icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

juranka
3. sep 2013

@danielaj a cesto na tie slivkove gule si robila ake?

firstbaby
3. sep 2013

u nas dnes zeleninova polievka od maminky, zapekana brokolica a harula pre manzela s kyslym mliekom 🙂

danielaj
3. sep 2013

@womankc sušené broskyne sú otrasné, ja som to všetko vyhodila 😠 a ja si neviem sušičku vynachváliť, u nás teraz ide skoro nonstop - slivky, rajčiny .... 😉

natalii6
3. sep 2013

@danielaj ahoj este sa ta chcem spytat ohladom tych pecenych paprik mozem to mat v umelej miske a ako dlho ich mozem drzat v ladnicke?dik

zklimekova
3. sep 2013

ostalo nám po troška ešte z nedele akurát pre mňa a malú na obed, ale ohlásila sa mi sesternica s rodinkou, tak nakoniec dnes syrová polievka so zemiakmi a kurací perkelt a tarhoňa 😉

miruska73
3. sep 2013

ahojte babule ktora mate recept na slivkovu nutelu ? hlavne overeny 😉 ti Dani ?nemam cas hladat....

miruska73
3. sep 2013

a este by som potrebovala recept na kolac kde ide makova plnka a slivky.....diiiiiiiky 😀 😀 😀

dadenka1
3. sep 2013

@miruska73 štrúdľa alebo kysnutý s posýpkou...

miruska73
3. sep 2013

@dadenka1 dole cesto asi kysnute na to makova plnka slivky a neviem ci aj posypka 😕 😕 diky

danielaj
3. sep 2013

@natalii6 ja to mám v sklenej miske zakryté, netuším, koľko to vydrží, my to väčšinou hneď zjeme, ale myslím, že v pohode vydrží aj dlhšie, je to v chladničke a nemá sa tam čo pokaziť 😉
@miruska73 asi mńa si sa pýtala na tú nutelu, či? ja robievam túto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6637, ale dávam aj mliečnu čokoládu aj várovú akú doma mám, a dávam aj rumovú arómu alebo rum do polovice 🙂

danielaj
3. sep 2013

@juranka ja robievam moje naj naj cesto, veľmi lacné a jednoduché, asi pol kg polohrubej múky, troška soli, 2 PL bravčovej masti a teplá voda podľa potreby, ja si to dám do robota a prilievam vodu, aby cesto nebolo lepivé, nerozvaľkávam, ale rovno odtŕham kúsky cesta a balím ovocie, robím ho už veľa veľa rokov a je výborné, v´daka tej masti je mäkučké aj na druhý deň 😉

ifkael
3. sep 2013

@juranka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=290 ja robievam tieto, su uuzasne

jachin
3. sep 2013

Tak dnes nasladko: ryžový nákyp
Zajtra: cesnaková polievka, bryndzové halušky

tanitta
3. sep 2013

lečo na dva dni 😀

gianni
3. sep 2013

práve si robím cuketové lečo na zajtra do práce a na výmenu z práce pre manžela donesiem obed:vyprážaný rezeň s kašou a kompótom, myslím že môže byť spokojný s takou výmenou 🙂

juranka
3. sep 2013

@danielaj urcite vyskusam, dakujem 🙂
@ifkael tento recept som ur rcite robila, boli superne ale sa mi zda moc pracne 😝 a teraz ako som tehotna tak sa snazim ulahcit si vsetko co najviac 😅 dakujem 🙂

ifkael
3. sep 2013

@juranka ja ako tehu sa ich neviem dojest 🙂)) a su razdva hotove

ifkael
3. sep 2013

@tanitta no vidim to, ze streda a stvrtok prezijem na slivkovych gulach s makom a v piatok lecooo

tanitta
3. sep 2013

@ifkael tak nech chuti a nech sa ti dari 🙂

ifkael
3. sep 2013

@tanitta dakujem.. a podobne, dufam ze ste ok 😎

michaelamilan
3. sep 2013

Ahojte, dnes som nevarila. Na zajtra som kúpila br. bôčik, ten upečiem a k nemu budú zemiaky. @danielaj to si robila pomazánku na hrianky????? Ja idem robiť zajtra moju prvotinu. Paradajky-paprika- mäso. Podľa akého receptu robievaš ty???ďakujem.

womankc
4. sep 2013

@danielaj hm..... aj som si myslela , že to nebude ono, viem, že moja svokra takéto ovocia ako višne a čerešne ,č o som videla, najprv nejako privarila s cukrom , či ako a až potom to sušila , možno aj tieto broskyne by sa tak dali neviem, také neskúšala , ja mám najradšej hrušky, slivky , jablká a sušené višne a svokra napráklad do sliviek už vysušených zvykne dávať lieskovce, vlašské, alebo mandle , to je vynikajúce. Ja si chcem tento rok zadovážiť pekáreň a sušičku.
Sušíš v tom aj huby????

womankc
4. sep 2013

@lencyca prosím recept na poľské rezne a vermút si ako robila - ja mám doma taký recept z ryže

womankc
4. sep 2013

ahojte ja som na dnes robila domáce tagliatele s dusenými šampiónmi a cherry paradajkami na cibuli, cesnaku s čerstvou bazalkou, troškou sójovej omáčky a sézame , upiekla som ešte aj pár jelítok, pre mäsožravcov 😉 no a večer som urobila štrúdľu z domáceho cesta jednu plnenú prinesenými figami na želanie môjho mužu, ktorý figy miluje a druhú plnenú riccotou , troškou škorice a trochou malinového džemu som tam sem tam pridala

lencyca
4. sep 2013

@womankc Ahoj,tento je z ryze 😀 velmi ma prekvapil,je vyborny...polske rezne:bravcove masko si pokrajas na platky,naklepes,kazdy osolis,okrenis,ocesnekujes,obalis v struhanke,vo vajci,vyprazis,das ich na plech,na to vysypem poharik leca,zalejem nalevom-od oka-voda,sol,vegeta,kecup,horcica,vorcestr.omacka,korenie,zakryt alobalom,piect asi 45 minut pri 180c,su velmi chutne a stavnate 😉

womankc
4. sep 2013

@lencyca ďakujem

emaro1
4. sep 2013

zeleninove rizoto s kari, hoblinami syra, krevetami na masle s matou a struhanou limetovou korou, k tomu rukola a cesnakovy dressing

slavka1307
4. sep 2013

Milé maminky. Prosím o radu. Robím túto nutelu, ale neviem ako dlho to variť, keďže ovocie mi pustilo šťavu. Či to mám robiť také ako to chcem mať riedke ? A ešte otázka - tam je písané, že to pani nechala cez nos stáť. Keď to dám hneď do pohárov a zasterilizujem, tak sa nič nestane, alebo ? Ďakujem.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6637

maculik
4. sep 2013

Ahojte,
ja dnes na obed len nejaku rychlu polievku, asi hraskovo-syrovu, a idem piect slanu strudlu (listkove cesto potrete kecupom a plnene sunkou, syrom, kukurickou, sampionmi, paprikou, atd., teda hocicym, co mame radi) a upiect a nakrajat. Poobede pridu totiz kamosky s detmi na tu Adelkinu oslavu, tak potom uz len nieco na zobkanie prichystam.

A vcera som piekla mrkvovu tortu, nakoniec som nekupila ziadny potah, ale ozdobila a naplnila kremom z masloveho syru Philadelphia.