak . struhanka na obalenie , olej na vysmazenie ...
uvarene zemiaky popučim dam tam vajcia , vločky , cesnak , tuniaka okorenim . zmiešam a necham 30min postat aby vlocky troska napučali potom len robim faširky a obalim v struhanke , vysmazim 🙂

danielaj
26. aug 2013

@juranka tak to som rada, že chutil, rýchly, chutný, nemáš za čo, rado sa stalo 😉 a kávovú tehlu robievam z knihy Recepty zo života, ale našla som ju aj na nete http://www.toprecepty.sk/recept/59-kavova-tehla/, robila som ju už veľakrát, ale vždy si upečiem cesto 2x, aby to bolo na celý plech a teraz som robila tak, že som upiekla 1x cesto, na to som natrela marhuľový džem, na to piškóty namočené v mlieku s rumovou arómou a cukrom, na to krém a sekané orechy a bol výborný 😉

karotkaa
26. aug 2013

@megika1 a receptik na sedliacky kolacik by si nepridala? D.

juranka
26. aug 2013

@danielaj uz som to porovnala a aj na vareche je ten isty recept. tak je to jedno ok tak vyskusam na vikend 🙂

libka1
26. aug 2013

vyvar z morcacieho stehna, pecene morcacie stehno na cesnaku, dusena kapusta, ryza

cora30
26. aug 2013

Polievka sa dojedáva zo včera, ryžový nákyp a morčacie stehno na divoko + PALEO halušky pre MM.

ifkael
26. aug 2013

zajtra by to chcelo nejake cestoviny- penne ....

oskvarkovu natierku ked sa nam tak ochladilo... zeleninovu polievku, rajcinovu a cesnakovu polievku..... a tento tyzden netusim co ako druhy chod...

pyre s provensalskym kuratom asi... a idem Vas docitat, ze co varite.

lululka555
26. aug 2013

ahojte 😉 my sme dnes mali dojedací deň a práve som dovarila zemiaky na zajtrajšie lokše 🙂
dnes na večeru bude krupicová kaša. 😝

natalii6
26. aug 2013

@lululka555 ahoj juj lokse mnammmmm 😉

marlenka75
26. aug 2013

Zemiaková kaša, vyprážané kuracie rezne, kyslá uhorka.

zabka4
26. aug 2013

HALOOO, BABY...VIETE MINIEKTORA PORADIT AKO SA ROBI TA ZEMIAKOVA KASA AKO JU ROBIA V ZAVODNYCH JEDALNACH ALEBO NA SKOLACH? JE RIEDKA A KED VAM JU DAJU NA TANIER ZO ZUFANKY, ROZLEJE SA NA POL TANIERA..MAM NA NU STRASNE VELKU CHUT UZ DLHU DOBU 😖 😖 PROSIM PRESNY RECEPT 🙂

egyptanka
26. aug 2013

@zabka4 myslis tu co pouzivaju z prasku?

natinecka
26. aug 2013

@zabka4 uvarie sa zemiaky, popučia, dá sa maslo a nechá sa v prikryté rozpustiť, potom si mlieko zohreješ v mikrovlnke, alebo na šporáku, ale tak aby bolo vriace - pomaly aby bublalo 🙂 a tak naleješ na zemiaky a vymixuješ mixérom. moja mama varila v škôlke aj v závodnej jedálni a takto to robili...snáď som pomohla...ešte som zabudla, že vriace mlieko dávaš toľko pokiaľ nemáš požadovanú konzistenciu...

zabka4
26. aug 2013

@egyptanka nie,vsak v skole ani v skole nemozu robit praskove kase...ci? tusim ze nie ☹

zabka4
26. aug 2013

@natinecka no to bude asi ono...a to riedke sa dosiahne tym ze sa tam pouzije vriace mlieko?kolko tam ide masla?taku kasu som naposledy jedla u nas v zavode, a predtym v skole na zakladke 😀 mnam, mnam 😵 ... a bude redsia aj po vychladnuti?

egyptanka
26. aug 2013

@zabka4 mne sa zvacsa taka podari ked ju vymixujem tycovym mixerom.

mis_ka
26. aug 2013

cukinovy quiche, prvykrat a bol uzasny, musim sa pochvalit 🙂))

zabka4
26. aug 2013

@egyptanka tycovym? nie rucnym na slahanie? ja som raz skusala robit kasu tycovym, to este ked dcerka zacinala s prikrmmi ale vtedy ta kaza zostala mazlava, preco?

zabka4
26. aug 2013

@natinecka ozaj preco vlastne robia takuto kasu v jedalnach? aby jej bolo viac, tym zriedenim s mliekom?

natinecka
26. aug 2013

neviem prečo ju tak robia asi aby bola chutnejšia taká jemná, to mlieko ju zjemní...nám ju mama robila doma klasickým mixérom ako ked mixuješ cesto na koláč...klasické metličky...lebo v robote ju šľahali vo veľkých robotoch...

zabka4
26. aug 2013

@natinecka ja by som ju robila tym rucnym slahacom, mixer - robot doma nemame☹....aj vam chuti taka redsia? 😉

miimii
26. aug 2013

@danielaj určite urobím! 🙂

miimii
26. aug 2013

@marlenka75 ako prosím robíš šalátik z čínskej kapusty?? ďakujem!!

natinecka
26. aug 2013

mne a deťom áno, manžel chce hustejšiu, ale nemixovanu iba popučenu 🙂 a vymiešanu vareškou

natinecka
26. aug 2013

@zabka4 mne a deťom áno, manžel chce hustejšiu, ale nemixovanu iba popučenu a vymiešanu vareškou

verka18567
26. aug 2013

@zabka4 ahoj ja robym taku kasu tiez vymixujem mixerom davam studene mlieko a je paradna.ale na druhy den uz nieje jaka ako cerstva:-P

zabka4
26. aug 2013

@natinecka ak sa mi podari zajtra by som ju rada spravila k pecenemu pliecku alebo rebierkam. 🙂 dakujem za recept

megika1
26. aug 2013

@karotkaa vo fotoblogoch mám recept na základné cesto z pol kila múky,potom z 300 g zomletého maku a 1 dcl vriaceho mlieka ,cukru podľa chuti kašu,po vychladnutí sa natrie na surové cesto a slivky podľa chuti poukladať na plnku,posýpka z 5 PL hrubej múky,7 PL kryšt.cukru,1 vanilkového cukru a roztopeného masla tú nasypať na slivky na 180 st.vyhriatá rúra,podľa potreby asi 30 -35 min.