Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@meri987 Dakujem,je výborná,my sme ju už koštovali 😀 páči sa recept:1kg bielej kapusty-postrúhat na hrubo,1kg šalát.uhoriek-postrúhat na kolieska,1kg papriky -pokrájat na pásiky,1kg cibule-pokrájat na kolieska,6 mrkiev-postrúhat na hrubo,vsetko dat do velkej misy,zaliat prevareným nálevom-1/2 balíka Zelka,500ml octu,35 dkg kryštál.cukru...nechat v chladničke stát 24hodín,potom natlačit do pohárov,zaliat štavou,sterilizovat pri 100 C-7minút,ešte horúce vybrat,dat na utierku hore dnom,vychladnút 😉
Ahojte,dnes bola kapustnica s klobásou a palacinky s jahodovým džemom 😉 včera sme mali kuraciu polievku so slížami,kuracie rezne so zemiakovým šalátom a kopec zákuskov a tortu,sladké už nechcem ani vidiet 😀
My zajtra zeleninovu polievku, ja dojem este tofu s cukinou, co som dnes opiekla a robila som i zapekanu cukinu s mozzarelou, zajtra dojeme kukuricnu kasu a na pozajtra budu zemiacky, mala len varene a nam ich asi opeciem, uvidim.robila som na zajtra a pozajtra pre deti (mozno i muza, ale skor nie) hovadzie na klinceku a borievkach- tie som pouzila prvykrat a strcila som tam i celu mrkvu,mam pocit, ze ta stava ma potom taku lepsiu chut, kedze ja sa masu uz opat uspesne vyhybam,len stavicka mi chuti.🙂)
dnes špenat -vajicko-chlebik
vyvar zo vcera, grilovane morcacie prsia a salat coleslaw
Polievka od vcera mrkvovo-porova, cuketove fasirky sa pecu a zemiaciky popr. Zemiakova kasa a daky salatik k tomu..
Prosím vás poradí mi niekto ako spraviť palacinky? cestu na palacinky? od oka ho neviem, nejaký hrnčekový recept?
dnes papáme zemiakovo fazuľovú polievku na kyslo, špagety s mletým mäsom
Dnes halušky s tvarohom
@janeita ja robím takto: 2 vajíčka, 1 PL masla /môže byť i rastlinné/, 300 ml mlieka, 1 šálka polohrubej múky /250 ml/, vanil. cukor alebo 1 PL kryštálového cukru, štipka soli.. ak mám doma i napr. prezrelý banán, tak ho šupnem do cesta ;) ideme sa za tým potrhať 😀
dnes gulášová polievka 🙂
dnes ovocné knedlíky švestkové a broskvové ze spařeného těsta,bez polévky
ahojte, dnes som varila na raňajky ovsenú kašu s broskyňami, jablkami a javorovým sirupom, na obed už mám uvarenú chlebovú polievku, a deti si rozkázali palacinky s domácim jahodovým a marhuĺovým džemom, urobím aj pár tvarohových, naložila som si broskyne do sušičky a v rúre sa mi pečú papriky 😉 pekný dník 🙂
@juranka takto - chutná, rýchla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36874
pouzivate bujony? ja vobec...ani umelu vegetu...skor bylinky a v mraznicke mam vzdy vyvar zamrazeny.
Ahojte zenicky, mohli by ste mi napisať Vas osvedceny recept na chlebik z pekarnicky? Pada mi na nu prach a chcem ho oprasiť 😀. Len niekde pisu susene drozdie, niekde cerstve, tak radsej nejaky od Vas vyskusany 🙂 dakujem pekne
Ahojte.tak ja dnes varím kapustnicu s hríbikmi,tak dúfam,že bude aj na zajtra.deti majú ešte slepačiu a na večeru grilovanú papriku so syrom a šunkou 🙂
Ahojte tak ja dnes slepačí vývar lebo moja krpata len slepačiu alebo gulašovú polievku a skladané zemiaky 😉
ahojte my porovo polievka a rezacne s tvarohom
Deti u babky , a mm dnes tuniakové špagety a boli sme týždeň na chate, tak kopec buchiet, perníkový koláč, br. posúch, grilovačky, guláš, pečené zemiaky v pahrebe, špekáčiky.... a hlavne veeeeľa oddychu,srandy a pohybu na čerstvom Zázrivskom vzduchu.
Ahojte 😉 dnes som robila zemiakové lokše a musím napísať ,že také parádne 😵 🙂 🙂 sa mi teda ešte napodarili, ako dnes. 🙂 Vždy som ich mávala tvrdé, dávala som do nich veľa múky a dnes sú mäkkučké ako pampúšiky a ani som ,,nenervačila,, pri zarábaní cesta, nelepilo sa mi vôbec. Mali sme ich s restovanou kuracou pečeňou. 🙂

ahojte kočky, tak po pár dňoch som dnes aj ja varila...včera sme sa vrátili z dovolenky..a hneď taký teplotný šok pre nás...chcem nazad do tepláááá...dnes som robila rizoto a zeleninkovú polievku, mladší syn má dnes meniny tak podľa priania aj koláčik..perník 🙂