Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@sweetlemon Ahoj, ja by som sa chcela opytat na tie spagetky - co vsetko tam je? Dik
@womankc 🙂 🙂 🙂 veru chutila.. no a dostala som i avízo, že môžem také robiť stále 😀 tak ma to veru potešilo 😉 skúsim asi i z iného ovocia, čítala som, že i z jabĺk sa dá.. tak uvidíme, čo bude nabudúce - aké inšpirácie naberiem z tejto stránky 😉 len ma mrzí, že poháre na zaváranie už dochádzajú ☹ 😠
@womankc áno je to zelené hnojenie,aj aby zem zabudla,že tam boli zemiaky a na rok by som mohla znova dať zemiaky...tj prerušovač,zložito píšem ,ale je to jednoduché....nemalo by sa na to isté miesto siať,či sadiť posebe,po zelenom hnojení vazmóžna 🙂 chemicky nič nejdem robiť,iba staré kriaky vystrihám,oplejem,polejem...v októbri prihnojím prezretým kompostom 🙂
dnes bude pizza taká vééééééélka pre môjho synátora k dnešným 8 narodeninám, oslava bude v nedeľu tak torta....
napíšem v pondelok
práve sa varí...gulaš, a bude aj na zajtra 😉
Slepačia polievka, trnkové gule s makom.
@mirage
@megika1 ja ten borkén vôbec nepoužívam, aj tak máme chémie okolo seba viac ako dosť ☹
@womankc krupicové cesto som skúšala len raz tuším, ale sa mi nepáčilo, bolo to lepkavé a nechutilo nám to, ja robievam toto moje s tou mas´tou a niekedy aj to rožkové, z oboch robievam aj lekvárové perky, to rožkové je toto http://varecha.pravda.sk/recepty/rozkove-pirohy... 😉 ty robíš tú čalamádu podobne ako ja do malej vaničky, som vyššie písala, len ja nedávam ten borkén 🙂
@maminka2013 tak to som rada a už budem vedie´t, že sa dá aj zo zaváraných robiť, aj ke´d ja mám čerstvých každý rok dosť 😉
@maminka2013 no tak to je super tak to asi aj ja vyskusam mam este zopar starsich kompotov ktore treba pominat...dakujeme za radu
ja som dnes o 9tej už mala uvarený obed, varila som tekvicovo-zemiakovú omáčku s kôprom, rizoto zo slovenskej ryže s kuracím mäsom a zeleninkou, posypané údeným syrom, v rúre sa mi pečie ďalšia várka slivkového lekváru, ešte idem slivky naložiť do sušičky, a urobila som znova domácu Lučinu, tentoraz som ochutila mojimi nakladanými sušenými rajčinami a cesnakom, navečer sa chystám ešte upiecť cestá, budem robiť dvoje zákusky, zajtra chcem naplni´t a v nedeĺu ich beriem k babke, pozvala celú rodinu na obed, lebo je rok čo nás opustil náš dedko, tak taký spoločný obedík nás čaká, aj ke´d trošku smutné stretnutie ☹
dnes kozi syr obaleny v tenuckom platku slaninky, susene slivky v slaniknke, zapecene a k tomu zeleninovy salat 🙂
takže víkend zase bez varenia, ušetrené peniaze, ideme na záhradku a mamina bude robiť plnenú papriku, mnam 😀
dnes som uvarila paradajkovú polievku z čerstvých rajčín 😉 mala som ich od našich strašne veľa tak som chcela nejako zužitkovať 😀 😀 😀
a ešte urobím palacinky pre dcérku a pre mňa. manžel si pochutná na domácich jaterničkách so zemiakmi 😉
ahojte baby nemate recept na citronove rezy?minule to chodilo v fotoalbumoch a zabudla som si to dat do zaloziek
prosim,prosim,prosim
cafte taky my mame dnes kapustnicu..aj na zajtra..detom spagety co dom dal... 😀 a dezert jablkovy kolac s orechami a poliaty cokoladou... 🙂
ahojte babulky tak ja dnes nevarim nepeciem neupratujem len oddychujem dnes mame dojedaci den a vecer ked pride mm z prace ideme na nakup a na chalupku no a zajtra idem robit plnenu papriku samozrejme s kupovanou knedlou 😀 a mmdaky peceny bocik kedze ma strasny abstak tento tyzden bol bezmasovy a ta troska v rizote sa nerata 😀 😀 a urcite spravim nejaky rychly ale moc rychly kolacik 😀 😀 😀 a vam dievcencence davam typ ne zakusok ranna rosa moja sestra ho piekla a velmi ho chvalili ....tak mozno niektora vyskusate cez vikend a hodite footecky....tak krasny vikend vam prajem
buchty na pare a zeleninova polievka a robila som aj calamadu a v stredu leco 🙂
Ahoj kocky, tak dnes pecene brambory s rybou v troube 😉 K tomu zeleninovy salat s dresingem. 😉
my sme dnes dojedali zapekané zemiaky, cibuľka, slaninka, vajíčko, smotana...čo bolo v chladničke, to som tam šupla, na večeru som pozvala maminu na bryndzáky, lebo mm je v práci ešte týždeň, tak sme samé baby a moc toho samé nepojeme doma... 😀 😀
zajtra vývar kurací, ten nikdy nesmie chýbať, pizzu a v nedeľu ideme gratulovať mamine k narodkám, tak to bude prekvapko
@danielaj
@miruska73 no veru - chcela som to skúsiť a keďže treba pomíňať i staršie kompóty a čerstvé slivky tento rok boli v "nedohľadne" 😒 , tak som sa na to podujala 🙂 dala som síce menej cukru, bolo to kratšie varenie vzhľadom k už "uvareným" slivkám, ale myslím, že záver ten istý, i keď musím uznať, že porovnať to nemám s čím, ale veeeeľmi chutí 😵 tak som rada, že i ja môžem prispieť novou skúsenosťou 🙂
dnes párková polievka a parené marhuľové buchty a pre drahého na požiadanie plnené slivkovou nutelou 🙂 😉
@danielaj práve som dorobila slivkovú nutelu 🙂 , je super, ešte raz ďakujem za recept 😉

@maminka2013 za nič , na to sme tu ,a by sme si navzájom poradili, nové veci spoznali , pochválili sa trošku svojou šikovnosťou, nabrali inšpirácie , poobdivovali šikovné ruky a nápady druhých 🙂 hlavne , že Vám chutila a ešte lepšia je z marhúľ a podľa mňa zo zelených ringlót to musí byť úplne, že super