Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@kuwait 3zemiaky uvarene v šupke, 2 cele vajcia , 1 konzerva tuniak bud vo vlastnej stave alebo v oleji , 1 hrncek ovsene vlocky , sol , cier.korenie , 3 stručiky cesnak . struhanka na obalenie , olej na vysmazenie ...
uvarene zemiaky popučim dam tam vajcia , vločky , cesnak , tuniaka okorenim . zmiešam a necham 30min postat aby vlocky troska napučali potom len robim faširky a obalim v struhanke , vysmazim 🙂
@juranka tak to som rada, že chutil, rýchly, chutný, nemáš za čo, rado sa stalo 😉 a kávovú tehlu robievam z knihy Recepty zo života, ale našla som ju aj na nete http://www.toprecepty.sk/recept/59-kavova-tehla/, robila som ju už veľakrát, ale vždy si upečiem cesto 2x, aby to bolo na celý plech a teraz som robila tak, že som upiekla 1x cesto, na to som natrela marhuľový džem, na to piškóty namočené v mlieku s rumovou arómou a cukrom, na to krém a sekané orechy a bol výborný 😉
vyvar z morcacieho stehna, pecene morcacie stehno na cesnaku, dusena kapusta, ryza
Polievka sa dojedáva zo včera, ryžový nákyp a morčacie stehno na divoko + PALEO halušky pre MM.
zajtra by to chcelo nejake cestoviny- penne ....
oskvarkovu natierku ked sa nam tak ochladilo... zeleninovu polievku, rajcinovu a cesnakovu polievku..... a tento tyzden netusim co ako druhy chod...
pyre s provensalskym kuratom asi... a idem Vas docitat, ze co varite.
ahojte 😉 my sme dnes mali dojedací deň a práve som dovarila zemiaky na zajtrajšie lokše 🙂
dnes na večeru bude krupicová kaša. 😝
@lululka555 ahoj juj lokse mnammmmm 😉
Zemiaková kaša, vyprážané kuracie rezne, kyslá uhorka.
HALOOO, BABY...VIETE MINIEKTORA PORADIT AKO SA ROBI TA ZEMIAKOVA KASA AKO JU ROBIA V ZAVODNYCH JEDALNACH ALEBO NA SKOLACH? JE RIEDKA A KED VAM JU DAJU NA TANIER ZO ZUFANKY, ROZLEJE SA NA POL TANIERA..MAM NA NU STRASNE VELKU CHUT UZ DLHU DOBU 😖 😖 PROSIM PRESNY RECEPT 🙂
@zabka4 uvarie sa zemiaky, popučia, dá sa maslo a nechá sa v prikryté rozpustiť, potom si mlieko zohreješ v mikrovlnke, alebo na šporáku, ale tak aby bolo vriace - pomaly aby bublalo 🙂 a tak naleješ na zemiaky a vymixuješ mixérom. moja mama varila v škôlke aj v závodnej jedálni a takto to robili...snáď som pomohla...ešte som zabudla, že vriace mlieko dávaš toľko pokiaľ nemáš požadovanú konzistenciu...
cukinovy quiche, prvykrat a bol uzasny, musim sa pochvalit 🙂))
neviem prečo ju tak robia asi aby bola chutnejšia taká jemná, to mlieko ju zjemní...nám ju mama robila doma klasickým mixérom ako ked mixuješ cesto na koláč...klasické metličky...lebo v robote ju šľahali vo veľkých robotoch...
@marlenka75 ako prosím robíš šalátik z čínskej kapusty?? ďakujem!!
mne a deťom áno, manžel chce hustejšiu, ale nemixovanu iba popučenu 🙂 a vymiešanu vareškou
@zabka4 ahoj ja robym taku kasu tiez vymixujem mixerom davam studene mlieko a je paradna.ale na druhy den uz nieje jaka ako cerstva:-P
@karotkaa vo fotoblogoch mám recept na základné cesto z pol kila múky,potom z 300 g zomletého maku a 1 dcl vriaceho mlieka ,cukru podľa chuti kašu,po vychladnutí sa natrie na surové cesto a slivky podľa chuti poukladať na plnku,posýpka z 5 PL hrubej múky,7 PL kryšt.cukru,1 vanilkového cukru a roztopeného masla tú nasypať na slivky na 180 st.vyhriatá rúra,podľa potreby asi 30 -35 min.

hokaido polievočka a sedliacký koláčik som dnes stihla 🙂....vyťahujem porcelán po starkej,asi starnem 😀