Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte babulky ja dnes nevarim mame dojedackovy den ,nepeciem neupratujem a ani nezehlim vsetko mam porobene tak veget pri koniku konecne a vecer kedpride mm z prace pojdeme nakupit a na chalupu kedze hlasia tak krasne ... 😵 a zajtra navarim plnenu papriku a daky peceny bocik pre muza kedze tento tyzden ma malo masa ,uz ma abstak 😀 😀 😀 😀 a spravim nejaky rychly kolac ....ozaj a poznate zakusok ranna rosa ?vyzera fajnovo ale ten zajtra asi nebudem robit radsej nieco velmi rychle...robila ho moja sestra avelmi ho vychvalili tak mozno somvam dala typ co upiect navikend....
@miruska73 robila si tú rannú rosu, ja mám už od minulého týždňa vytlačený recept a chystám sa vyskúšať najbližšie, aj tebe pekný víkendík 😉
@zklimekova nemáš za čo 😉 som rada, že chutila 🙂
bardzo jednoduchý kuskus s cuketou, tej bolo hodne a malým rajčinovým pretlakom, len MČK a bazalka, na vrch nastrúhaný syr 🙂
Kamarátka mi podarovala vatovec, takže k obedíku sme mali rezne z vatovca so zemiakmi a tatarskou omáčkou. Nebíčko v papuľke
no dnes sme dojedla zo vcera zeleninovu polievku a lokse, a kedze mi tento tyzden otec doniesol vyse 7 vajec, tak som narobila rezance z 30 vajec, bude pre celu familiu a robila som kremes z bb keksov aj tam som minula 9 vajec do kremu, zajtra na obed bude strukova polievka na kyslo a poobede grilvoacka, kym je pekne pocasie 🙂
@danielaj cauko, prosim ta nevies mi poradit??? tiez robim karamelovy krem a rovnako sa roby ako ten tvoj puncovo karamelovy zakusok ale ja som urobila karamel, zaliala slahackou a nechala vychladnut ale vobec to nejde vyslahat, len je to taka hustejsia tekutina 😕 tebe to vyslaha az tak ako tuha slahacka a potom to pridavas do toho masla? kde som urobila chybu?
ozaj kocky, mate osvedceny recept na lokse?
@ifkael ahoj ja som robila nedávno lokše a boli super. Recept mam v albume.
@ivetka1981 joj ako vždy super 😉
@ifkael uvarene zemiaky v šupke,ja ich varim den predtym,pretlačím ,pridam sol , muku a vypracujem cesto,spravim valček cesta a z neho kusky cesta vyvalkam na lokšu a potriem mastou a upeciem na platni 🙂
@titkovamiriam toto viem... Aka muka? Kolko?
Od oka- to mi nepomoze, nemam rada recepty od oka 🙂)
@ifkael fuha na vahu ti nepoviem mam to v ruke to zalezi aj od tuhosti zemiakov ale muka urcite hladka,možno niekto da presnu hmotnost 😉
@ifkael ja si odvážim zemiaky a múky dávam 1/3 z hmotnosti zemiakov. Takže ak dáš 1kg zemiakov ,tak asi 300 g hladkej múky.Záleží koľko chceš tých lokší.
@lululka555 uz som vycihala v Tvojom albume dakujem 🙂)
Skusim ;)
@ifkael záleží aj od zemiakov,niekto hovorí,že nové nie,ale ja som práve na tie, čo mám v albume, použila nové zemiaky a lokše sa mi podarili na 1*, tak nech sa ti podaria 😉
http://anetagoesyummi.blogspot.com.au/2011/02/n... tato kocka ma dobre recepty- moj oblubeny foodblog
hovadzi vyvar so slizami, spagety so sardinkami
Ahojte,tak my dnes oslavujeme.malý mal v utorok 3 roky,tak už sú v marináde kuracie stehná a krídelká,pečiem takú malú tortu ,trošku sladkého nech aj je ak sa podarí hodím aj foto 🙂 babka prinesie,pagáčiky a pizza tyčinky z každého bude 🙂
dnes polievka zo vcera a druhe zemiaky s bryndzou a slaninkou.Na zajtra som si uz urobila parenu knedlu k segedinu a chladi sa mi obrateny jablcnik 😉
polievka ešte netuším 🙂 ale druhé bude vyprážaná cuketa, varené zemiaky s pažítkou, domáca jogurtová tatárska a asi upečiem bábovku 😉
zeleninová polievka s ryžovými rezancami, čokoládový puding s piškótami a džemom a dojeme pizzu zo včera. Zajtra plánujem robiť buď sójovo-zeleninové rizoto alebo cuketu v trojobale (na plechu) so slovenským šalátom (zemiakový s cibuľovo-octovým nálevom). A nesmie chýbať kváskový chlebík.
ja dnes gulas s knedlikom...presvihla som to so stiplavou paprikou....pomooooc, ako to odstranim???
Ahojte, ja dnes robím pečenú plnenú sekanú a k tomu zemiaky. A potom upečiem slivkovú bublaninu.
@natuska87 nooo tak to asi jedine doliať vodu......ja som to robila vždy tak....tiež som zopár x prepískla 😀 No možno babulky poradie lepišie.....
brokolicovo-spenatova polievka a bryndzove halusky, a aby sa nam nemalilo tak calamadu z cukety 😉

Ryžový nákyp a paradajková polievka s písmenkami 😉